Εκτυπώστε τη σελίδα
04-06-2022 17:43

Επίθεση «φωτιά» ο ΠΑΟΚ με Όλγα Στράντζαλη. «Να βάλω το λιθαράκι μου στην κατάκτηση τίτλων»

Μια ακόμα σούπερ μεταγραφή επισημοποίησε ο ΑΣ ΠΑΟΚ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση της διεθνής ακραίας, Όλγας Στράντζαλη, που θα ενισχύσει την ομάδα του Μάρκο Φενόλιο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η ανακοίνωση του δικεφάλου για την Σκυδραία παίκτρια που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία): 

«Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Όλγα Στράντζαλη, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.Γεννημένη στις 12/01/1996, στην Θεσσαλονίκη, η Όλγα Στράντζαλη αγωνίζεται ως ακραία και έχει ύψος 185cm.Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Αίαντα Ευόσμου, τη σεζόν 2011-2012, στον οποίο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε νεαρή ηλικία.

Οι επόμενες δύο σεζόν την βρήκαν με την φανέλα του Ηρακλή, με τον οποίο πήρε τις πρώτες της συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα.Στην συνέχεια ακολούθησε μία τετραετία στις ΗΠΑ. Το 2014-15 αγωνίστηκε για λογαριασμό του UCLA, ενώ από την σεζόν 2015-16 μέχρι και την 2017-18 αγωνίστηκε για το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Η επιστροφή της στην Ευρώπη τη σεζόν 2017-18, σηματοδοτήθηκε και με την πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος στην καριέρα της, καθώς με την φανέλα της Béziers Volley, έφτασε στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Παράλληλα πήρε και τις πρώτες της ευρωπαϊκές παραστάσεις, αγωνιζόμενη στο CEV Cup.Η σεζόν 2018-19 την βρήκε στην Πολωνία, αγωνιζόμενη για λογαριασμό της Enea PTPS Piła, ενώ η επόμενη και πάλι στην Πολωνία, για την DPD Legionovia Legionowo (2019-20).

Η πιο… περίεργη αλλά και πετυχημένη σεζόν για την Όλγα Στράντζαλη, ήρθε το 2020-21. Μπορεί η πανδημία να «χτύπησε» τον αθλητισμό, ωστόσο η Ελληνίδα ακραία δεν πτοήθηκε.

Ξεκίνησε το πρώτο μισό σεζόν στην ιταλική. Bosca San Bernardo Cuneo, για να μεταβεί στο δεύτερο μισό στην πολωνική, Grupa Azoty Chemik Police, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο «νταμπλ», φτάνοντας παράλληλα… μακριά και στο CEV Champions League.Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, αγωνίστηκε στην Ρουμανία και στην CSM Volei Alba-Blaj, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ στους «16» του CEV Women’s Cup.

Όσον αφορά την εγχώρια δράση, η Όλγα Στράντζαλη τελείωσε την χρονιά κατακτώντας το «τρεμπλ», δηλαδή το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ.Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας, καταγράφοντας πολλές συμμετοχές.»

Η διεθνής ακραία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, και δεν έκρυψε τη χαρά της γiα την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό του Δικεφάλου.: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αμοιρίδη, για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. Ήρθα σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους και ελπίζω να βάλω το… λιθαράκι μου για να τους κατακτήσουμε. Εύχομαι να έχουμε μία χρονιά, δίχως τραυματισμούς, και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα από σκληρή δουλειά».

ΠΑΟΚ ροστερ

Πασαδόροι: Όλγα Βεργίδου, Ελισάβετ Ηλιοπούλου

Κεντρικές: Λιζέτ Μπλάνκο(Κούβα), Τερζόγλου Κυριακή, Τσιόγκα Ανδρομάχη, Ιωάννα Πολυνοπούλου

Ακραίες: Όλγα Στράντζαλη, Μερτέκη Ευαγγελία, Κλέπκου Μαρία

Λίμπερο: Ξανθοπούλου Μαρτίνα

Διαγώνιες: Καταρίνα Κρολ (Πολωνία)

Προπονητής: Μάρκο Φενόλιο