Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
03-02-2014 17:19

Πλάμεν Κονσταντίνοφ: «50-50 η πρόκριση»

Όταν στα τέλη του 2013 οι παράγοντες της Νίζνι Νόβγκοροντ συζητούσαν με τον προπονητή της ομάδας τους Πλάμεν Κονσταντίνοφ τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων τους κι η κουβέντα έφτασε στους πιθανούς αντιπάλους στο CEV Cup, ο Βούλγαρος τεχνικός ήταν… ξεκάθαρος στην τοποθέτηση του: «Εγώ θέλω να παίξουμε αντίπαλοι με μια ελληνική ομάδα».

Κι όταν οι απορημένοι Ρώσοι τον ρώτησαν γιατί η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Μα για να δω τους φίλους μου…».

Η επιθυμία του προπονητή της Γκουμπέρνια έγινε τελικά πραγματικότητα καθώς η ομάδα του θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο Challenge Round του CEV Cup με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στη Ρωσία το απόγευμα της Τετάρτης και την ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στο κλειστό του Ρέντη.

«Για να μην παρεξηγηθώ, η επιθυμία μου να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, δεν είχε να κάνει με το ότι τον θεωρώ εύκολο αντίπαλο. Το αντίθετο μάλιστα καθώς πιστεύω ότι είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του Champions League που θα μπορούσαμε να βρούμε στο δρόμο μας. Μου έχει λείψει όμως η Ελλάδα και ήθελα πάρα πολύ να βρεθώ έστω και για λίγο με κάποιους καλούς φίλους», είπε ο τεχνικός της Νίζνι στο www.volleyball.gr.

Ο Κονσταντίνοφ, ο οποίος έχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (1997-Άρης, 2002, 2008-Ηρακλής, 2003 Ολυμπιακός, 2004 – Παναθηναϊκός) σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί την ομάδα του φαβορί στις διπλές αναμετρήσεις με τον Ηρακλή.

«Οι Ελληνικές ομάδες, ιδιαίτερα όταν έχουν το δεύτερο ματς στην έδρα τους, είναι πάντα πολύ επικίνδυνες. Επίσης οι περισσότεροι από τους παίκτες μου δεν έχουν ζήσει την ατμόσφαιρα που επικρατεί συνήθως στα Ελληνικά γήπεδα και περιμένω με ενδιαφέρον πως θα αντιδράσουν. Θα είναι μια σημαντική εμπειρία για όλους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες και πολύ επικίνδυνη όταν όλοι οι παίκτες της είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό βέβαια είναι και το πρόβλημα που βλέπω να υπάρχει στο ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον οι περισσότερες ομάδες έχουν μια καλή εξάδα αλλά αν προκύψει κάποια απουσία, δεν υπάρχει βάθος πάγκου. Πάντως έτσι όπως είδα τον Ολυμπιακό στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται ότι έχουν μπει σε ένα καλό ρυθμό. Ενώ πριν φαινόταν να βρίσκονται σε… κατηφόρα, τώρα δείχνουν ότι είναι σε… ανηφόρα κι αυτό κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τις μεταξύ μας αναμετρήσεις».

Κι αν ο Ολυμπιακός είναι σε ανοδική πορεία, σύμφωνα με τον τεχνικό της Νίζνι, η δική του ομάδα, πέραν της δυναμικής των ερυθρόλευκων έχει να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα.
«Είχαμε κι εμείς πολλά θέματα… Η Νίζνι συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα κι οι συνεχόμενοι αγώνες σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που είχαμε μας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. 
Οι δύο ακραίοι μας Πεστούζεφ και Αμπράμοφ σιγά, σιγά μπαίνουν στο γήπεδο μετά τις εγχειρίσεις που έκαναν, ενώ ο Νίκιτς ήρθε από τα προκριματικά του παγκοσμίου με βαριά ίωση και σε κάποια ματς παίξαμε με δύο διαγώνιους».

Όλα τα παραπάνω λοιπόν σε συνδυασμό με τη δυναμική των ερυθρόλευκων κάνουν τον Βούλγαρο τεχνικό να χαρακτηρίζει τα ματς με τον Ολυμπιακό: «… απολύτως ισορροπημένα. Θεωρώ ότι η πρόκριση είναι 50-50 και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ενώ είναι σημαντικό το ότι η ρεβάνς γίνεται στην Ελλάδα. Κι εδώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι σωστό οι ομάδες που έρχονται από το Champions League να έχουν αυτό το πλεονέκτημα, αλλά θα πρέπει να επιβραβεύονται από την CEV οι ομάδες που ξεκίνησαν από την αρχή στην ίδια διοργάνωση».

Ο Κονσταντίνοφ, ο οποίος διανύει την 4η του σεζόν ως προπονητής (1 χρόνο στην Ζιράτ και το Τουρκικό πρωτάθλημα κι από κει και πέρα στη Ρωσία, όπου αρχικά οδήγησε την Σοργκούτ στην 8άδα και από πέρσι στην Γκουμπέρνια την οποία έβγαλε για πρώτη φορά στην Ευρώπη) εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από θετικός στην ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ελλάδα ως προπονητής, αρκεί όπως εξήγησε: «να υπάρχει μια ομάδα με στόχους και ένα πρότζεκτ που δεν θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Δεν γίνεται να φτιάξεις σε ένα χρόνο μια ομάδα με τα δικά σου θέλω. Αυτό μου έδειξε η περσινή μου εμπειρία στη Νίζνι, όπου οι 3-4 πρώτοι μήνες ήταν σαν χαμένοι, καθώς προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να βάλουμε την ομάδα στα δικά μου καλούπια. Μέχρι να γίνει αυτό υπήρχαν αγώνες που δεν βλεπόμασταν, αλλά μετά ήμασταν αήττητοι για 13 αγώνες».

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Κονσταντίνοφ ως προπονητής της Γκουμπέρνια μαζί με τον αρχηγό Νικίτα Λιάμιν και τον διαγώνιο της ομάδας (αλλά και της Εθνικής Ρωσίας) Νικολάι Παβλόφ παρέλαβαν τιμητικές διακρίσεις από την Περιφέρεια του Νίζνι Νόβγκοροντ σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση για τους κορυφαίους της χρονιάς.
Η Νίζνι αναδείχθηκε η κορυφαία ομάδα της περιφέρειας κι ο Παβλόφ ο παίκτης ‘αποκάλυψη της σεζόν’, ωστόσο ο ίδιος ήδη έχει στο μυαλό του το ταξίδι της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα…
«Ερχόμαστε μεσημέρι Δευτέρας και φεύγουμε πρωί Πέμπτης…. Τρεις ημέρες είναι λίγες, αλλά σίγουρα θα βρω λίγο χρόνο για να δω κάποια φιλαράκια και να… μαζέψω λίγο ήλιο. Εδώ στη Ρωσία η θερμοκρασία κυμαίνεται από -15 έως -30, οπότε όσο κρύο κι αν έχει στην Αθήνα θα είναι πολύ καλύτερα».

Πηγή: ΕΟΠΕ