Εκτυπώστε τη σελίδα
31-08-2019 18:43

Η Λόνεκε Σλούτσες στο volleynews.gr: «Πρώτο εμπόδιο στον δρόμο για το χρυσό η Ελλάδα» (video)

Βουδαπέστη, αποστολή Τίμος Αθανασόπουλος. Μετά από δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (το 2015 από τη Ρωσία και το 2017 από την Σερβία), η Ολλανδία έχει μπει με... φόρα στη φετινή διοργάνωση με στόχο να ανέβει στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά την Ρώμη το 1991.

Ανάμεσα στις 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων, η Ολλανδία είναι η μόνη που δεν έχει χάσει σετ και δείχνει με τις εμφανίσεις της μέχρι στιγμής το πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο Αμερικανός τεχνικός έχει ένα ρόστερ με μεγάλο βάθος, με μεγάλο αστέρι την Λόνεκε Σλούτσες.

Η 28χρονη διαγώνια που μετά από τέσσερα χρόνια στην Τουρκία και την Βακίφμπανκ μετακόμισε φέτος στην Ιταλία και στη Σκαντίτσι, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης της Ολλανδίας δέχθηκε με χαμόγελο να πει τις σκέψεις στο volleynews.gr. Η σουπερ σταρ της Ολλανδίας αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση με την Ελλάδα την Κυριακή (1/5, 17.00 ΕΡΤ3), ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ανθή Βασιλαντωνάκη στην Γαλατασαράι και δήλωσε πως στόχος δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο.

«Φυσικά και θέλουμε να πάρουμε... ρεβάνς για τους χαμένους τελικούς το 2015 και το 2017. Από την άλλη όμως ο όμιλός μας δεν ήταν τόσο δύσκολος, εμείς παίξαμε πολύ καλά, δεν χάσαμε ποτέ την συγκέντρωσή μας και αυτό ήταν το κλειδί για να μην χάσουμε σετ στους 5 αυτούς αγώνες. Το πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όμως ξεκινάει τώρα με τους νοκ άουτ αγώνες και πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά».

Για την Ελλάδα: «Το βράδυ θα έχουμε ανάλυση μέσω βίντεο της Ελλάδας και θα έχω καλύτερη εικόνα για την ελληνική ομάδα. Θυμάμαι την είχα αντιμετωπίσει πριν δύο χρόνια στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και έχει βελτιωθεί πολύ από τότε. Έχει πολύ καλές επιθετικούς και δεν θα είναι εύκολο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όπως έχουμε κάνει όλες αυτές τις ημέρες και ελπίζω να νικήσουμε».

Για τον στόχο της Ολλανδίας: «Στόχος μας είναι το χρυσό. Δεν συμμετέχεις ποτέ χωρίς να έχει υψηλούς στόχους και χωρίς να παλεύεις για τα μετάλλια. Όπως είπα έχουμε δύο σερί χαμένους τελικούς και ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά μας και θα παλέψουμε πολύ για να συμβεί αυτό, με πρώτο εμπόδιο την Ελλάδα».

Για την Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Θα πρέπει να απολαύσει την παραμονή της στην Τουρκία. Η Γαλατασαράι είναι ξεχωριστό σωματείο, έχει πολλούς οπαδούς από το ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα και θυμάμαι ότι ήταν δύσκολο να παίζεις στο γήπεδό της. Είμαι σίγουρος ότι θα την καλωσορίσουν με τον καλύτερο τρόπο και της εύχομαι καλή σεζόν με υγεία».

Για το νέο της ξεκίνημα στην Σκαντίτσι: «Θα είναι δύσκολη σεζόν και κουραστική. Είμαι ενθουσιασμένη για την αλλαγή παραστάσεων στην καριέρα μου σε έναπρωτάθλημα πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ανυπομονώ για νέες προκλήσεις».

Media