1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-04-2013 11:24

Κωνσταντίνου vs Λαμπρούση: «Είναι αγώνας μίας ημέρας»

Του: Κώστα Κολλιού:
Αύριο θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη ο ημιτελικός του φάιναλ φορ ανάμεσα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον φιλόδοξο Ηρακλή Κηφισιάς. Λίγες ώρες πριν το μεγάλο πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ η Μανωλίνα Κωνσταντίνου και η Τζίνα Λαμπρούση παραχώρησαν στο VolleyBall24 αποκλειστική συνέντευξη όπου μίλησαν για το φάιναλ φορ, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.  Αναλυτικά η συνέντευξη των δυο αθλητριών στο VolleyBall24: 

Αύριο θα βρεθείτε αντίπαλες στον ημιτελικό του φάιναλ φορ. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι υπάρχουν φαβορί;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είναι παιχνίδι μίας ημέρας και γι αυτό πιστεύω δεν μπορεί να υπάρξει φαβορί. Στα νοκ-αουτ παιχνίδια νικάει αυτός που έχει πιο καθαρό μυαλό και μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό του από την αρχή μέχρι και το τέλος. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία.

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τέτοιο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θέλουν την πρόκριση για το μεγάλο τελικό. Είναι ένα παιχνίδι νοκ-αουτ, και νικήτρια θα είναι κατά τη γνώμη μου η ομάδα που θα παίξει πιο συγκεντρωμένα και θα κάνει τα λιγότερα λάθη και που θα το θέλει περισσότερο.

Οι διαφορές ενός παιχνιδιού όπως ένας ημιτελικός κυπέλλου με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η διαφορά είναι αυτή που επισήμανα και πιο πάνω. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία σε έναν ημιτελικό κυπέλου γι αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια εύκολου λάθους ή εφησυχασμού στην κατάκτηση ενός η δυο σετ. Είναι όλα ή τίποτα.

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Η διαφορά σε έναν ημιτελικό κυπέλλου, σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι ότι είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Ο νικητής πάει στον τελικό και ο ηττημένος επιστρέφει πίσω. Το Κύπελλο είναι μια ευκαιρία για διάκριση και όλες μας θέλουμε να παίξουμε στον τελικό για να δώσουμε χαρά σε όλους όσους πιστεύουν στην ομάδα και σε εμάς.

Υπερτερεί σε κάποια σημεία ο Ολυμπιακός η ο Ηρακλής Κηφισιάς;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πιστεύω πως η ομάδα μου κουβαλάει μαζί της τεράστια ψυχικά αποθέματα. Πλέον υπάρχει πολύ καλή ψυχολογία και πίστη στην νίκη οποιουδήποτε αγώνα και αυτό πιστεύω θα μας βοηθήσει αρκετά. Από την άλλη ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι πιο ξεκούραστος από ότι εμείς και είχε περισσότερο χρόνο δουλειάς πάνω στην οποιαδήποτε τακτική.

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Το Κύπελλο έχει πάντα εκπλήξεις. Πιστεύω ότι στο μόνο που υπερτερεί ο Ολυμπιακός είναι στην εμπειρία και στους δυο τελευταίους κερδισμένους τελικούς κυπέλλου, αλλά και την πολύ καλή ψυχολογία του από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να μπει μια παίκτρια σε ψυχολογία ενός παιχνιδιού όπως ένας ημιτελικός κυπέλλου;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν είναι κάτι δύσκολο εφόσον μπεις μέσα στο γήπεδο με αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτό σου και στην ομάδα σου. Άμα υπάρχει θέληση και πίστη δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία πιστεύω.

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε ένα φάιναλ φορ κυπέλλου. Πάμε να παίξουμε ελευθέρα χωρίς άγχος και να δώσουμε μια μάχη μέσα στο γήπεδο με ένα ωραίο θέαμα. Σε ψυχολογία  μπαίνεις πολύ πριν φτάσεις στη Σαντορίνη.

Έχετε επισκεφτεί την Σαντορίνη;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πρώτη φορά έρχομαι και η αλήθεια έχω ενθουσιαστεί με την ομορφιά και τα χρώματα της. Είναι πανέμορφη και σίγουρα όλοι μας θα θυμόμαστε αυτό το κύπελλο.

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Όχι είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτώ τη Σαντορίνη, και είμαι χαρούμενη που θα συνδυαστεί και με το πρώτο φάιναλ φορ κυπέλλου που θα παίξω.

Πιστεύεις ότι είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους διοργανώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εννοείται. Είναι πολύ σημαντικό να ξεφεύγει το άθλημα από την Αθήνα κυρίως όπου γίνονται και οι περισσότεροι αγώνες ούτος ώστε περισσότερος κόσμος να αγκαλιάσει και να μάθει καλυτέρα το άθλημα και με αυτό το τρόπο να υπάρχει εξέλιξη σε όλα τα μέρη της Ελλάδος.

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Ναι σίγουρα διότι δίνεται η δυνατότητα σε περιοχές που δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο το βόλεϊ να γίνονται διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος της επαρχίας να έχει ευκαιρία να γνωρίσει και να αγαπήσει το βόλεϊ, και είναι κάτι που το ελληνικό βόλεϊ το χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Πως είδατε το φετινό πρωτάθλημα;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αρκετά καλό μπορώ να πω. Υπήρχαν φυσικά συγκεκριμένες ομάδες οι οποίες ξεχώρισαν και πρωταγωνίστησαν από την αρχή στο πρωτάθλημα με αρκετούς αγώνες που χάριζαν όμορφο θέαμα

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Το φετινό πρωτάθλημα είχε πολλές ανατροπές, και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια της αγωνιστικής που θα κρίνανε τις τελικές θέσεις και τις ομάδες που θα υποβιβαστούνε.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φιλάθλους της Σαντορίνης, αλλά και όλης της Ελλάδος ενόψει του φετινού φάιναλ φορ;

ΜΑΝΩΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είναι μια πολύ όμορφη και σημαντική διοργάνωση η οποία πιστεύω πως είναι άξια παρακολούθησης και στήριξης αυτής της προσπάθειας των συλλόγων και των ομάδα που βρέθηκαν εδώ γι αυτό και θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο της Σαντορίνης στο γήπεδο να χαρεί μαζί μας έναν θεσμό σαν κι αυτό του κυπέλλου. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι να είναι ο κόσμος όσο γίνεται κοντά στο βόλεϊ και να στηρίζει αυτό το άθλημα και ευελπιστώ κάποια μέρα τα γήπεδα να γεμίζουν σαν κι αυτά του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου.

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Εύχομαι οι φίλαθλοι των ομάδων και της Σαντορίνης που θα έρθουν στο γήπεδο να απολαύουν ωραία παιχνίδια και χωρίς επεισόδια.  Ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει όλους και το φάιναλ φορ, άσχετα με το ποιός θα πάρει το κύπελλο είναι μια γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ.

3 σχόλια

  • Comment Link thira 7 Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 19:03 posted by thira 7

    κο κο κο κο κο κο κο κο κο κο κο κο κο που εισαι κο;
    σε ονειρο μας νικησατε παλι;
    τα κεφαλια μεσα

  • Comment Link ko Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 20:00 posted by ko

    η κοπέλα με τα φίδια θα σε νικήσει είτε αεκ είτε ολυμπιακός αν είσαι

  • Comment Link totis Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 14:29 posted by totis

    εσεις του ηρακλη χορτασατε φετος ταξιδια και δεν θελω να εχετε παραπονο
    του χρονου παλι 3 θεση ισως
    η κοπελλα με τα φιδια θα παιξει;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ