Εκτυπώστε τη σελίδα
18-12-2019 23:29

Όλα για όλα ο Ολυμπιακός στο θρυλικό Παλαπανίνι της Μόντενα

Στο θρυλικό Παλαπανίνι της Μόντενα, ένα από τα πιο ιστορικά γυμναστήρια της Ιταλίας, ο Ολυμπιακός θα τα παίξει όλα για όλα απέναντι στη Μόντενα του Αντρέα Τζιάνι για πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του CEV Cup. 



Στον πρώτο αγώνα η Μόντενα είχε νικήσει με 3-2 σετ στο Μελίνα Μερκούρη και ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να προκριθεί ή να έχει ελπίδες πρόκρισης μέσω του χρυσού σετ των 15 πόντων. Με ήττα με οποιοδήποτε σκορ από τη Μόντενα ο Ολυμπιακός θα αποχαιρετήσει το CEV Cup. Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα είναι νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ που θα σημάνει και την απ΄ευθείας πρόκριση του στην επόμενη θέση.Εφόσον ο Ολυμπιακός νικήσει με 3-2 σετ θα παιχτεί χρυσό σετ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ , δήλωσε στο olympiacossfp.gr εν όψει της αναμέτρησης με την Μόντενα, τα εξής: «Πηγαίνουμε στην Ιταλία έτοιμοι να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπως έγινε και στο Ρέντη. Γνωρίζουμε το επίπεδο της Μόντενα και στο γήπεδο τους το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, θα πιέσουμε τους αντιπάλους ώστε να ανοίξει το παιχνίδι για εμάς. Διαθέτουν μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και ένα πολύ υψηλού επιπέδου τεχνικό επιτελείο, αλλά εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Μενέλαος Κοκκινάκης είπε: «Παίξαμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι στο Ρέντη και αυτός είναι ο οδηγός μας για το παιχνίδι στην Ιταλία. Γνωρίζουμε τους στόχους της Μόντενα, οι οποίοι είναι πολύ υψηλοί και θέλει σίγουρα να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο μέσα στο γήπεδο της. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης». 

Τα μεγάλα αστέρια της Μόντενα είναι ο Αμερικανός σούπερ σταρ Μάθιου Τζον Άντερσον και ο Ιταλός βουλγαρικής καταγωγής Ιβάν Ζάιτσεφ που δεν είχαν αγωνιστεί βασικοί στον πρώτο αγώνα αναμένεται να είναι κανονικά στην πρώτη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός με τη Μόντενα έχουν βρεθεί αντίπαλοι άλλες έξι φορές σε τρεις διαφορετικές σεζόν και η ιταλική ομάδα έχει 5 νίκες, έναντί μίας του Ολυμπιακού το 1997 και μάλιστα με 3-0 στο Παλαπανίνι για το κύπελλο πρωταθλητριών. Η Μόντενα την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής του ιταλικού πρωταθλήματος γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ εκτός έδρας με την Περούτζια και είχε πρώτους σκόρερ τους Μπεντρότζ με 21 πόντους, τον Αντερσον με 15 και τον Ζάιτσεφ με 13. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στην 2η θέση με 25 βαθμούς.