1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-11-2013 22:42

Ξέσπασμα του Α.Ο.Ορεστιάδας: «Ενωτική κίνηση της επαρχίας για να μας σέβονται...»

Με αφορμή τα όσα έγιναν με τον προγραμματισμό του αγώνα με τη ΜΕΝΤ, αλλά και των όσων έχουν προηγηθεί, η διοίκησης του Α.Ο.Ορεστιάδας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς την ΕΟΠΕ. Κάνει αναφορά στα οδοιπορικά, στο... χαράτσι των μετακινήσεων των διαιτητών που πέρασε η ομοσπονδία στα σωματεία, στον κακό προγραμματισμό και στην «έλλειψη σεβασμού» στον ιστορικό σύλλογο. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η διοίκηση της Ορεστιάδα κάνει ανοικτή πρόκληση «θα προβούμε σε μία ενωτική κίνηση με όλες τις επαρχιακές ομάδες Βόλεϊ της Χώρας, ουτώς ώστε να μας σέβονται και να μας αντιμετωπίζουν με τη δέουσα ευπρέπεια και σοβαρότητα».
Η ανακοίνωση του Α.Ο.Ορεστιάδας:
 
«Απευθυνόμενοι με κάθε σεβασμό προς ολόκληρο το φίλαθλο κόσμο του Βόλεϊ και όχι μόνο, δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τη χείριστη αντιμετώπιση της ομάδας μας πριν και κατά τη διάρκεια του Αγώνα πρωταθλήματος για την Α2 κατηγορία Ανδρών το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο την Ομάδα της ΜΕΝΤ και επιφυλασσόμαστε για κάθε επόμενη νόμιμη ενέργεια μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Ειδικότερα είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με τη Διοργανώτρια Αρχή και ερωτηθήκαμε εάν συμφωνούσαμε στην αλλαγή ώρας διεξαγωγής του αγώνα και όπως ήταν φυσικό αρνηθήκαμε για τους εξής σοβαρούς λόγους.
 
1ον) για όσους δεν το γνωρίζουν η πόλη μας απέχει από τη Θεσσαλονίκη 500 χλμ, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει πριν από κάθε εκτός έδρας αγώνα να οργανώνουμε την αποστολή μας μία βδομάδα τουλάχιστον πριν,
 
2ον) για όσους δεν το γνωρίζουν η Ομοσπονδία μας οφείλει πολλά χρήματα για τα οδοιπορικά μας έξοδα εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να «βάζουμε» λεφτά από την τσέπη μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε και αντ΄ αυτού μας υποχρεώνουν χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από την Ε.Ο.ΠΕ. να πληρώνουμε τα οδοιπορικά των διαιτητών τιμωρώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο πάλι τις επαρχιακές ομάδες και
 
3ον) ο μέσος συνετός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει πως για να διαμείνεις επιπλέον σ΄ένα ξενοδοχείο πρέπει να επιβαρύνεις τον προϋπολογισμό σου με μία διανυκτέρευση ακόμη.

Παρόλα αυτά η Διοργανώτρια και παρά την αρνητική προφορική μας απάντηση   μόλις λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση της Ομάδος μας από την Πόλη της Ορεστιάδας,  μας έστειλε ένα έγγραφο με το οποίο μας ανακοίνωσε ότι άλλαξε και την ώρα και το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία της ομάδας μας, η οποία περιφερόταν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας και περιμένοντας να τελειώσει μία προπόνηση ομάδας μπάσκετ , ξεκινήσαμε αισίως τον αγώνα.
 
Ερώτηση 1η: Η ομάδα της ΜΕΝΤ δε γνώριζε ότι δεν έχει άδεια γηπέδου δεδομένου ότι είχε ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική?,.

Ερώτηση 2η:
Ούτε η διοργανώτρια (Ε.Ο.ΠΕ.) γνώριζε πως το γήπεδο δεν πληροί της προϋποθέσεις (πυρασφάλεια)?
 
Στο σημείο αυτό δηλώνουμε πως δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να παίζαμε πιο νωρίς για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην Πόλη μας. Με αυτά και μ΄αυτά ο αγώνας ξεκίνησε και κατά τη διάρκεια του είχαμε τη παγκόσμια πρωτοτυπία να δεχτούν δύο κόκκινες κάρτες αθλητές της ομάδας μας, πεπειραμένοι, και μετά να παίρνουμε τη μπάλα με το μέρος μας όπερ μεθερμηνευόμενο εστί, πως οι κανονισμοί άλλαξαν φέτος και οι διαιτητές προφανώς δεν το γνώριζαν (αυτοί οι κύριοι μας παίξανε χθες μετά από αυτή την «Οδύσσεια»).

Πλέον μετά και από αυτά τα τραγελαφικά γεγονότα (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την ικανότητα της ομάδας της ΜΕΝΤ που κέρδισε δίκαια), το Δ.Σ. του Α.Ο. Ορεστιάδας δεν θα επιτρέψει ξανά σε κανέναν να φερθεί με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο στους αθλητές της Γενέτειρας του Βόλεϊ, οι οποίοι τυγχάνουν όλοι γηγενείς και ζουν αυτές τις συνθήκες εδώ και χρόνια.
 
Πλέον επιφυλασσόμαστε ως Δ.Σ. και  ως ιστορικό Αθλητικό Σωματείο της Χώρας ότι θα προβούμε σε μία ενωτική κίνηση με όλες τις επαρχιακές ομάδες Βόλεϊ της Χώρας, ουτώς ώστε να μας σέβονται και να μας αντιμετωπίζουν με τη δέουσα ευπρέπεια και σοβαρότητα.
 
Καλούμε τον κόσμο της Ορεστιάδας στον επόμενο αγώνα με τον Ηρακλή Θεσ/νίκης να αποδείξει για ακόμη μία φορά την αγνότητα και το φίλαθλο πνεύμα του.
 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Α.Ο.Ο.                             

Βασίλης Γκιζάνης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ