1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-08-2013 22:37

«Δεν χωρούν ανταγωνισμοί και καρέκλες στο άθλημα» (ηχος)

Τον διεθνή παλαίμαχο ρέκορντμαν του Ελληνικού βόλεϊ, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη φιλοξένησε το Inside K.Α.Ρ. Web Radio και η εκπομπή "Inside Match Ball" με τον Θωμά Βασιλάκη.

Ο κος Τριανταφυλλίδης αναφέθηκε στην διοργάνωση του πρώτου διασυλλογικού πρωταθλήματος Beach Volleyleague του οποίου η τελική φάση πραγματοποιήθηκε στην Γ' Μαρίνα Γλυφάδας το διήμερο 3-4/8, στα εμπόδια που τους έβαλε η ΕΟΠΕ ώστε να διοργανωθεί σωστά το τουρνουά, αλλά και στο πως όλοι μαζί θα μπορέσουν να συνεργαστούν ώστε το Μπιτς Βόλεϊ να πάει μπροστά.

«Είμαστε όλοι λίγο κουρασμένοι, αλλά ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Είναι η πρώτη φορά που ένας επίσημος φορέας, εκτός ομοσπονδίας, κάνει μια τόσο μεγάλη προσπάθεια στο Μπίτς Βόλεϊ και όχι μόνο προσπάθεια, αλλά ένα ολοκληρωμένο γεγονός. Η ΕΣΑΠ πήρε την πρωτοβουλία να βάλει στα δρώμενα του Μπιτς Βόλεϊ νέα πράγματα, τους αθλητές  και τους συλλόγους στην Α1 ανδρών, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει και τουρνουά γυναικών και μεικτό . Σε αυτή την προσπάθεια βρήκε δύο μεγάλους φορείς, καθώς τα προκριματικά έγιναν στο AnimaClubκαι χθες οι τελικοί σε συνεργασία με έναν μεγάλο Δήμο της Αττικής, αυτόν της Γλυφάδας. Φτιάξαμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο υπήρχε μια τετράωρη ζωντανή κάλυψη από το Novasports 1. Είναι σημαντικό να δίνονται τόσες πολλές ώρες ζωντανής κάλυψης στο Μπιτς Βόλεϊ γιατί όλα τα Μάστερς της Ομοσπονδίας φέτος, δεν είχαν μαζί τόση μεγάλη τηλεοπτική κάλυψη».

Για την άνοδο του ερασιτεχνικού Μπιτς Βόλεϊ στην Ελλάδα

«Το Μπιτς Βόλεϊ και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ερασιτεχνών βρίσκεται σε τεράστια άνθιση. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος όλων των ηλικιών που ασχολείται ενεργά με το Μπιτς Βόλεϊ. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει θεωρεί πως είναι ένα σπουδαίο ολυμπιακό σπορ και συνέχεια κάθε ημέρα επεκτείνεται. Δεν πάμε καλά σε επίπεδο κορυφής , αλλά ακόμη όμως υπάρχουν τα περιθώρια να κάνουμε μια δυναμική επιστροφή και να μπορέσουμε να διακριθούμε».

Για το ότι το Μπιτς Βόλεϊ είναι και χειμερινό άθλημα

«Θεωρεί  λανθασμένα ο κόσμος ότι είναι μόνο καλοκαιρινό σπορ το Μπιτς Βόλεϊ. Ναι το καλοκαίρι είναι στην μεγάλη του άνθιση, αλλά στην Ελλάδα ειδικά που έχουμε ήλιο εννέα μήνες το Μπιτς Βόλεϊ καλλιεργείται  και το χειμώνα σε ανοιχτούς χώρους με προπονήσεις και τουρνουά. Στην Βόρεια Ευρώπη ειδικά λόγω καιρικών συνθηκών υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι σε κλειστά γυμναστήρια όπου διεξάγονται προπονήσεις και τουρνουά και υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία και η Νορβηγία που βγάζουν παγκόσμιους πρωταθλητές, εκεί που τον ήλιο τον βλέπουν σπάνια. Το τελευταίο παράδειγμα ήταν το Κλάγκερφουντ της Αυστρίας όπου έγινε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ήταν μια γιορτή. Οκτώ χιλιάδες κόσμος από το πρωί ως το βράδυ παρακολουθούσε ασταμάτητα στο κεντρικό γήπεδο Μπιτς Βόλεϊ. Είναι ευκαιρία στην Ελλάδα να αγκαλιαστεί το άθλημα και από κόσμο που δεν το καταλαβαίνει».

Για το αν βρεθεί η χρυσή τομή και πάμε σε ένα ενιαίο καλεντάρι με την Ομοσπονδία

«Θεωρώ ότι η Ομοσπονδία κάνει τεράστιο λάθος που περιορίζει το Μπιτς βόλεϊ, νομίζει ότι το ελέγχει έτσι. Δεν μπορώ να μην μιλάω και δεν θα μου στερήσει κανένας την δυνατότητα να μιλάω όταν βλέπω κακώς κείμενα σε έναν χώρο που τον έχω υπηρετήσει πάρα πολλά χρόνια. Η ομοσπονδία θέλοντας να ελέγχει το άθλημα περιορίζει την κατάσταση, μπαίνοντας από πάνω σαν φορέας που πρέπει να ελέγχει τα πάντα, να δίνει εγκρίσεις για οτιδήποτε, να στέλνει απεσταλμένους να βλέπουν αν γίνεται καλά ή όχι και διάφορα τέτοια πράγματα τα οποία θεωρώ απαρχαιωμένα και ειδικά σε φορείς και ανθρώπους που έχουν δώσει την πιστοποίηση τους και την δυνατότητα τους σε αυτό το άθλημα. Το τουρνουά της ΕΣΑΠ και η Λίγκα ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια. Ξέρετε τι τραβήξαμε για να δείτε το χθεσινό αποτέλεσμα;  ξέρετε πόσους αγώνες έχουμε κάνει ώστε να βγει το αποτέλεσμα που είδατε χθες; Πάρα πολλούς και ποιος ήταν αυτός που μας εμπόδιζε;  Η ΕΟΠΕ και το τμήμα Μπιτς Βόλεϊ. Βγήκαμε από την αρχή και είπαμε ότι η ΕΣΑΠ έχει την δυνατότητα και τους ανθρώπους να κάνει τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ συλλόγων της Α1 και γιατί να μην το κάνει αφού η ομοσπονδία δεν το κάνει τόσα χρόνια. Να το κάνει δηλαδή διασυλλογικό, να παίξουν οι ομάδες με την ονομασία τους. Τι πιο ωραίο και καθαρό κι έτσι ξεκινήσαμε. Στην πορεία όμως έρχεται η ομοσπονδία και μας λέει ότι δεν σας δίνω την έγκριση να κάνετε διασυλλογικό πρωτάθλημα. Όταν τους ρωτήσαμε γιατί, η απάντηση ήταν πως διασυλλογικό κάνει μόνο η ομοσπονδία. Πούν' το;  Να κάνεις διασυλλογικό πρωτάθλημα σαν ομοσπονδία και να βοηθήσουμε όλοι οι φορείς, φυσικά να γίνει , αλλά οι σύλλογοι της Α1 ανδρών, αφού διαχειριστικά ανήκουν στην ΕΣΑΠ γιατί να μην το κάνω ως άλλος φορέας;  Και χώρο θα γλιτώσεις και χρόνο και χρήματα. Δώστε το λοιπόν σε ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν καλά με τις ευχές σου και την βοήθεια σου για να μεγαλουργήσει το άθλημα. Δυστυχώς είχαμε περιορισμούς, δυστυχώς η ομοσπονδία δεν έδωσε την έγκριση να ονομαστεί διασυλλογικό πρωτάθλημα Α1 ανδρών. Γιατί; Κάνουμε κακό σε κανέναν;  Μόνο καλό κάνουμε και προσφέρουμε στην άνθιση του αθλήματος. Τέλος πάντων με πρωτοβουλία του κυρίου Ταρνατόρου που προς τιμήν του δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με την ομοσπονδία στην παρούσα φάση είπε θα κάνουμε ότι μας πείτε και πήραμε μια έγκριση για Satteliteπρωτάθλημα. Με λίγα λόγια κρυβόμασταν πίσω από το δάκτυλο μας ώστε να μην πούμε ότι κάνουμε διασυλλογικό πρωτάθλημα Α1 ανδρών».

Για το ότι στην ομοσπονδία δεν μπαίνουν και δεν έχουν λόγο οι πρωταγωνιστές του αθλήματος

«Φοβίζει σε γενικές γραμμές τους διοικούντες να παίρνουν αποφάσεις και να βρίσκονται στα κοινά αθλητές που έχουν υπηρετήσει το άθλημα. Ίσως επειδή το όνομα αυτών των αθλητών υποσκελίζει πολλές φορές  το όνομα των προέδρων και των διοικούντων να είναι ένας από τους φόβους».

Για την Βάσω Καραντάσιου

«Τι πιο όμορφο να έρχεται μια τέτοια αθλήτρια.επέλεξε μόνη της  η Βάσω Καραντάσιου να έρθει, που αν την διοργάνωση την έκανε η ομοσπονδία η Βάσω δεν θα ερχόταν. Χθες είχαμε μετά από 5 χρόνια να δούμε και να την δούμε να παίζει και σπουδαία την πρωταθλήτρια Ευρώπης και  την καλύτερη αθλήτρια Μπιτς Βόλεϊ που έχει αναδείξει η Ελλάδα. Τι πιο ωραίο να έρχεται μια τέτοια αθλήτρια και να αγωνίζεται τόσο για τον κόσμο όσο και για το ίδιο το άθλημα που δώσαμε βήμα να συμμετάσχει ενεργά ακόμη και η Βάσω Καραντάσιου».

Για την συνέχεια στο εγχείρημα την ερχόμενη σεζόν

«Από τον επόμενο μήνα κιόλας πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι , βάζοντας τα πράγματα με κοινό παρανομαστή και χωρίς εγωισμούς και χωρίς να υπάρχουν ανταγωνισμοί και καρέκλες , δεν χωράνε στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Καθόμαστε λοιπόν όλοι μαζί και βγάζουμε ένα κοινό καλεντάρι που να συμπεριλαμβάνει μέσα όλα τα σπουδαία γεγονότα. Τα Μάστερς να αναβαθμιστούν και γιατί όχι σε συνεργασία με την ΕΣΑΠ η οποία να διοργανώσει ένα Μάστερς με τις προδιαγραφές που θέλει η ομοσπονδία και αντίστοιχα η ΕΣΑΠ να κάνει τα διασυλλογικά που δικαιούται να τα κάνει με τη βοήθεια της ομοσπονδίας. Τι πιο ωραίο, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Πιστεύω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα γίνει η συμπόρευση με την ομοσπονδία γιατί νομίζω η ομοσπονδία καταλαβαίνει ότι εμείς δεν είμαστε απέναντι της , αλλά είμαστε δίπλα στο άθλημα. Πρέπει λοιπόν να γίνουν συνεργασίες και αγκάλαισμα αυτών των γεγονότων από την ομοσπονδία, δεν υπάρχει θέμα εξουσίας σε θέματα εκδηλώσεων. Είναι λόγοι απαρχαιωμένοι αυτοί , της περασμένης δεκαετίας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.