1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-06-2013 09:31

Εύη, Αρετή και όλοι... τέζα

Του Κώστα Ασημακόπουλου (Goal News): «Αρετή και τόλμη» χρειάζονται οι μαχητές, «αρετή και πείσμα» οι πρωταθλητές, «Αρετή και Εύη» η άμμος του ελληνικού μπιτς βόλεϊ. Η πείρα της Αρετής Τέζα συναντήθηκε με τον ενθουσιασμό της Εύης Χρήστου και άπαντες μένουν... τέζα στο φιλέ.

Βρήκαμε ένα από τα κορυφαία ελληνικά δίδυμα να προπονείται στο όμορφο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ στο ΣΕΦ και με φόντο τα πορτρέτα του μεγάλου Νίκου Σαμαρά αλλά και τις οδηγίες της Πόλας Κίτσου κάνουν την προετοιμασία τους για να αντέξουν τις δοκιμασίες του φετινού καλοκαιριού. Ο ήλιος καίει, το σώμα ιδρώνει, αλλά το μυαλό μένει πάντα δροσερό και φρέσκο αφού τα δύο κορίτσια με όπλο την ψυχολογία, το χαμόγελο και τη θετική διάθεση ξεπερνούν τις θαλασσοταραχές με μακροβούτια.

«Είμαι 15 χρόνια στα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ. Είναι ό,τι πιο ωραίο έχω κάνει στη ζωή μου, παρότι μαζί με πολλά καντάρια άμμο έχω φάει και πολλές δυσκολίες» λέει η «ερυθρόλευκη» Αρετή Τέζα, που ξεκίνησε την καριέρα της με συμπαίκτρια την Κορρέ και ακολούθησαν οι Γκάνια, Νικολού, Δηλαβέρη, Κίτσου και Φωτεινού.«Με την Εύη Χρήστου κάναμε μία νέα αρχή. Εγώ είμαι 33 ετών και η Εύη 25. Χαίρομαι που επέστρεψε στο μπιτς βόλεϊ. Μου αρέσει που της μεταφέρω τις εμπειρίες μου. Εχει μεγάλες δυνατότητες και δεν φοβάται τη δουλειά».

Η Τέζα είναι γεννημένη στις 3 Απριλίου 1980. Εχει αγωνιστεί πασαδόρος σε Πετρούπολη, Βριλήσσια, ΠΓΣ, Κερατέα, Τράχωνες, αλλά φέτος ήταν νταμπλούχος με τον Ολυμπιακό.

- Τι στόχο έχετε για φέτος στο μπιτς βόλεϊ;

«Σταθερά μέσα στην 4άδα των Μάστερς κι αν μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Μόνο κέρδος έχουν όσες βολεϊμπολίστριες ασχολούνται το καλοκαίρι με το μπιτς».

- Τι συμβουλές δίνεις στην Εύη;

«Να έχει υπομονή και επιμονή. Ο χώρος μας είναι δύσκολος, με δύσκολους ανθρώπους και πρέπει να τα ξεπερνάς όλα με τη δουλειά και το χαμόγελο».

- Υπήρχαν στιγμές που απογοητεύτηκες;

«Δυστυχώς για να παίζω μπιτς βόλεϊ έχω πληρώσει και έχω στερηθεί πολλά. Πολλοί παράγοντες του βόλεϊ βλέπουν με δυσπιστία το μπιτς βόλεϊ. Θεωρούν πως κάνει κακό στους αθλητές, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους προσφέρει είναι βελτίωση. Το ελληνικό μπιτς βόλεϊ θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη μοίρα αλλά δεν ασχολούνται άνθρωποι που το γνωρίζουν. Φέτος θεωρώ πως μας κοροϊδεύουν. Μοιράζουν 1.000 ευρώ έπαθλο σε όλες τις ομάδες. Εμείς ήρθαμε στην 3η θέση στα δύο πρώτα Μάστερς και πήραμε έπαθλο 50 ευρώ, ενώ η συμμετοχή μας είναι 20. Στο 1ο τουρνουά δεν είχαν ούτε νερά στα προκριματικά ούτε χώρο προθέρμανσης σε όλο το τουρνουά. Αυτά δεν είναι ελλείψεις λόγω οικονομικής κρίσης αλλά λόγω κακής οργάνωσης».

Η Εύη Χρήστου είναι γεννημένη στις 7 Οκτωβρίου 1987, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην άμμο το 2004 με συμπαίκτρια τη Λαγουδάκη, αλλά από φέτος κάνει νέα αρχή.

«Είχα σταματήσει το μπιτς βόλεϊ γιατί είχα υποχρεώσεις με την Εθνική Γυναικών και επειδή είχα απογοητευτεί. Η Αρετή και η Κίτσου μου έδωσαν νέο στόχο και νέο όραμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Γενικά μέσα από το μπιτς βόλεϊ θέλω να βελτιωθώ και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο και στη σάλα».

- Μετά τον Αρη Νίκαιας, τον Αρη Θεσσαλονίκης, τον ΠΓΣ, τον ΖΑΟΝ και τους Ιωνες, η Εύη Χρήστου θέλει να γυρίσει στην Α1 Γυναικών...

«Αυτός είναι ο στόχος μου. Δουλεύω πολύ και θέλω να γυρίσω σε ομάδα της Α1 Γυναικών. Η παραμονή μου στην Α2 μου κόστισε τη θέση μου και στην Εθνική Γυναικών».

Ο μεγάλος πονοκέφαλος των δύο κοριτσιών είναι το πώς θα καλύψουν τα έξοδά τους... «Κάνουμε αγώνα για να βρούμε λίγα έσοδα ώστε να καλύψουμε τα οδοιπορικά μας και τις διαμονές μας. Μας έχει βοηθήσει η speedo και η εταιρεία οπτικών unex, αλλά αν βρίσκαμε μεγαλύτερη υποστήριξη, θα δηλώναμε συμμετοχή και σε διεθνή τουρνουά».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.