Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
19-11-2013 00:09

Νικολάκης: «Θα έχει σασπένς το πρωτάθλημα» (Ηχος)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης μίλησε στον Sentra 103,3 για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακός της Ευρώπης, αλλά και την Α1 γυναικών που είναι συναρπαστική.
Για το ντέρμπι των αιωνίων:«Σίγουρα όσοι ασχολούνται με το γυναικείο βόλεϊ πραγματικά είδαν ένα θαυμάσιο θέαμα, θαυμάσιο παιχνίδι με πολλές ανατροπές. Άλλωστε σε τέτοια ματς η γυναικεία ψυχολογία είναι υπ’ αριθμόν ένας παράγων.  Είδαμε όπως είδαν και όλοι δυο σενάρια. Το ένα σενάριο με ένα Ολυμπιακό πολύ καλό, πολύ δυνατό στα πρώτα δυο σετ και ένα δεύτερο σενάριο με ένα Παναθηναϊκό που δεν έχει να χάσει κάτι, να μπαίνει δυνατά μέσα στην εξέλιξη του αγώνα και να γίνεται η ανατροπή στο τρίτο και στο τέταρτο σετ.

Στο τάι μπρέικ ήταν  ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και αν θέλετε η μπίλια έπεσε στην μεριά του Ολυμπιακού, με τους δυο καθοριστικούς πόντους της Κάταλιν  Κις στο τελείωμα, αν και υπήρχε ένα ματς μπολ για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό.

Θέλω να πω ότι αυτά τα ματς γυναικείων μεγάλων ομάδων θέλει πάρα πολύ υπομονή και οι ανατροπές και το σασπενς ισχύει. Δηλαδή δεν υπάρχουν καθαρά παιχνίδια. Άλλωστε πολλά παιχνίδια και στο παρελθόν, αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα έχουν λήξει 3-2.

Ο Ολυμπιακός έχει τον τίτλο του περσινού πρωταθλήματος και την ταμπέλα του φαβορί. Από την άλλη όμως, ο Παναθηναϊκός, σαφέστατα πολύ δυνατός σε σχέση με πέρυσι, με αρκετές μονάδες καλές όπως είναι η Τσίμα, όπως είναι η Γκούζου και άλλα παιδιά τα οποία δείξανε ότι μπορούνε να ανεβάσουν τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει. Και άλλωστε αυτό είναι και ευχή όλων. Να υπάρχει ένα δυνατό πρωτάθλημα, με πολύ δυνατές ομάδες»

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είχα πει και στην αρχή του πρωταθλήματος ότι δεν έχει καμία σχέση το φετινό πρωτάθλημα και τα ρόστερ των ελληνικών ομάδων από  το περσινό. Έχουμε δει την ΑΕΚ με ελλείψεις, τώρα μπαίνουμε οι δυο ξένες αθλήτριες, οπότε και θα δούμε μια διαφορετική ΑΕΚ, με δυνατό βάθος στο πάγκο.  Έχουμε δει τα Βριλήσσια με δυναμική επιστροφή, με πολύ καλές μεταγραφές. Επίσης υπάρχουν ο Παναθηναϊκός και η Νάξος. Άρα βλέπουμε ομάδες που έχουν ενισχυθεί και θα δούμε ένα όμορφο πρωτάθλημα, που θα γίνεται ακόμα ομορφότερο, γιατί δεν μετρούν οι νίκες του πρωταθλήματος.  Αρά λοιπόν το όλο σκηνικό και το όλο θέατρο θα τελειώσει τον Απρίλιο εκεί όπου οι ομάδες θέλουν να είναι στην top φόρμα τους. Οι φίλαθλοι θα κρατήσουνε τον ενδιαφέρον μέχρι τέλους και βέβαια εύχομαι να μην έχουνε ατυχίες οι ομάδες και κυρίως η δική μου ομάδα ο Ολυμπιακός, να είναι εκείνο το διάστημα καλά…


Από την άλλη πλευρά είναι ακόμα νωρίς να λέμε για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.  βλέπουμε όντως τρεις ομάδες  που έχουν προχωρήσει, έχουν φύγει μπροστά και έπεται συνέχεια. Θεωρώ ότι θα δούμε πολύ δυνατά παιχνίδια, πολλά χισκοκικά παιχνίδια, ειδικά προς το τέλος».


Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού: «Οσον αφορά την Ευρώπη όντως ο Ολυμπιακός έκανε δυο πολύ καλές εμφανίσεις με την Παρί, ο επόμενος αντίπαλος είναι πάρα πολύ δυνατός. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το πολωνικό βόλεϊ και που βρίσκεται, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρωτάθλημά τους είναι πάρα πολύ ισχυρό. με πολλές δυνατές ομάδες. Θεωρώ λοιπόν ότι  ο ρόλος και ο δρόμος του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολος. Έλπίζουμε ότι θα παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα. όσο για το που θα φτάσουμε αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα.  Είναι ακόμα νωρίς, έχουμε δυο παιχνίδια μπροστά μας. Kai εμείς και το Ρέθυμνο που μπαίνει μεθάυριο και η ΑΕΚ, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Τσάλεντζ Καπ,  χρειάζονται αυτές tiw νίκες για το Ελληνικό βόλεϊ και ειδικά για το γυναικείο βόλεϊ ώστε να ανέβει και άλλο το επίπεδο μας εκτός συνόρων».


Για το ελληνικό βόλεϊ σε σχέση με το ευρωπαϊκό: «Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορούμε να πούμε για το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά όσον αφορά για το άθλημα μας όντως υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα σωματεία που καλλιεργούν τα φυτώρια τους. Άλλωστε θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων στις μικρές ηλικίες αλλά και γενικά οι σύλλογοι επενδύουν στο γυναικείο βόλει . Από εκεί και πέρα η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με το Ευρωπαϊκό βόλει, γιατί το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Δουλεύουν πολύ και μέσα στο σχολείο αλλά και σε σωμάτια υπάρχει προγραμματισμός. Δυστυχώς στην Ελλάδα, ο προγραμματισμός αυτός δεν βγαίνει όπως τον έχουν σχεδιάσει και για αυτό και βλέπουμε αυτές τις χαοτικές διαφορές και σε επίπεδα εθνικών ομάδων και σε συλλόγων όταν βγαίνουν εκτός Ελλάδος.

Θεωρώ λοιπόν ότι χρειάζεται, αλλά και πιο σωστός προγραμματισμός για το τι θέλουμε ακριβώς στο κομμάτι αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και στο κομμάτι γυναικείων πρωταθλημάτων. Ο πρωταθλητισμός θέλει καλές ξένες παίκτριες και φέτος είδαμε καλές ξένες παίκτριες να έρχονται στην Ελλάδα.  Αυτό σίγουρα ανεβάζει την ποιότητα και μπορεί να έρθει και το αποτέλεσμα εκτός συνόρων και από την άλλη υπάρχει ένα άλλο κομμάτι που λέγεται αναπτυξιακός αθλητισμός όπου αυτό θέλει υπομονή και μακροχρόνιο προγραμματισμό».

 
Για τη συνέχεια του Ολυμπιακου: «Τα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και Βριλήσσια είναι στα μέσα του Δεκέμβρη. Έχουμε και την Ευρώπη τότε, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι πολύς κόσμος ήρθε και παρακολούθησε αυτό το παιχνίδι, αλλά από χιλιάδες κόσμο και από άλλα αθλήματα ακούσαμε πολύ καλές κριτικές για το άθλημα μας»

Media