1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-08-2014 15:12

Γκιζάνης: «Η Ορεστιάδα επέστρεψε για να μείνει»

Ανέλαβε την προεδρία του Α.Ο. Ορεστιάδας σε μία περίοδο, όπου μόνο ένας «τρελός» θα εμπλεκόταν με τα κοινά του συλλόγου. Παρόλα αυτά κέρδισε το στοίχημα που είχε θέσει τότε και επέστρεψε την ομάδα εκεί όπου ανήκει ενώ παράλληλα το διοικητικό σχήμα κατάφερε να φέρει στο μηδέν τα χρέη που υπήρχαν! Ο λόγος για τον Βασίλη Γκιζάνη, ο οποίος μίλησε στον «Παρατηρητή της Θράκης» και τον Βασίλη Στοάκη, απολαμβάνοντας και οι δύο τον καθαρό βορειοεβρίτικο αέρα, σε μία πόλη που ζει και αναπνέει για το βόλεϊ…

«Αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς η άνοδος»

ΠτΘ: Θα το πάμε χρονολογικά, η άνοδος ήρθε και η ομάδα επέστρεψε στη φυσική της θέση. Πώς ένιωσες εκείνη την ημέρα, όταν στην Ορεστιάδα πανηγύριζαν στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς» την επιστροφή της ομάδας στην Α1;
Β.Γ: Η άνοδος ήταν αποτέλεσμα μίας μεθοδικής δουλειάς. Πετύχαμε όλους τους στόχους. Συγκεκριμένα, φέραμε τα μπαράζ στην Ορεστιάδα, δίνοντας επιπλέον κίνητρο στους αθλητές ενώ παράλληλα σπάσαμε και μία αρνητική παράδοση που είχαμε στους αγώνες που κρίνονταν στην πόλη μας. Η ομάδα πλέον έχει τεθεί σε επαγγελματική λειτουργία και λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα ενώ οργανώθηκαν πλήρως τα αγωνιστικά τμήματα. Τώρα για το πώς ένιωσα, σίγουρα ένιωσα πολύ χαρούμενος, καθώς κάναμε τους συντοπίτες μας χαρούμενους σε μία δύσκολη περίοδο, που βλέπεις και εσύ πώς υπάρχει δυστυχώς μαρασμός. Όλη η πόλη πραγματικά για εβδομάδες ήταν χαρούμενη, καθώς μας έπνιγε όλους το γεγονός πως η ομάδα δεν ήταν στη φυσική της θέση.

ΠτΘ: Φοβήθηκες ότι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, θα χάνονταν η άνοδος;
Β.Γ.: Η αλήθεια είναι πως όταν η Αργυρούπολη νικούσε την ΜΕΝΤ, τότε πραγματικά φοβόμουν. Ωστόσο όταν η κατάσταση ήρθε στα χέρια μας, είχα 100% πίστη στις δυνατότητες των παιδιών και όπως είπα και νωρίτερα με την βοήθεια του κόσμου, πετύχαμε τον μεγάλο στόχο.

«Θέλουμε οι ακαδημίες μας να λειτουργήσουν σε ιταλικά πρότυπα»

ΠτΘ: Μόλις επιτεύχθηκε η άνοδος, φαντάζομαι αμέσως ξεκίνησε ο προγραμματισμός;
Β.Γ.: Σίγουρα, δεν θέλαμε να χάσουμε χρόνο. Καταρχάς στραφήκαμε στο θέμα του προπονητή και ύστερα από συνεννόηση με τον Νίκο Αντωνιάδη, καταλήξαμε πως η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές είναι η αναζήτηση ενός νέου τεχνικού με τον Νίκο να είναι αρχικά βοηθός του. Έτσι λοιπόν στραφήκαμε στην αναζήτηση για έναν προπονητή, ο οποίος πέραν όλων των άλλων θα έφτιαχνε επιπλέον και το κομμάτι των ακαδημιών. Έτσι ήρθαμε σε συμφωνία με τον Κώστα Δεληκώστα, θεωρώντας πως ήταν η πιο αξιόλογη περίπτωση. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολλά οφέλη η συνεργασία μας. Σε αυτό το σημείο να ευχηθώ στον Νίκο τον Αντωνιάδη καλή επιτυχία στην νέα του προσπάθεια στην Ρόδο, μαζί με τον Βασίλη Προδρομίτη.

ΠτΘ: Ανέφερες πως μέλημά σας κύριο είναι οι ακαδημίες. Τι στόχους έχει η διοίκηση για αυτό το κομμάτι;
Β.Γ: Αυτή τη στιγμή μετράμε πολλά παιδιά στις ακαδημίες και πλέον θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να βγαίνουν και παιδιά , που να επανδρώνουν το ανδρικό τμήμα! Ο Δεληκώστας έχει γνώση του ιταλικού μοντέλου και βάση αυτού θέλουμε να κινηθεί η ομάδα, να λειτουργήσει δηλαδή στο κομμάτι των ακαδημιών στα ιταλικά πρότυπα. Θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα στον επαγγελματισμό και στις ακαδημίες! Στοχεύουμε σε διεθνή φιλικά για τις ακαδημίες μας, προκειμένου να γεμίσουν παραστάσεις ενώ είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε σε αυτό το κομμάτι, όσα χρήματα χρειαστούν.

«Η διοίκηση όρισε το μπάτζετ, ο προπονητής έκανε τις επιλογές των παιχτών»

ΠτΘ: Πώς έγινε ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα σεζόν;
Β.Γ.: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή και καταλήξαμε στο ποσό που μπορούμε να παρέχουμε στο έμψυχο υλικό. Ο προπονητής αποφασίζει – σε αντίθεση με πρακτικές του καταστροφικού παρελθόντος- ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο coach πήρε αθλητές με λιγότερα χρήματα, από ό,τι του διαθέσαμε, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να υπάρχει περίσσευμα χρημάτων. Εμείς σαν διοίκηση, τρέχουμε για τα διαδικαστικά, να είναι έτοιμα τα σπίτια των αθλητών , έτσι ώστε να είναι αποκλειστικά απορροφημένοι στο να παίξουν καλό βόλεϊ.

«Στόχος να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα»

ΠτΘ: Πάμε στην ουσία του θέματος, καθώς είναι σημαντικό να ξέρουμε αν έχει οριστεί ο στόχος για τη νέα σεζόν…
Β.Γ.: Βασίλη, στόχος μας ξεκάθαρα είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δεν μιλάω για παραμονή, καθώς δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε την εμπλοκή μας σε σενάρια υποβιβασμού και play-out. Παράλληλα όμως θέλουμε να εντάσσονται στο ανδρικό τμήμα παιδιά από τις ακαδημίες και είμαι σίγουρος πως και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Παράλληλα , στόχος είναι να ξεφύγουμε από το «κακό παρελθόν».

ΠτΘ: Σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικά για όλους μας, η ακριτική Ορεστιάδα κάνει την δική της προσπάθεια για να διαφημίσει την περιοχή μας εντός των παρκέ. Πόροι υπάρχουν;
Β.Γ.: Είμαι αρκετά αισιόδοξος για το οικονομικό σκέλος. Έχουν βρεθεί ήδη χορηγοί, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν για ακόμα μία σεζόν, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη. Το μεγάλο μας στήριγμα είναι η τοπική κοινωνία, καθώς έσοδα περιμένουμε και από τα διαρκείας. Φυσικά θα γίνει και παρουσίαση του ρόστερ και των χορηγών, για να ξέρει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που μας στηρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό ότι κανένας χορηγός δεν μας έκλεισε την πόρτα.

ΠτΘ: Η διοίκηση, από πόσα άτομα απαρτίζεται και ποιες είναι οι αρμοδιότητες;
Β.Γ.: Η διοίκηση δουλεύει συνεχώς για να είναι όλα στην εντέλεια! Το συμβούλιο είναι 15μελές ενώ το ΤΑΑ απαρτίζεται από 5 μέλη. Όλα τα στελέχη είναι ενεργά και παράλληλα θα ήθελα να γνωρίζει ο κόσμος πως όποιος έχει χρόνο, διάθεση, ιδέες, έχει θέση στην ομάδα. Φυσικά, όσοι δεν είναι διατεθειμένοι για όλα τα παραπάνω, δεν μπορούν να έχουν ρόλο στην ομάδα.

«Οι δυσκολίες μας πείσμωσαν»

ΠτΘ: Μετά την προπερσινή απώλεια της ανόδου, σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;
Β.Γ.: Μετά την απώλεια της ανόδου υπήρχε τεράστια απογοήτευση, παρόλα αυτά όμως ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω και δικαιώθηκα, βλέποντας περισσότερους από 2.000 συντοπίτες να πανηγυρίζουν και κάποιοι να δακρύζουν μάλιστα, όταν ανέβηκε η ομάδα στην Α1. Οι δυσκολίες μας πείσμωσαν και μας πεισμώνουν. Δεν είναι στην φύση μας να τα παρατάμε. Άλλωστε στο πλευρό μας θέλουμε και επιδιώκουμε να έχουμε καθαρά άτομα και όχι άτομα που κοιτάνε τον εαυτό τους. Άλλωστε ας δούμε πού ήταν η ομάδα, όταν την παραλάβαμε και κυρίως τι χρέη είχε και πλέον πώς λειτουργεί. 2 άνοδοι και πορείες πρωταθλητισμού, μαρτυρούν την υγεία εντός και εκτός γηπέδου.

ΠτΘ: Ένα μήνυμα προς τον κόσμο και τους αθλητές, λίγο πριν ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας;
Β.Γ.: Για τον κόσμο δεν έχω να πω πολλά, καθώς ξέρω ότι και φέτος θα είναι στο πλευρό μας. Αγαπάει το βόλεϊ, μεγάλωσε με αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα τους προσφέρουμε πολλές χαρές. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και το τεχνικό επιτελείο, που συνετέλεσαν για να έρθει η άνοδος ενώ παράλληλα να ευχηθώ καλή άφιξη στα νέα παιδιά, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα γευτούν την Ορεστιαδίτικη φιλοξενία.

Πηγή: Παρατηρητής Θράκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ