1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-05-2022 18:28

Τιμητική διάκριση στο Καζακστάν για το Γιώργο Γιάτση

Σεμινάρια σχετικά με την κινησιολογία στο Volleyball και Beach Volley έδωσε ο Αν. Καθηγητής Γιώργος Γιάτσης στο Καζακστάν και την Ισπανία. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Γιάτσης φιλοξενήθηκε από το Karaganda State University, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Καζακστάν και από το University of Alicante, της Ισπανίας με το οποίο συνεργάζεται τα τελευταία 12 έτη.


Ο Γιώργος Γιάτσης μας μίλησε για τα σεμινάρια αυτά:

«Η εμπειρία στο Καζακστάν ήταν ξεχωριστή, λόγω της διαφορετικής κουλτούρας, της μεγάλης συμμετοχής των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου της Karaganda. Το πανεπιστήμιο έχει την καλύτερη ιατρική σχολή στη χώρα, συνολικά 15000 φοιτητές, και βρίσκεται σε μια πόλη που αναπτύσσεται και επεκτείνεται συνεχώς με φρενήρη ρυθμούς. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο του τμήματος, Professor Adanov Kuanushbek, που με τίμησε για την προσφορά μου στην έρευνα, δίνοντας μου δώρο, μεταξύ άλλων, την παραδοσιακή στολή των Καζάκων.

Προσωπικά, χαίρομαι για την ανταπόκριση που υπάρχει παγκοσμίως για τις έρευνες μου, κυρίως για το arm swing στο καρφί, τα άλματα και τους δείκτες απόδοσης (πρόσφατά δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με συν-συγγραφέα το Σωτήρη Δρίκο) και δικαιώνομαι για την απόφαση μου να απέχω από την προπονητική στο Volleyball από το 2015, παρόλο που μου λείπει αρκετά. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα δημοσιευτούν άλλες δύο σχετικές εργασίες και ολοκληρώνεται το βασικό project που είχα σχεδιάσει. Μάλιστα, τη μια εργασία τη χρηματοδότησε το University of Graz, της Αυστρίας και αυτό ανεβάζει ακόμα περισσότερο το δείκτη απήχησης της δουλειάς μου. Λόγων των δυσκολιών που υπήρχαν τα τελευταία δύο χρόνια στις μετακινήσεις, αναγκάστηκα να δώσω διαλέξεις εξ αποστάσεως σε Αργεντινή, Βραζιλία και σε σεμινάρια προπονητών της FIVB. Όμως τους τελευταίους μήνες, ξεκίνησα ξανά τις διά ζώσης παρουσιάσεις.

Σχετικά με την προπονητική, η ολοκλήρωση των προσωπικών μου στόχων στο beach volley, και η ανάπτυξη που έχει το Volleyball στην Ελλάδα, τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο, με παρακινεί να επιστρέψω από το 2023 στα γήπεδα. Αυτά τα χρόνια είχα κάποιες δελεαστικές προτάσεις, αλλά ο όγκος δουλειάς των εργασιών και οι μετακινήσεις στο εξωτερικό δε με επέτρεψαν να ασχοληθώ με την προπονητική, όπως θέλω.

Στο University of Alicante, μεταβαίνω κάθε χρόνο και η συνεργασία μας είναι άριστη σε όλους τους τομείς. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω τους αθλητές στους οποίους δίνω κινησιολογικές κατευθύνσεις όλα αυτά τα χρόνια, να πρωταγωνιστούν στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και όχι μόνο.

Όσον αφορά τους μελλοντικούς μου στόχους, τους επόμενους έξι μήνες θα μεταβώ σε διάφορες χώρες για σεμινάρια και από Σεπτέμβριο βλέπουμε..»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.