Εκτυπώστε τη σελίδα
19-05-2022 18:15

Η συνέντευξη Τύπου του παγκόσμιου τουρνουά «Futures» στη Ρόδο

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Ρόδου έγινε το πρώτο σερβίς του παγκόσμιου τουρνουά μπιτς βόλεϊ κατηγορίας Futures. Η διοργάνωση είναι ανδρών και θα διεξαχθεί από 20 έως 22 Μαΐου στις άρτιες εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Καλλιπάτειρας.
Από τους συνδιοργανωτές στο πάνελ βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Νίκος Νικολής, ο πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού πολιτισμού και αθλητισμού δήμου Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Νεκτάριος Χαλβατζής και ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Δωδεκανήσου Στάθης Μαθιουδάκης.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση με 4 ομάδες στο κυρίως ταμπλό και 1 θα διεκδικήσει τη πρόκριση στο κυρίως ταμπλό μέσω των προκριματικών. Εκ μέρους των αθλητών μίλησαν ο πρωταθλητής Ελλάδας Άγγελος Μανδηλάρης, ο Κώος Δημήτρης Χατζηνικολάου και ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας Θοδωρής Παπαδημητρίου. Εκ μέρους των προπονητών μίλησε ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός Τίε Σαντάνα.

Νίκος Νικολής (Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου): «Η Ρόδος στο επίκεντρο του μπιτς βόλεϊ»

«Μετά από πολλά χρόνια η Ρόδος είναι ξανά στο επίκεντρο του μπιτς βόλεϊ. Ευχαριστώ την τοπική επιτροπή και την ομοσπονδία για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι αρωγός για άλλο ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός στο νησί μας. Εύχομαι στους αθλητές καλή επιτυχία και καλώ τον κόσμο να έρθει και να δείξει πως η Ρόδος αγαπά τον αθλητισμό. Θέλω να συγχαρώ και τον ΔΟΠΑΡ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Κολιάδη για την όμορφη εγκατάσταση που έχουν φτιάξει στη Καλλιπάτειρα. Είναι ένα μεγάλο έργο που θα μείνει για τα παιδιά της Ρόδου».

Αλέξανδρος Κολιάδης (Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ): «Μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε αθλητές παγκοσμίου φήμης»

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκονται στη Ρόδο αθλητές παγκόσμιας φήμης. Ώς Ροδίτες είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε αθλητές που πρωταγωνιστούν σε όλο το κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι από το τριήμερο των αγώνων. Είναι χαρά μας η συνεργασία με την Περιφέρεια και την τοπική επιτροπή πετοσφαίρισης και στόχος μας είναι η συνεργασία με όλα τα σωματεία. Είμαστε σίγουροι για επιτυχία στους αγώνες. Χρόνο με το χρόνο κάνουμε παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις στη Καλλιπάτειρα. Εύχομαι σε όλους καλούς αγώνες και καλή επιτυχία στις Εθνικές μας ομάδας».

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός γραμματέας ΕΟΠΕ): «Η Ρόδος να μπει ξανά στο διεθνές καλεντάρι»

«Είναι μεγάλη μας χαρά ως ομοσπονδία που βρισκόμαστε στη Ρόδο και διοργανώνουμε και πάλι μαζί με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την τοπική επιτροπή παγκόσμιο τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Μετά από 18 χρόνια επιστρέφουμε και στόχος μας είναι να μπούμε ξανά στο διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα ξεκίνησε της υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και θέλουμε να γίνουμε ξανά πρώτοι σε αυτό το κομμάτι. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα στα δικά μας παιδιά».

Στάθης Μαθιουδάκης (Πρόεδρος τοπικής επιτροπής): «Η αρχή για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα»

«Όπως έχω ξαναπεί, μου αρέσει να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα. Σε συνεργασία με την ομοσπονδία, τον Δήμο και την περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια έχουμε κάνουμε βήματα μπροστά. Φέτος είναι η αρχή για να μπει ξανά η Ρόδος στο διεθνές καλεντάρι. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα είναι άρτια για να δούμε τις επόμενες χρονιές να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού κ. Νικολή, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Κολιάδη, τους συνεργάτες μου για την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει όλες αυτές τις μέρες».

Δημήτρης Χατζηνικολάου (Αθλητής Εθνικής ομάδας): «Να δώσουμε λίγη χαρά στο κόσμο»

«Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους έχουμε μία παγκόσμια διοργάνωση στη χώρα μας και έχουμε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να καταφέρουμε να δώσουμε λίγη χαρά σε όλους όσοι έρθουν να μας παρακολουθήσουν».

Άγγελος Μανδηλάρης (Αθλητής Εθνικής ομάδας): «Να ερχόμαστε κάθε χρόνο στη Ρόδο»

«Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ομοσπονδία που αποφάσισαν να κάνουν μία διοργάνωση στη χώρα μας. Με τον συμπαίκτη μου, Ιάσονα Κανέλλο, είμαστε χαρούμενοι πυο θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στο όμορφο νησί της Ρόδου. Μακάρι να δούμε αυτό το τουρνουά και τις επόμενες χρονιές στο διεθνές καλεντάρι».

Θοδωρής Παπαδημητρίου (Αθλητής Εθνικής ομάδας): «Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε»

«Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τους συνδιοργανωτές αυτού του τουρνουά. Φέτος βλέπουμε ότι μπαίνουμε πάλι δυναμικά ως χώρα στις παγκόσμιες διοργανώσεις. Οι άνθρωποι της Ρόδου είναι πολύ φιλόξενοί από την πρώτη μέρα που ήρθαμε. Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στους αγώνες για τον κόσμο που θα έρθει να μας παρακολουθήσει και εύχομαι να συνεχιστούν τέτοιου είδους διοργανώσεις στην Ελλάδα».

Τίε Σαντάνα (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι θετικό για εμάς»

«Μία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική. Οι άνθρωποι της Ρόδου αγαπούν το μπιτς βόλεϊ και αυτό το καταλάβαμε από τη πρώτη στιγμή που ήρθαμε. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ και βλέπω την ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Ποθητάκης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τις εθνικές ομάδες. Θα αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες και οι προσδοκίες μας δεν είναι τόσο για το αποτέλεσμα αλλά η απόκτηση εμπειριών. Οι αθλητές μας δουλεύουν σκληρά και έχουν μία καλή ευκαιρία να αναμετρηθούν με σπουδαίες χώρες. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι θετικό για εμάς».