1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-09-2019 20:48

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Είμαστε στην Εθνική επειδή το θέλουμε και είμαστε μία γροθιά»

Από τους πρωταγωνιστές της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών θα είναι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος υπολογίζει πολύ στην ποιότητα και στις ικανότητες του διεθνή ακραίου, ο οποίος κατέθεσε στο volleynews.gr τις απόψεις του για την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε αλλά και για το μέλλον της Εθνικής ανδρών.

«Σε γενικές γραμμές η προετοιμασία μας ήταν ανεπαρκής, αλλά είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει πλέον. Οι συμπαίκτες μου και εγώ κρατήσαμε την συγκέντρωσή μας γιατί θέλουμε να είμαστε εδώ. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση από όλους για το ευρωπαϊκό και θέλουμε να παίξουμε καλά. Είμαστε μία γροθιά γι'αυτό είμαστε τόσο δυνατοί ως ομάδα. Το τι θα ξημερώσει στο ευρωπαϊκό δεν το γνωρίζουμε και η πορεία μας θα εξαρτηθεί από την συγκέντρωση που θα έχουμε στο γήπεδο. Γενικά ο κόσμος ποτέ δεν μας πίστεψε. Δεν μας ενόχλησε ποτέ και ούτε και τώρα. Εμείς πάμε στο ευρωπαϊκό και είναι ένα όνειρο που είχαμε όλοι. Δεν μας πληγώνει κάτι που μπορεί να πει κάποιος, εμείς πάμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και από εκεί και πέρα, θα κάνουμε το ταμείο στο τέλος».

Για τον στόχο της Εθνικής και το μεγάλο της όπλο στο ευρωπαϊκό:

«Ξεκάθαρα όπλο μας είναι η τρέλα που έχουμε και έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Θα μπαίνουμε σε κάθε αγώνα όσο το δυνατόν πιο δυνατά, με συγκέντρωση. Το ευρωπαϊκό είναι ένα... σαλόνι που πατάμε ως Ελλάδα μετά από 10 χρόνια και αυτό είναι λυπηρό. Θέλουμε με τον τρόπο που παίζουμε, να είμαστε συνέχεια στους ομίλους του ευρωπαϊκού και να μπορούν οι επόμενες γενιές να παίζουν σε μεγάλες διοργανώσεις».

Για το αν έχουν γίνει βήματα μπροστά στην Εθνική:

«Για να θεωρηθεί κάποιο βήμα μπροστά, πρέπει να είναι συνολικό. Δεν μπορεί η ομοσπονδία μόνη της ή μόνο οι αθλητές, πρέπει όλοι μαζί. Αυτή την στιγμή το βήμα που κάναμε είναι πολύ μικρό και ελπίζω μετά από αυτό το ευρωπαϊκό να οργανωθεί όλο το οικοδόμημα, έτσι ώστε να παίζουμε σε περισσότερες διοργανώσεις, ίσως στο VNL και να παίζουμε συνέχεια με τις κορυφαίες ομάδες, γιατί μόνο έτσι μπορείς να ανέβεις πραγματικά επίπεδο».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ