1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-01-2023 19:45

«Κλείδωσε» το ντέρμπι αιωνίων στα ημιτελικά του Challenge Cup

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα δύο σετ που ήθελε στη Ρουμανία επί της Στεάουα Βουκουρεστίου και έτσι το ντέρμπι αιωνίων με φόντο τους τελικούς του Challenge Cup ανδρών είναι γεγονός.

Είναι η πρώτη αναμέτρηση ελληνικών ομάδων σε ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Είναι η 5η φορά στην ιστορία που θα υπάρξει ελληνικός εμφύλιος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι η 3η φόρα μετά τη σεζόν 1981-82 που αντιμετώπισε το Δημόκριτο στο πρώτο γύρο του κυπέλλου συνομοσπονδίας, σημειώνοντας δύο νίκες 3-0 σετ.

Τη σεζόν 2008-09 ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι στη φάση των «8» του CEV Cup. O Παναθηναϊκός νίκησε στη Γλυφάδα 3-0 σετ και ο Ολυμπιακός στο Ρέντη 3-2 σετ και οι πράσινοι πέρασαν στο final-4 στο Ο.Α.Κ.Α., όπου ηττήθηκαν στο τελικό από τη Μπελογκόριε.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης με το νικητή να προκρίνεται στον τελικό. Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Ρέντη και ο επαναληπτικός στον Άγιο Θωμά στις 15 του ίδιου μήνα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ