Εκτυπώστε τη σελίδα
26-01-2015 16:28

Το βόλεϊ έβγαλε και πρωθυπουργό!

Ύστερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που υπήρξε βολειμπολίστας και μάλιστα διεθνής στην πρώτη Εθνική Ανδρών και ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέρχεται από τον χώρο του βόλεϊ καθώς αγωνίζονταν στους Αμπελοκήπους!

Ιστορική νίκη σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές. Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα επιδώσει ο Κάρολος Παπούλιας στις 15.30 στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται στις 16.00 να ορκιστεί πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου μετά και τησυμφωνία με τους ΑΝΕΛ. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 27 Ιανουαρίου.

Το δελτίο του Αλέξη Τσίπρα ως αθλητής του βόλεϊ...ΕΔΩ

Οι άνθρωποι του αθλητισμού που εκλέγονται

Σημαντικά ονόματα της σημερινής πολιτικής σκηνής και «νέο αίμα» μεταξύ των βουλευτών προέρχεται από τα γήπεδα όλων των αθλημάτων σε κάθε αναμέτρηση και οι εκλογές της Κυριακής δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας φαίνεται ότι είχαν τα αθλήματα της πισίνας, ενώ τα πράγματα αποδείχθηκαν δυσκολότερα για μερικούς από τους διασημότερους αθλητές των προηγούμενων χρόνων.

Δείτε παρακάτω τι επιδόσεις πέτυχαν παλιοί γνώριμοι και νέα «ταλέντα» στον πολιτικό στίβο.

Νέα Δημοκρατία

O μέχρι πρότινος υπουργός Προστασίας του Πολίτη και διεθνής καλαθοσφαιριστής Βασίλης Κικίλιας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην Α΄ Αθηνών καθώς εκλέγεται σίγουρα (υπολείπεται ελάχιστα της πρώτης Ολγας Κεφαλογιάννη).

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και ποδοσφαιριστής Γιώργος Ορφανός, αντίθετα, δεν τα κατάφερε στην Α΄ Θεσσαλονίκης, καθώς έμεινε πίσω από τους Κ.Καραμανλή, Κ.Γκιουλέκα, Στ.Καλαφάτη και Ελενα Ράπτη.

Η δημοσιογράφος και πρωταθλήτρια του μήκους Άννα Καραμανλή εκλέγεται στην Β΄ Αθηνών καθώς βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τη... ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν τα κατάφερε ο πρωταθλητής στο μήκος Κυριάκος Βιρβιδάκης στα Χανιά, ενώ ο... επίσης πρωταθλητής στο ίδιο άθλημα Κώστας Κουκοδήμος εξελέγη στην Πιερία, όπως και ο πρώην διεθνής αθλητής χάντμπολ Σταύρος Καλαφάτης στην Α' Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου φαίνεται να εξασφαλίζει την έδρα στην Β' Αθήνας.

Ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, που είχε γίνει στόχος επιθέσεων για τις καταγγελίες του εξελέξη στην Μεσσηνία.

Η δημοσιογράφος Νατάσα Γκαρά, αδερφή του βολεϊμπολίστα του ΠΑΟΚ (λίμπερο) Δημήτρη Γκαρά. Μπορείτε να δείτε εδώ ποια είναι η Νατάσα Γκαρά:

Το Ποτάμι

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής Μέμος Ιωάννου δεν τα κατάφερε να εκλεγεί στην Β΄ Αθηνών, όπως και ο πρώην βοεϊμπολίστας και προπονητής Στέλιος Προσαλίκας.

Ο διεθνής πολίστας Γιώργος Μαυρωτάς αντίθετα έχει μείνει στην... επιφάνεια, αν και με οριακή διαφορά από το δεύτερο, στη μάχη για την έδρα του υπόλοιπου Αττικής.

Η Σταυρούλα Αντωνάκου, πρώην διεθνής πoλίστρια, τα πάει ακόμη καλύτερα στην Α΄ Πειραιά καθώς είναι πρώτη στους μέχρι στιγμής καταμετρημένους σταυρούς και εκλέγεται.

ΚΚΕ

Χωρίς εκπρόσωπο από τον αθλητικό χώρο θα μείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, καθώς δεν μπόρεσαν να εκλεγούν, τόσο ο πρωταθλητής στίβου στα 200μ. Γιώργος Καΐκης στα Τρίκαλα και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής Κώστας Πετρόπουλος στην Αχαΐα, όσο και ο πρώην διαιτητής και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βασίλης Νικάκης στην Αιτωλοακαρνανία.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Η πρώην αθλήτρια του ύψους Έλενα Κουντουρά έκανε εντυπωσιακό άλμα πάνω από τους συνυποψηφίους της και εξελέγη πρώτη στην Α΄ Αθηνών. Αντίθετα δεν σκόραρε στην ίδια περιφέρεια ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και προπονητής Κριστόφ Βαζέχα.

ΠΑΣΟΚ

Ο πολυ-ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας δεν κατάφερε να σηκώσει το βάρος της Β΄ Αθηνών.

Αντίστοιχες ήττες υπέστησαν ο πρώην προπονητής βόλεϊ Κώστας Χαριτωνίδης και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και προπονητής Γιάννης Γούναρης στην Α' Θεσσαλονίκης.

Τέλος, χωρίς επιτυχία αγωνίστηκε στην Β΄ Θεσσαλονίκης η πρωταθλήτρια στίβου στο άλμα εις μήκος Κυριακή Γιαννακίδου.