1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-06-2016 21:19

Ραντεβού με την ιστορία η Εθνική γυναικών

Έτοιμη να διεκδικήσει μία ιστορική πρόκριση είναι η Εθνική βόλεϊ Γυναικών, που αντιμετωπίζει το απόγευμα του Σαββάτου το Αζερμπαϊτζάν στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ στο «AYS Sport Hall» (17:00, ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3).
Μπακού. Αποστολή ΠΣΑΤ: Ολίβια Νικολούδη

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ως στόχο να πιέσει τις Αζέρες στα τρωτά τους σημεία, ώστε με ένα θετικό σκορ στον πρώτο αγώνα, να τα δώσει όλα στον δεύτερο, που θα φιλοξενηθεί επίσης στο Μπακού, την ίδια ώρα την Κυριακή (ΕΡΤ3) και θα κρίνει την πρόκριση.

Aναφορικά με τη συνάντηση του Σαββάτου, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Είναι ημιτελικός όπου μπορεί να κριθεί κάτι. Αν κάνεις ένα καλό πρώτο παιχνίδι και έχεις ένα θεωρητικό πλεονέκτημα για το δεύτερο, μετά το άγχος σίγουρα πέφτει στην ομάδα που είναι το φαβορί. Αυτός είναι ο στόχος μας, να μπούμε δυνατά και φυσικά χωρίς άγχος, χωρίς να έχουμε πίεση να αποδείξουμε κάτι σε κάποιον, να παίξουμε ελεύθερα και όσο μπορούμε καλύτερα -όσο μας επιτρέψουν και αυτοί φυσικά. Έχουν μονάδες πολύ δυνατές, απλώς έχουν και κάποια σημεία που είναι τρωτά. 
Νομίζω ειδικά στην υποδοχή τους, όπως είναι η διάταξή τους, μπορούμε να κάνουμε κάποιες ζημιές, παρ’ όλο που έχουν πολύ δυνατή επίθεση και μπλοκ. Εκεί θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε. Νομίζω ότι είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε πριν από δύο χρόνια (σ.σ. στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πάλι στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν), κάποιες μικρές αλλαγές έχουν και εκείνοι, αλλά και εμείς. Στο πρώτο ματς νομίζω ότι θα είναι το ξεκίνημα αρκετά αμφίρροπο και ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλό. Εννοείται ότι πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι, αφού το δεύτερο θα κριθεί αναλόγως με το σκορ στον αγώνα του Σαββάτου».

Σχετικά με τις «δυνατές μονάδες», ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε: «Η Μαμάντοβα, το μεγάλο αστέρι τους πριν από κάποια χρόνια, δεν παίζει. Υπάρχουν όμως η Ραχίμοβα, η Ζίντκοβα, η Κούλαν που ήταν Σλοβάκα και έχει γίνει Αζέρα. Υπάρχουν 2-3 παίκτριες που παίζουν σε πολύ δυνατά πρωταθλήματα, στην Ιαπωνία, στην Κίνα. Και έχουν παράδοση εδώ στο Μπακού, αφού διαθέτουν πολύ δυνατές ομάδες και σε επίπεδο συλλόγων. Υπάρχουν 4-5 ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Ο ακόμα μεγαλύτερος στόχος της Ελλάδας, εξάλλου, είναι η προκριματική διαδικασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017 τον Σεπτέμβριο: «Εμείς στη συνέχεια έχουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου θα ξαναβρούμε τη Σλοβενία, την Τσεχία και τη Λευκορωσία και εκεί το έργο μας θα είναι ακόμα δυσκολότερο, αφού αυτές οι τρεις ομάδες του ομίλου μας συμμετείχαν και στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό και είναι ομάδες που ανεβαίνουν συνεχώς».

Ανοδική, όμως, μοιάζει και η πορεία της Ελλάδας, που ήδη πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή της στο Final 4 του European League. «Σε σχέση με την περσινή συμμετοχή στα ημιτελικά βλέπω πως η ομάδα έχει κάνει κάποια βήματα μπροστά, σε κάποια στοιχεία ειδικά πάμε καλύτερα. Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι, εννοώ με μία νίκη παραπάνω, ή με μία συμμετοχή στον τελικό. Δεν φαίνεται εύκολα, αλλά νομίζω ότι σίγουρα υπάρχουν κομμάτια που τα κάνουμε πολύ καλύτερα από πέρσι και πρόπερσι ειδικά, δημιουργείται μία σταθερότητα. Κάποια κορίτσια έχουν ωριμάσει και ηλικιακά, αλλά και παίζουν πιο μεγάλο ρόλο στις ομάδες τους, έχουν προχωρήσει, όπως η Βασιλαντωνάκη. Μπαίνουν και νεότερα κορίτσια και παίρνουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα. Αυτά είναι θετικά μηνύματα για το μέλλον» κατέληξε ο Καλμαζίδης.

Στον πρώτο ημιτελικό του άλλου ζευγαριού που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Μάριμπορ, η Σλοβακία έκανε την έκπληξη και επικράτησε της γηπεδούχου Σλοβενίας με 3-2 σετ. Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί την Κυριακή στο παιχνίδι στην Μπρατισλάβα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ