Εκτυπώστε τη σελίδα
30-10-2013 13:30

Γιώργος Κοτσιλιάνος: «Παίζουμε με δανεικά από φίλους»

Με τον αέρα της κατάκτησης της καλύτερης (5ης) θέσης στην ιστορία ανδρικών ελληνικών ζευγαριών στην άμμο αλλά και με πολλά προβλήματα να απασχολούν αυτόν και τον συμπαίκτη του Νίκο Ζουπάνι, εμφανίστηκε στην εκπομπή "ΣΤΟ ΦΙΛΕ" της Nova ο Γιώργος Κοτσιλιάνος.

"Παίζουμε με δανεικά από φίλους" είπε ο άσσος του Beach Volley στον Παντελή Λώλη.

Ο Κοτσιλιάνος μίλησε στον Παντελή Λώλη για την πέμπτη θέση που κατέκτησε η ομάδα του στην Κίνα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την ομοσπονδία. Αναλυτικά η συνέντευξη του Κοτσιλιάνου έχει ως εξής:


Για την Πέμπτη θέση στην Κίνα: «Ήταν ένα αποτέλεσμα που θυμίζει περισσότερο αποτέλεσμα γυναικείας ελληνικής ομάδας και όχι ανδρικής. Για μας ήταν πολύ σημαντική αυτή η Πέμπτη θέση που κατακτήσαμε στο τουρνουά της Κίνας. Βλέπουμε ότι η προσπάθειά που έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό πιάνει σιγά σιγά τόπο και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια. Παίξαμε με τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και τα καταφέραμε».

Για τα οικονομικά: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Παίζουμε σάλα για να μπορούμε να πηγαίνουμε να παίζουμε στα τουρνουά. Χωρίς τη σάλα δεν θα παίζαμε στην άμμο. Οι συνθήκες είναι απαγορευτικές για εμάς. Τόσο εγώ όσο και ο Νίκος δεν είμαστε από την Αθήνα και έτσι πρέπει να καλύπτουμε τη διαμονή μας και την διατροφή μας από κάποια ομάδα. Φέτος στη σάλα παίζουμε στο Κολέγιο Αθηνών που μας καλύπτει τις παραπάνω ανάγκες και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Για να δουλέψουμε όμως επαγγελματικά χρειαζόμαστε και μπάτζετ για τα ταξίδια μας, για τους συνεργάτες μας και εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Για το γεγονός ότι δεν είναι Εθνική ομάδα: «Δεν είμαστε Εθνική ομάδα, είναι αλήθεια. Η ομοσπονδία και ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν μας έχουν στον προγραμματισμό τους ως Εθνική ομάδα. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό και μάλλον για αυτό θα πρέπει να απευθύνεται σε άλλους το ερώτημα. Εμάς δεν μας ενοχλεί που δεν είμαστε Εθνική ομάδα, αυτό όμως που μας ενοχλεί είναι ότι όχι μόνο δεν έχουμε υποστήριξη αλλά βρίσκουμε και πολλά εμπόδια μπροστά μας. Προσπαθούμε να προπονηθούμε και δεν βρίσκουμε χώρο. Το ΣΕΦ το οποίο είναι προπονητήριο για τις ομάδες δεν μας το παρέχει η ομοσπονδία και εμείς αναγκαζόμαστε να προπονούμαστε είτε στις εγκαταστάσεις της Έφης Σφυρή στην Βάρη στο «Vari Sports Club» είτε στο κλειστό του ΟΑΚΑ στην Χριστίνα Νικολοπούλου».

Για τα προβλήματα με την ομοσπονδία: «Δεν υπάρχει διάθεση από την ομοσπονδία να μας βοηθήσει και δυστυχώς μας βάζει και εμπόδια. Το πρωί πήγαμε εμείς στην ομοσπονδία για να μιλήσουμε και μας είπαν, μετά το αποτέλεσμα, ότι ίσως να ξανακοιτάξουν τον σχεδιασμό και να γίνουμε Εθνική ομάδα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Τα χρήματα που έχουμε κερδίσει από τις εμφανίσεις μας στα ευρωπαϊκά τουρνουά το καλοκαίρι ακόμη δεν τα έχουμε πάρει στα χέρια μας. Θα έφθαναν στα χέρια μας μέσω της δικής μας ομοσπονδίας η οποία τα έχει εισπράξει από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αλλά μέχρι τώρα δεν μας τα έχει δώσει. Έχουμε εξηγήσει στην ομοσπονδία ότι αυτά τα χρήματα τα έχουμε ανάγκη για να ταξιδεύσουμε αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα ως τώρα και δεν ξέρω γιατί».

Για τα ταξίδια στο εξωτερικό: «Δεν υπάρχει ρευστό και συνεχώς πρέπει να βρίσκουμε χρήματα από φίλους. Στο τελευταίο για παράδειγμα ταξίδι στην Κίνα ταξιδεύσαμε με δανεικά χρήματα. Τελευταία στιγμή βγάλαμε τα εισιτήρια και υπήρχε περίπτωση να μην ταξιδεύσουμε. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν φίλοι που μας στηρίζουν και υλικά και ηθικά όσο μπορεί ο καθένας. Δεν θα υπήρχαμε χωρίς αυτούς…».

Για την προβολή: «Ούτε ηθική υποστήριξη έχουμε, ούτε προβολής τυγχάνουμε από την ομοσπονδία. Υπήρχαν ευρωπαϊκά τουρνουά που είχαμε πολύ καλή πορεία και η ομοσπονδία δεν έδωσε την απαιτούμενη προβολή. Υπήρχαν τουρνουά στα οποία μετείχαμε και δεν υπήρχε ούτε καν αναφορά στο site της ομοσπονδίας».

Για τους Ολυμπιακούς του 2016: «Στόχος μας είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε και αν και εφόσον έχουμε την υποστήριξη που πρέπει μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα σημάδια είναι πολύ θετικά και η πορεία μας είναι ανοδική. Δουλεύουμε πάρα πολύ με τον προπονητή μας, τον Σπύρο Καραχάλιο που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία».

Για τους χορηγούς: «Περιμένουμε υποστήριξη, περιμένουμε κάποιον χορηγό. Από την ομάδα μου τώρα περιμένω να σταθεροποιηθούμε σε αυτό το επίπεδο και να ανέβουμε ακόμη περισσότερο. Πιστεύω ότι τώρα έγινε η αρχή και όλα θα πάνε καλύτερα. Χρειαζόμαστε και την δική σας βοήθεια με την προβολή για να μπορέσουμε να φέρουμε κοντά μας κάποιον χορηγό».

 

Δείτε σε video την συνέντευξη με τον Γιώργο Κοτσιλιάνο.

1 σχόλιο

  • Comment Link geologos Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 08:54 posted by geologos

    Καλή δύναμη ρε μάγκες...