1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-08-2019 13:44

Ευρωπαϊκό γυναικών: Τα σενάρια της Εθνικής - πιθανοί αντίπαλοι

Η Εθνική γυναικών με δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην ιστορική πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με την λήξη του αγώνα με την Φινλανδία ξεκίνησαν και τα σενάρια με πιθανούς αντιπάλους αναλόγως  με την τελική κατάταξη που θα έχει η Ελλάδα στο φινάλε της πρώτης φάσης.

Η πρόκριση στο top-16 δεν είναι εξασφαλισμένη και μαθηματικά, όμως για να συμβεί το χειρότερο δυνατό σενάριο θα πρέπει η Γαλλία ή η Βουλγαρία να κάνουν νίκη εκτός προγράμματος. Δηλαδή οι Γαλλίδες να νικήσουν σήμερα την Σερβία ή την γηπεδούχο Τουρκία (28/8) και η Βουλγαρία να επικρατήσει της Τουρκίας και της Εθνικής μας ομάδας. Σίγουρα το σενάριο αυτό φαντάζει από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί με όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην Άγκυρα, όμως στον αθλητισμό δεν μπορείς ποτέ να αποκλείεις τίποτα.

Η Εθνική γυνακών μπορεί να προκριθεί ως τρίτη και με δύο νίκες αλλά θα έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες αν επικρατήσει της Βουλγαρίας ή αν ηττηθεί με 3-2 σετ. Αν προκριθεί ως 3η θα αντιμετωπίσει τον 2ο του Γ' ομίλου που γίνεται στην Ουγγαρία. Στον Γ' όμιλο τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα όσον αφορά τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους «16», καθώς θεωρείται δεδομένο πως η Ολλανδία θα τερματίσει 1η. Ρουμανία, Κροατία, Αζερμπαϊτζάν και Ουγγαρία θα μονομαχήσουν για τρία εισιτήρια, με το Αζερμπαϊτζάν να έχει το ευκολότερο πρόγραμμα και να φαντάζει φαβορί για την 2η θέση.

Αν η Ελλάδα προκριθεί ως 4η τότε θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στην Βουδαπέστη, καθώς πολύ δύσκολα οι Ολλανδές θα χάσουν την πρώτη θέση στον Γ' όμιλο. Αν προκριθούμε ως τρίτοι δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα ταξιδέψουμε στην Ουγγαρία ή αν θα παραμείνουμε στην Τουρκία, καθώς είναι τόσο μπερδεμένο το σύστημα διεξαγωγής με τις διασταυρώσεις. Εφόσον η Ουγγαρία προκριθεί στον επόμενο γύρο, ως διοργανώτρια θα πρέπει να παίξει εντός έδρας και μέχρι τελευταία στιγμή η Ελλάδα δεν ξέρει αν θα πρέπει να ετοιμάσει τις βαλίτσες της για Βουδαπέστη ή αν θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Κλείνοντας, υπάρχει και το... τρελό σενάριο που φέρνει την Ελλάδα 1η ή και 2η στον Α' όμιλο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσουμε την Βουλγαρία την Τρίτη (27/8) και την Σερβία την Τετάρτη (28/8) με 3-0 σετ και οι πρωταθλήτριες Ευρώπης να επικρατήσουν της γηπεδούχου Τουρκίας με μίνιμουμ ένα χαμένο σετ.

Ευρωπαϊκό γυναικών: Το πανόραμα της τρίτης ημέρας (αποτελέσματα, βαθμολογίες)

«Καρφιά» και στην ΕΡΤ: «Αφιερωμένη στους Έλληνες που δεν μας βλέπουν» (vid)

Το τρελό πανηγύρι στην Άγκυρα και η συγκινητική αφιέρωση Ναράνχο στον Καραμπέτσο (vid)

Ευρωπαϊκό γυναικών: Κορίτσαροι στην Άγκυρα, η Ελλάδα ένα βήμα από τους 16!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ