1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-12-2021 22:29

CEV Cup ανδρών: Για την ανατροπή ο Φοίνικας ΟΝΕΧ υποδέχεται τη Λέουβεν με ντεμπούτο Μιλενκόσκι (8/12, 18.00)

Μετά το νικηφόρο πέρασμά του από τη Βέροια, όπου επικράτησε 3-1 του Φίλιππου για την 6η αγωνιστική της Volleyleague, ο Φοίνικας Σύρου ONEX στρέφει όλη του την προσοχή στον αγώνα της Τετάρτης (8/12, 18.00) στο “Δ. Βικέλας” όπου υποδέχεται τη Volleyball Haasrode Leuven (Λέουβεν) για τον επαναληπτικό της φάσης των 32 του CEV Cup. Ντεμπούτο με την ομάδα της Σύρου θα κάνει και ο Σκοπιανός Γιόσκο Μιλενκόσκι.

Με τον κόσμο στο πλευρό της η ομάδα μας θα επιχειρήσει να ανατρέψει το 3-0 της πρώτης αναμέτρησης, να επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 και στη συνέχεια να στείλει την πρόκριση στο “χρυσό” σετ. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο κλειστό γυμναστήριο “Δ. Βικέλας”.

Μιχάλοβιτς: “Κλειδί” η άμυνα, μπορούμε να μεταφέρουμε την πίεση στους αντιπάλους

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Πίτερ Μιχάλοβιτς αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη βελγική ομάδα λέγοντας: Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς διότι θέλουμε να προχωρήσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην πρώτη αναμέτρηση δεν τα πήγαμε τόσο καλά και το 3-0 είναι ένα δύσκολο σκορ να ανατραπεί. Ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε, να πιέσουμε τους αντιπάλους και τελικά να επικρατήσουμε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία του παιχνιδιού που θα πρέπει να προσέξει ο Φοίνικας, ο σλοβάκος διαγώνιος της ομάδας υπογράμμισε: Το “κλειδί” είναι η άμυνα, το γεγονός ότι οι Βέλγοι έχουν τέτοια άμυνα τους καθιστά καλή ομάδα. Εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε και εμείς, να κρατήσουμε σε πολύ καλά επίπεδα το μπλοκ-άμυνα. Εάν το κάνουμε αυτό, έχουμε καλά sideout και κερδίζουμε πιο πολλούς πόντους από επιθέσεις, θα μεταφέρουμε την πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0.

Γιόσκο Μιλενκόσκι: "Δεν είμαι μάγος"

  Ο νεος προπονητής του Φοίνικα Γιόσκο Μιλενκόσκι τόνισε: "Διαθέτω μεγάλη εμπειρία, έχω προπονήσει πολλές ομάδες με πολύ υψηλού επιπέδου παίκτες. Η εμπειρία μου μάλιστα περιλαμβάνει και πολλά "χρυσά" σετ, καθώς με τις ομάδες που έχω προπονήσει έχουμε φτάσει αρκετές φορές εκεί και μάλιστα τις περισσότερες φορές έχουμε κερδίσει. Όσον αφορά τη διοργάνωση (σ.σ. CEV Cup) έχω φτάσει τέσσερις φορές σε Final-4, μία με τη Rabotnicki Skopje, μία με τη Maliye Piyango από την Τουρκία, μία με την Budvanska Rivijera Budva από το Μαυροβούνιο και μία με τη Ziraat Bankası Ankara επίσης από την Τουρκία, που φτάσαμε και στον τελικό.

Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, διότι δεν είμαι μάγος, ωστόσο ελπίζω ότι περιμέναμε αρκετά για να κάνουμε κάτι. Ξέρουμε όλοι ότι αυτό είναι το παιχνίδι της σεζόν όσον αφορά την Ευρώπη. Οπότε ο σκοπός μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση, διότι είναι σημαντικό και για την Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση σε αυτό το επίπεδο.

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός ότι βρίσκεται πια στην Ελλάδα, μία χώρα που όπως ανέφερε, έχει επισκεφθεί πολλάκις και για αναψυχή και για επαγγελματικά παιχνίδια εναντίον ελληνικών ομάδων, ο προπονητής από τη Βόρεια Μακεδονία τόνισε σε άπταιστα ελληνικά: Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι στη χώρα αυτή και μάλιστα πρώτη φορά με την ιδιότητα του προπονητή ελληνικής ομάδας. Η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία"

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ