1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-07-2014 14:55

Μία ακόμη επιτυχία του ελληνικού βόλεϊ

Μία ακόμα επιτυχία πανηγυρίζει το ελληνικό βόλεϊ, με την πρόκριση της Εθνικής Νεανίδων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Εσθονία από τις 16/8 έως τις 24/8.

Την τελευταία τετραετία η Ελλάδα έχει πανηγυρίσει  7 προκρίσεις σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού ή Παγκόσμιου πρωταθλήματος με τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να γεμίζουν εμπειρίες και κυρίως να βάζουν τις βάσεις για την επόμενη ημέρα του αθλήματος.

Η πρόκριση της Εθνικής Κορασίδων στα τελικά του Ευρωπαϊκού του 2011 στην Τουρκία και η 8η θέση ήταν η αρχή μιας εξαιρετικής πορείας την οποία ακολούθησαν η 5η θέση στο Ευρωπαϊκό του Μαυροβουνίου (2013) η 12η θέση στο Παγκόσμιο της Ταϋλάνδης και τώρα ως Εθνική Νεανίδων πλέον πανηγύρισε την πρόκριση της στο Ευρωπαϊκό.

Συνδετικοί κρίκοι της πρώτης επιτυχίας του 2011 με το σήμερα είναι οι Στράντζαλη, Βασιλαντωνάκη, Σωτηρίου, ενώ από την ομάδα του 2011 ήδη βασικό ρόλο στην Εθνική Γυναικών έχουν οι Αρτακιανού, Γενιτσαρίδη, Στράντζαλη.

GRE_2013.jpg

Η Εθνική Παίδων επίσης το 2011 πήρε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας και την ίδια χρονιά κατέλαβε την 7η θέση στο Παγκόσμιο της Αργεντινής και την επόμενη χρονιά συμμετείχε ως Εθνική εφήβων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Δανίας όπου κατέλαβε την 9η θέση.

Από το ρόστερ εκείνης της ομάδας οι Ανέστης Δαλακούρας, Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Τζιουμάκας, Κουμεντάκης είναι πλέον βασικά στελέχη της Εθνικής Ανδρών στην οποία έκανε ντεμπούτο και ο Δημήτρης Ζήσης.

Οι συγκεκριμένες επιτυχίες των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, οι οποίες σημειώθηκαν σε μια τετραετία όπου η οικονομική κρίση έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της, είναι η καλύτερη ανταμοιβή των αθλητών/τριών, των προπονητών, των οικογενειών τους και των σωματείων τους, αλλά και μια επιβεβαίωση της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται από την Ομοσπονδία στο κομμάτι της ανάπτυξης.

GREF_2012.jpg

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ