1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-05-2023 01:46

Τσάμπιονς Λιγκ: «Πόλεμος των άστρων» στο Τορίνο με σούπερ τελικούς σε Άνδρες και Γυναίκες

Στο Τορίνο χτυπάει η καρδιά του Ευρωπαϊκού βόλεϊ, καθώς το Σάββατο (20/5) θα γίνουν οι δύο κορυφαίοι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ (CEV Super Finals) που θα αναδείξουν τους πρωταθλητές Ευρώπης 2023, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Στις δύο μεγάλες μονομαχίες δεν υπάρχει Ιταλική εκπροσώπηση μετά από πολλά χρόνια, ενώ τα ζευγάρια είναι ομάδες από την ίδια χώρα (Πολωνία-Τουρκία). Επίσημα τα ματς θα μεταδοθούν τηλεοπτικά, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές απο το Eurovollley.tv, Eurosport 2, Discovery+.

Βάκιφμπανκ-Εκασίμπασι με προσωπική κόντρα Εγκόνου-Μπόσκοβιτς

Την αυλαία θα ανοίξει στο «Παλά Αλμπιτούρ» η μεγάλη Τουρκική κόντρα Βάκιφμπανκ-Εκσασίμπασι (18.30 ώρα Ελλάδος) με την  τυπικά γηπεδούχο και περυσινή πρωταθλήτρια ενισχυμένη με την Ιταλίδα διαγώνια σούπερ σταρ Πάολα Εγκόνου να θέλει να κρατήσει το στέμμα της, κόντρα στην Εκσασίμπασι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και MVP του αντίστοιχου τουρνουά, Τατιάνας Μπόσκοβιτς.

Διαιτητές της συνάντησης:

1ος Στάνισλαβ Σίμιτς (Σερβία)

2ος Ιλάρια Βάγκνι (Ιταλία)

Για να φτάσουν στον τελικό, αρχικά η Βακιφμπανκ απέκλεισε πολύ δύσκολα με μία ήττα (0-3 εντός) και μία νίκη (0-3 εκτός) και πήρε πρόκριση στο χρυσό σετ (12-15) την μετέπειτα πρωταθλήτρια Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε ενώ η Εκσασίμπασι απέκλεισε με μία ήττα 3-2 και μία νίκη 3-0 την Ιταλική Νοβάρα.

Πολωνική μάχη Ζακσα-Γιαστρέμπκσι

Ακολουθεί στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) ο Πολωνικός «εμφύλιος» της δύο φορές σερί πρωταθλήτριας Ζάκσα κόντρα στην πρωτάρα Γιαστρέμπσκι.

Διαιτητές της αναμέτρησης:

1ος Στέφανο Τσέζαρε (Ιταλία)

2ος: Ρικάρντο Φερέιρα (Πορτογαλία)

Η Ζάκσα του Φινλανδού κοουτς Τόμας Σαμελβούο, στον ημιτελικό απέκλεισε με δύο νίκες με σκορ 3-1, την Περούτζια του Λεόν και του προπονητή Αναστάζι, και μάλιστα η δεύτερη ήταν εντυπωσιακή μέσα στην Ιταλία.

Επίσης η Γιαστρέμπσκι με μία νίκη και μια «γλυκιά» ήττα (ήθελε δύο σετ για πρόκριση), πέταξε έξω την Τουρκική Χάλκμπανκ που ξόδεψε πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ για να πάει τελικό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ