1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-04-2020 19:48

Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα, 2490 συνολικά, ατα 130 τα θύματα

27 νέα κρούσματα, 2490 συνολικά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας. 48 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ υπήρξαν 5 νέοι θάνατοι, συνολικά 130. Έχουν ελεγχθεί 61.407 κλινικά δείγματα.

Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην κλινική του Περιστερίου με τους νεφροπαθείς, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: "Δυστυχώς 3 ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και αλλοι 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ώστε να μηδενιστεί οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών με αρνητικών. 17 άτομα προσωπικό που βρέθηκαν θετικά είναι σε καραντίνα. Σε επιτόπια επίσκεψη μου έχουν ενημερωθεί όλοι ακόμη που ήρθαν σε επαφή.

Υπαρχει αυξημένη επαγρύπνηση για αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να ακούσουμε αυτό που συνέβη σαν ένα σημαντικό καμπανάκι κινδύνου για όλους μας. Η αμέλεια όπως μου είπε κάποιος δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο".

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε έρευνα για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Όπως είπε υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου έχουν οι καδριοπαθείς, οι άνθρωποι με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όσοι πάσχουν από διαβήτη και όσοι έχουν νεφροπάθεια.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε για τη δομή στα δυτικά προάστια τα εξής: "Από την διαδικασία ιχνηλάτησης 121 στενές επαφές τέθηκαν σε καραντίνα. Διερευνάται το σύνολο των δραστηριοτήτων των νοσηλευομένων και των εργαζομένων. Τέθηκαν σε κατ'οικον περιορισμό 39 συνεργαζομενοι γιατροί με την κλινική. Η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται".

Αναφορικά με την κλινική στα νότια προάστια, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Εχουμε δώσει τις οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται για τους τροφίμους, πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ