1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-05-2021 01:43

Τσάμπιονς Λιγκ super finals: Ευρωπαϊκό σόου βόλεϊ στη Βερόνα με σπουδαίους τελικούς

Στη Βερόνα χτυπά η καρδιά του ευρωπαϊκού βόλεϊ, με τους τελικούς των γυναικών και των ανδρών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για μια ακόμη φορά δεν θα υπάρξει final-4, αλλά οι Superfinals θα γίνουν μαζί σε μια ουδέτερη έδρα, όπως είνια η AGSM Forum, ένα χρόνο μετά το πρώτο κύμα πανδημίας, το οποίο σάρωσε τον πλανήτη και ματαίωσε την περυσινή διοργάνωση στο Βερολίνο για δεύτερη χρονιά.

Το πρώτο σερβίς θα γίνει από τις γυναίκες (18.00 ώρα Ελλάδας), ανάμεσα στην Ιταλική Ιμόκο Κονελιάνο και την Τουρκική Βάκιφμπανκ.Τρεις ώρες αργότερα στους άνδρες (21.30 ώρα Ελλάδας) θα αναμετρηθούν η Ιταλική Τρεντίνο, και η πρωτάρα του θεασμού, Πολωνική Ζάκσα που σόκαρε την Ευρώπη, όταν πέταξε έξω πρωτοκλασάτα ονόματα του τουρνουά. Φυσικά παρων και η Ελλάδα με τον κορυφαίο διαιτητή της Ευρώπής, τον Νώντα Γεροθόδωρο, ο οποίος ορίστηκε να σφυρίξει τον αγώνα των ανδρών.

Η «διαστημική» Κονελιάνο και η φιλόδοξη Βάκιφμπανκ

Με τον κινηματογραφικό «πόλεμο των άστρων» παρομοίασε τον τελικό των Γυναικών μεταξύ Κονελιάνο και Βάκιφμπανκ η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στο αφιέρωμα της.  Η Ιταλική ομάδα του Σανταρέλι φέτος δείχνει να είναι όντως «διαστημική», αφού έχει «καθαρίσει» το νταμπλ στην Ιταλία, και διατηρεί το αήττητο για 63 παιχνίδια, «σπάζοντας» κάθε ρεκόρ βαθμών και νικών.

Η Πάολα Εγκόνου και η παρέα της είναι αποφασισμένες να σηκώσουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας για την Κονελιάνο.Από την άλλη και η Τουρκική ομάδα  με πλήθος σπουδαίων παικτριών, όπως είναι η φοβερή ακραία της Ιζαμπέλα Χαακ, έκανε περίπατο στην Τουρκία με άνετο νταμπλ, ελπίζει με το πάθος και τν εμπειρία της, ότι θα καταφέρει να "φρενάρει", το τρελό σερί της Κονελιάνο και θα σηκώσει την πέμπτη ευρωπαϊκή κούπα της. 

Η φουριόζα Τρεντίνο και η υπέρβαση της Ζάκσα

Δεύτερη αναμέτρηση στην AGSM Forum της Βερόνα, θα είναι ο τελικός των ανδρών, παρουσία του Νώντα Γεροθόδωρου, όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ.  Από την μία είναι η διάσημη Ιταλική Τρεντίνο του «ιπτάμενου» Ολλανδού Αμπντέλ Αζίζ, ένα τεράστιο μέγεθος του παγκοσμίου βόλεϊ, και από την άλλη η πρωτάρα Κέντζερτζιν Κολζε Ζάκσα, το απόλυτο αουτσάιντερ που με ηγέτη τον Καμίλ Σέμενιουκ, κατάφερε να κάνει το θαύμα, και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατάφερε να αποκλείσει τα μεγαθήρια της Ζενίτ Καζάν και της νταμπλούχου Ιταλίας Λούμπε.

Η Τρεντίνο στοχεύει στην τέταρτη κούπα της για να πλησιάσει το ρεκόρ της Ζενίτ Καζάν και από την άλλη οι Πολωνοί του Νίκολα Γκρμπτς, ελπίζουν σε μια ακόμη υπέρβαση που θα τους χαρίσει το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόαπαιο. 

Το πρόγραμμα

18.00 (ώρα Ελλάδας): Τελικός γυναικών:

21.30 (ώρα Ελλάδας): Τελικός ανδρών: Τρεντίνο-Ζάκσα

Τηλεοπτικά η CEV ανακοίνωσε ότι τα ματς θα δείξoυν τα Ιταλικά κανάλια της RAI 2, RAI Sport, Sky sport, το Eurovolley tv που κάποιος θεατής θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό για να δει το ματς ενώ θα υπάρχει ενημέρωση του σκορ των αγώνων στο facebook της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ