Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
22-09-2016 21:44

«Σήκωσε το γάντι» ο Μαυρομάτης

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης απάντησε στα λεγόμενα του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου σχετικά με το θέμα Χαριτωνίδη. Την ίδια στιγμή κάνει λόγο και για άλλα κωλύματα.
Αναλυτικά

-Ο κύριος Χαριτωνίδης παραιτήθηκε από την προσωρινή διοίκηση μετά από δικές σας ενέργειες και τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κύριο Καραμπέτσο κατηγορείστε ότι ανακαλύψατε τώρα το κώλυμα, ενώ διαχέεται η πληροφορία ότι έχετε κώλυμα και εσείς. Τι έχετε να πείτε;

«Κατ’ αρχήν θλίβομαι γιατί τόσο οι δημόσιες τοποθετήσεις του κυρίου Χαριτωνίδη όσο και η τοποθέτηση του κυρίου Καραμπέτσου βρίθουν ανακριβειών και αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων με μοναδικό σκοπό να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της ΕΟΠΕ. Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω τα παρακάτω συνδυαζόμενα με ερωτήματα που φοβάμαι πως επίσης θα μείνουν αναπάντητα:

α) Τα κωλύματα του νόμου είτε μας αρέσουν είτε όχι είναι υπαρκτά και γνωστά σε όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά του αθλητισμού. Ακριβώς προς αποφυγή φαινομένων δήλωσης άγνοιας (δηλαδή να πει κανείς ότι δεν το ήξερε),  ζητείται (και έγινε από την ΕΟΠΕ στις τελευταίες αρχαιρεσίες) από τους υποψηφίους προς εκλογή υπεύθυνη δήλωση ότι στο πρόσωπό τους δεν συντρέχουν κωλύματα του νόμου. Τέτοια δήλωση υπέβαλε και ο κύριος Χαριτωνίδης και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας πανεπιστημιακός την υπέβαλε χωρίς να διαβάσει τι υπέγραφε.

β) Ο γιος του κυρίου Χαριτωνίδη έχει πρακτορείο ΟΠΑΠ ναι ή όχι; Σε αυτή την ερώτηση όσο και αν σε πολλούς είναι γνωστή η απάντηση, αυτός που θέλει να διοικήσει την Ομοσπονδία ως Αντιπρόεδρος δεν έχει το σθένος να απαντήσει αν είναι αλήθεια. Και δεν το έκανε ούτε όταν ρωτήθηκε ευθέως από εμένα δύο φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της προσωρινής διοίκησης ούτε στην δήλωση παραίτησης του. Γιατί άραγε; Και αν η απάντηση στην ερώτηση ήταν αρνητική, τότε γιατί παραιτήθηκε;

γ) Ο κύριος Καραμπέτσος ήταν παρών στην τελευταία συνεδρίαση του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.09.2016 κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ζήτημα από καταγγελία που έλαβε η ΕΟΠΕ και μάλιστα ερωτηθείς ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει αν είναι αληθές ότι ο γιος του κυρίου Χαριτωνίδη έχει πρακτορείο ΟΠΑΠ παρασύροντας την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ να μη λάβουν οποιαδήποτε απόφαση πριν τη Γενική Συνέλευση. Γιατί λοιπόν αναφέρει ψευδώς ότι το θέμα τέθηκε πρώτη φορά από εμένα στην πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης, τη στιγμή που αυτό αναφέρθηκε και συζητήθηκε τόσο στο ΔΣ της 02.09 όσο και στη Γενική Συνέλευση της 03.09; Γιατί ακόμα και σήμερα δεν αναγνωρίζει ούτε αυτός ότι υπάρχει το κώλυμα; Και ακόμα, γιατί αναφέρεται στην υποψηφιότητα του κυρίου Χαριτωνίδη το 2008, όταν άλλος και όχι εγώ ήταν ο επικεφαλής της παράταξης στην οποία συμμετείχε, και στο 2010 και 2012, όταν ο κύριος Χαριτωνίδης δεν ήταν καν υποψήφιος; Μήπως μόνο για δημιουργία σε βάρος μου εντυπώσεων;

δ) Σχετικά με τα διαδιδόμενα ότι δήθεν έχω κώλυμα απαντώ το εξής: Διετέλεσα για πάνω από έξι χρόνια Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, δηλαδή στην πιο καίρια θέση στο άθλημα και παράλληλα η επαγγελματική μου δραστηριότητα ως δικηγόρου και συνεργάτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι γνωστή σε όλους. Είναι δυνατόν να είχα κώλυμα και να μην βρέθηκε ένας άνθρωπος να το προβάλει και να το υποστηρίξει νομικά; ‘Όχι φυσικά, γιατί απλά δεν έχω κώλυμα! Δεν προβλέπεται πουθενά στο νόμο ως κώλυμα για τα ερασιτεχνικά σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες η συνεργασία μέσω παροχής υπηρεσιών με αθλητική ανώνυμη εταιρεία στην οποία κατέχει το 10% αθλητικό σωματείο!

ε) Και επειδή γίνεται λόγος για κρίση των ανθρώπων των σωματείων στην οποία παραδίδει ο κύριος Καραμπέτσος και ο κύριος Χαριτωνίδης την αναφορά μου στο ζήτημα, γιατί δεν ανοίγουμε και το φάκελο των ηθικών κωλυμάτων εκτός από τα νομικά; Γιατί στην περίπτωση αυτή θα συζητούσαμε κατά πόσο είναι ηθικό το να ασχολείται με τις εκλογές της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών (έχω επανειλημμένα καταθέσει την άποψή μου ότι η συμμετοχή προπονητών, αθλητών, διαιτητών στα κοινά του αθλήματος θα έπρεπε να είναι θεσμική μέσω των φορέων τους πράγμα που επιδιώξαμε και πετύχαμε σε κάποιο βαθμό) αξιοποιώντας ενδεχομένως τη σχέση εξάρτησης που έχουν οι προπονητές με το συνδικαλιστικό τους όργανο. Θα συζητούσαμε κατά πόσο είναι ηθικό υπάλληλος της Ομοσπονδίας να είναι παράλληλα και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠΠΕ και μαζί με άλλους δύο προπονητές, γνωστούς για τη βοήθεια που προσέφεραν στον προπονητή - τέως Πρόεδρο της ΕΟΠΕ Προσαλίκα, να σηκώνουν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας του κυρίου Καραμπέτσου. Θα συζητούσαμε κατά πόσο είναι ηθικό αυτό που καταγγέλθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ, ένας διαιτητής να συνεργάζεται (άτυπα για να μην έχει νομικό πρόβλημα) με εταιρεία εμπορίας αθλητικού ρουχισμού, η οποία προμηθεύει αθλητικό υλικό και σε σωματεία βόλεϊ.

Και για να το πάω και λίγο παραπέρα, θα συζητούσαμε κατά πόσο είναι ηθικό να επιτρέπει ο κύριος Καραμπέτσος σωματείο υποψηφίου του να ψηφίζει δύο φορές,  μία ο τακτικός και μία ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος, εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι από λάθος είναι γραμμένο δύο φορές στις καταστάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Θα συζητούσαμε τέλος κατά πόσο είναι ηθικό να επιδιώκει την υφαρπαγή των ψήφων των σωματείων με παροχή υποσχέσεων (κατάργηση παραβόλων, υποσχέσεις για χορηγούς) που μας θυμίζουν άλλες εποχές».


-Βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα μετά τη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ της 3ης Σεπτεμβρίου. Τώρα που απομακρυνθήκαμε λίγο χρονικά πώς εκτιμάτε το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Από τη Γενική Συνέλευση της 3ης Σεπτεμβρίου νομίζω πως το κυριότερο που πρέπει να κρατήσουμε είναι η εντυπωσιακή συμμετοχή των σωματείων, που έδειξαν πως ενδιαφέρονται για τα κοινά του αθλήματος. Παράλληλα με το να μην εκλεγεί ούτε ένας σύμβουλος έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα διοικητικά της ομοσπονδίας ότι απαιτείται συναίνεση για να συνεχιστεί η προσπάθεια να βγει το ελληνικό βόλεϊ από την κρίση. Με αυτό που λέω δεν αμφισβητώ το προβάδισμα που απέκτησε ο κύριος Καραμπέτσος και η παράταξη του, έστω και αν υπήρξαν παρατράγουδα σαν αυτό που προανέφερα με τη διπλή ψήφο σωματείου ή την αυθαίρετη και παράτυπη χειρόγραφη αντικατάσταση εκπροσώπου άλλου σωματείου, αλλά θεωρώ πως τα σωματεία του υπέδειξαν και με ποιον τρόπο θα έπρεπε να το αξιοποιήσει και δεν είμαι σίγουρος ότι έλαβε το μήνυμα».


-Τι ακριβώς εννοείτε; Αφού ήδη με τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης έδειξε ότι επιθυμεί τη συνύπαρξη εκπροσώπων των τεσσάρων παρατάξεων.

«Ο κύριος Καραμπέτσος σε όλη την προεκλογική περίοδο δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι αποκλείει οποιασδήποτε μορφής προεκλογική συνεργασία με οποιονδήποτε, αλλά την επομένη των εκλογών θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Μια τέτοια τοποθέτηση δεν θα ήταν αθέμιτη, αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος μη εκλογής διοίκησης λόγω της παρουσίας τεσσάρων συνδυασμών και συνακόλουθα παράτασης για δυο τρεις μήνες ακόμη της διοικητικής αβεβαιότητας στην ΕΟΠΕ. Ακριβώς αυτό λάβαμε υπόψη εμείς και επιμείναμε μέχρι τέλους στην προσπάθεια όσο το δυνατό ευρύτερων συνεργασιών, κάτι που δεν κατέστη εφικτό στο βαθμό που το θέλαμε, τα αποτελέσματα όμως έδειξαν πως ήταν αρκετά τα σωματεία που στήριξαν υποψηφίους από περισσότερες της μίας παρατάξεις. Εμείς το υποστηρίξαμε έμπρακτα αυτό κι ας κατηγορηθήκαμε για «ανίερη συμμαχία» από αυτούς που επιδίωξαν συμμαχία για να καταψηφιστεί ο απολογισμόςή από αυτούς που επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη συνεργασία με την πλευρά που κατηγορούσαν προκειμένου να διασφαλίσουν την εκλογή τους και αναφέρομαι στον κύριο Καραμπέτσο που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσεταιριστεί την πλευρά Στουραίτη– Ψαρουδάκη.

Περίμενα όμως από τον κύριο Καραμπέτσο την επομένη κιόλας των εκλογών ως έχοντα το προβάδισμα να καλέσει τους τέσσερις επικεφαλής σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση πρώτα για το πώς θα πορευθεί η ομοσπονδία μέχρι τη νέα Γενική Συνέλευση και ίσως και για το πώς θα πρέπει να βαδίσει συνολικά στην επόμενη τετραετία με συμφωνία αρχών και θέσεων για το καλό του αθλήματος.  Εμείς θα προσερχόμασταν σε μία τέτοια συζήτηση παρά το ότι απέχουμε παρασάγγας σε φιλοσοφία και αντίληψη ειδικά με τον κύριο Καραμπέτσο.

Αντί γι’ αυτό αρκέστηκε σε μία επικοινωνία μεταξύ μας για το αν θα συμφωνούσαμε να μπει ο κύριος Στουραίτης στην προσωρινή διοίκηση (στο ζήτημα αυτό και εμείς συμφωνήσαμε αφού παρά το ότι δεν ήταν ανάμεσα στους 21 πρώτους υποψηφίους ο ίδιος ή οποιοσδήποτε υποψήφιος του θεωρούμε σωστή κίνηση συναίνεσης τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου της παράταξης του) και σε επικοινωνία μέσω email για κάποια άμεσα τρέχοντα θέματα των εθνικών ομάδων. 

Απέφυγε δε να μας ενημερώσει (τουλάχιστον εμένα προσωπικά) έστω και τηλεφωνικά για τις προθέσεις του σε σχέση με τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής και των επιτροπών της Ομοσπονδίας. Έτσι κατά την πρώτη συνεδρίαση πρότεινε προεδρείο απαρτιζόμενο μόνο από δικούς του συνεργάτες (δεν είναι μεμπτό ως επιλογή, αλλά ενδεικτικό ότι δεν επιθυμούσε να συνδιοικήσει με τους υπόλοιπους στην περίοδο της προσωρινής διοίκησης), ενώ στις επιτροπές και χωρίς καν να μας ενημερώσει ως επικεφαλής, πρότεινε τη συμμετοχή και κάποιων δικών μας συνεργατών, προσπερνώντας το ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο στο πλαίσιο μίας γενικότερης συναινετικής διαδικασίας και όχι συναίνεσης κατά το δοκούν».

Γι’ αυτό εμείς αρνηθήκαμε την αποσπασματική συμμετοχή μας σε επιτροπές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συμβάλουμε σε κάθε θετική προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων και γι’ αυτό, επαναλαμβάνω, δεν είμαι σίγουρος ότι έλαβε το μήνυμα των σωματείων.


-Για εσάς προσωπικά πώς εκτιμάτε το αποτέλεσμα και τι θα κάνετε τώρα στην προσωρινή διοίκηση όπου συμμετέχετε και στις επόμενες εκλογές;

«Όπως μέχρι ενός σημείου είναι φυσιολογικό, ο Πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης συγκεντρώνει επάνω του τα βέλη των υπολοίπων. Στην περίπτωση μας όμως η κατάσταση ξέφυγε, τόσο με τους τόνους λάσπης που εκτοξεύτηκαν προεκλογικά όσο και με παράλογες ακραίες συμπεριφορές, ευτυχώς πολύ λίγων, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση πρώην συνεργατών μου κατεχόντων αξιώματα στην απελθούσα διοίκηση να προσπαθούν να πετύχουν καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού της διοίκησης στην οποία οι ίδιοι συμμετείχαν και της οποίας τη δράση οι ίδιοι στήριξαν στις τέσσερις προηγούμενες ετήσιες γενικές συνελεύσεις; Θα αποφύγω να χρησιμοποιήσω ακραίες εκφράσεις (λ.χ. περί βιασμών), αλλά είναι γεγονός ότι κύριος στόχος κάποιων κατά τη γενική συνέλευση ήταν να με εξοντώσουν διοικητικά με χαρακτηρισμούς και ανακριβή παράθεση γεγονότων και να μη μου δώσουν τη δυνατότητα με τη δευτερολογία που είναι αναφαίρετο δικαίωμα μου να απαντήσω έστω στα πιο σοβαρά από αυτά. Λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών αυτών λοιπόν, αλλά και του γεγονότος ότι κάποιοι από τους παρευρισκόμενους (ευτυχώς λιγότεροι από άλλες φορές) δεν ήταν γνήσιοι εκπρόσωποι σωματείων, αλλά τρίτα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα που είχαν σκοπό να ψηφίσουν συγκεκριμένο συνδυασμό χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο, ο αριθμός των ψήφων που έλαβα προσωπικά, αλλά και αυτών που έλαβαν οι συνεργάτες μου είναι ικανοποιητικός συγκρινόμενος με τις ψήφους αυτών που μας πολέμησαν.

Σε σχέση με το μέλλον θα υπενθυμίσω ότι είχα πει πολλές φορές πως δεν προτίθεμαι να σταματήσω να υπηρετώ το άθλημα με συνέπεια και αξιοπρέπεια. Έτσι δέχτηκα τη συμμετοχή μου στην προσωρινή διοίκηση, αφού αυτό προκύπτει και ως βούληση των σωματείων, και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί, ενώ για το μέλλον βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με τους συνεργάτες μου και άλλους. Επαναλαμβάνω όμως ότι πιστεύω πως πρέπει να αποφευχθεί παράταση της διοικητικής αβεβαιότητας και ειλικρινής συνεργασία όλων των πλευρών για να βγει το άθλημα από τη δυσχερή θέση που βρίσκεται».


Εκτιμάτε ότι μπορεί η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας υπό τον κύριο Καραμπέτσο να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει;

«Όπως είπα και νωρίτερα, ο κύριος Καραμπέτσος δικαιωματικά είναι επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης, αφού αυτή ήταν η βούληση των σωματείων, όσο όμως ενθουσιασμό και αν έχει, η έλλειψη εμπειρίας αυτού και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνεργατών του από τη διοίκηση ενός τέτοιου φορέα, μπορεί να τον οδηγήσει σε σοβαρά λάθη. Αυτά τα λάθη θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση εμείς οι υπόλοιποι να προλαμβάνουμε, αποφεύγοντας στείρες αντιπολιτευτικές τακτικές, για το καλό του αθλήματος. Για να καταλάβετε τι εννοώ, κάποια στιγμή πριν ακόμα τη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης και ενώ κατ’ αρχήν είχαμε συμφωνήσει οι τέσσερις επικεφαλής τη συμμετοχή της εθνικής μας στο επόμενο worldleague, προκειμένου να συμπεριληφθεί η εθνική μας στη διοργάνωση, αποφάσεις για την οποία θα λαμβάνονταν στις 13 Σεπτέμβρη, ο κύριος Καραμπέτσος άλλαξε στάση και πρότεινε να μη λάβουμε μέρος σε αυτή. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω ιδιαίτερα για το αν μια τέτοια απόφαση θα έκανε κακό στην εθνική μας και στο ελληνικό βόλεϊ γενικότερα που δεινοπάθησε να επανέλθει  σε τέτοιο επίπεδο. Αν επιθυμούσαμε τη στείρα αντιπαράθεση θα είχαμε δημοσιοποιήσει την άποψη του κυρίου Καραμπέτσου προσδοκώντας να καρπωθούμε τα οφέλη. Αντίθετα προσπάθησα προσωπικά μέσω emailκαι τηλεφωνικά να τον πείσω ότι μία τέτοια απόφαση θα ήταν λανθασμένη και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τελικά πείστηκε.

Άλλο τέτοιο λάθος θα ήταν η πρότασή του να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας κατάσταση με τις οφειλές (που όπως έχω πει επανειλημμένα είναι λίγο λιγότερες από 5 εκατομμύρια). Σε μία τέτοια περίπτωση όλοι οι πιστωτές θα αντλούσαν ομολογία οφειλής και θα μπορούσαν να προχωρήσουν άμεσα σε δικαστικές ενέργειες με καταστροφικά αποτελέσματα. Κι εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι τέτοιο όταν τα χρέη που παραλάβαμε υπερέβαιναν τα δέκα εκατομμύρια, αλλά επιλέξαμε να μην το κάνουμε. Το θέμα συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης  και ορθά αποφασίστηκε να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Η κατάσταση της ΕΟΠΕ είναι τόσο δύσκολη που δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αφήσει κάποιος να γίνει ένα λάθος για να καρπωθεί τα όποια οφέλη. Η κατάσταση επιβάλλει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί».


Για τις εθνικές ομάδες τι έχετε να πείτε; Σας κατηγορούν ότι αδιαφορήσατε για την προσπάθεια τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Κατ΄αρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές των εθνικών μας ομάδων που προσπάθησαν και προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να εκπροσωπήσουν το ελληνικό βόλεϊ στις διεθνείς διοργανώσεις. Το αν προσωπικά στήριξα όλα αυτά τα χρόνια με όλες μου τις δυνάμεις τις προσπάθειες των εθνικών μας ομάδων είναι γνωστό, έφτασε μάλιστα σε σημείο να αποτελεί λόγο άσκησης σε βάρος μου κριτικής ότι δαπανήθηκαν στις εθνικές ομάδες χρήματα της ομοσπονδίας που θα μπορούσαν ίσως να διατεθούν προς όφελος των σωματείων ή προς ικανοποίηση μέρους του χρέους. Μάλιστα πολλές φορές χρειάστηκε μαζί με κάποιους συνεργάτες μου να προβούμε σε ταμειακές διευκολύνσεις για την ομαλή λειτουργία τους. Θυμίζω πως η θέση μου από την αρχή ήταν πως το υπέρογκο χρέος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν το άθλημα ανέβει επίπεδο μέσω των επιτυχιών των εθνικών ομάδων, της συντονισμένης προβολής, των επιτυχημένων διοργανώσεων, της καλά σχεδιασμένης ανάπτυξης και της δημιουργίας μίας συνολικά καλής εικόνας που θα προσέλκυε το ενδιαφέρον φιλάθλων και χορηγών.

Από τη στιγμή όμως που προκηρύχτηκαν οι αρχαιρεσίες της 3ης Σεπτεμβρίου θεώρησα ηθική υποχρέωση μου από τη μια να διασφαλίσω τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας (και αυτό ανέλαβε από πλευράς ΕΟΠΕ ο κύριος Μπακοδήμος με τον οποίο συνεργάστηκα όλο τον τελευταίο μήνα, αλλά και μετά τις 3 Σεπτέμβρη για όλα τα σοβαρά τρέχοντα ζητήματα) και από την άλλη να προστατεύσω τις εθνικές ομάδες κρατώντας τες μακριά από τον προεκλογικό αγώνα αλλά και από τις μετεκλογικές εξελίξεις και αποτρέποντας κάθε πιθανή πονηρή σκέψη των λοιπών υποψηφίων, κάποιοι από τους οποίους δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να θέσουν το ζήτημα ακόμα και στη Γενική Συνέλευση.

Αγωνιστικά θα ήθελα να σχολιάσω ότι η εθνική ανδρών έδειξε ότι μπορεί έστω και μέσω των playoffνα προκριθεί στο επόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και εύχομαι ολόψυχα να το πετύχουν τα παιδιά, που εύλογα αισθάνονται μόνοι τους, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι δεν είναι. Αντίθετα στην εθνική γυναικών οι καλοκαιρινές εξελίξεις με την παραίτηση του προπονητικού teamπου εδώ και αρκετό καιρό είχε βάλει την ομάδα σε ανοδική πορεία μας γύρισαν ξανά πίσω και θα πρέπει η νέα διοίκηση να δει πώς δεν θα χαθούν οι προσπάθειες των τελευταίων ετών. Πάντως οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν και οι προπονητές που επιστρατεύτηκανέχουν τη μικρότερη ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρόσφατων αγώνων. Ένα θέμα όμως που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την προσωρινή διοίκηση γιατί είναι πολύ σοβαρό, είναι το θέμα  των απουσιών κάποιων αθλητών, γιατί αν αυτές δεν είναι δικαιολογημένες και περάσουν χωρίς κυρώσεις, δυναμιτίζουν στα θεμέλια το οικοδόμημα των εθνικών μας ομάδων».


Για την Παιανία ποια είναι ακριβώς η κατάσταση και τι προσδοκά το ελληνικό βόλεϊ;

«Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας για τις οποίες ξοδεύτηκαν χρήματα του ελληνικού λαού αποτελούν το μεγαλύτερο κληροδότημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για το ελληνικό βόλεϊ. Λανθασμένοι χειρισμοί του παρελθόντος όμως τόσο από τις παλαιότερες πολιτικές ηγεσίες του αθλητισμού όσο και από παλαιές διοικήσεις της ΕΟΠΕ άφησαν τις εγκαταστάσεις αναξιοποίητες και αφύλακτες. Εμείς που από την αρχή θεωρούσαμε πως εκεί θα έπρεπε να χτυπά η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ καταφέραμε από το 2011 να λύσουμε τις κυριότερες νομικές εκκρεμότητες, αλλά προτού προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό αξιοποίησης των εγκαταστάσεων σε συνεννόηση με τη ΓΓΑ, το Δήμο και το ΣΕΓΑΣ βρεθήκαμε ανήμποροι να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που ξεκίνησαν από τις κλοπές των καλωδίων και επεκτάθηκαν με το χρόνο. Τον τελευταίο χρόνο που τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ, όσο και η Περιφέρεια επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος, πετύχαμε με την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Παιανίας και του ΣΕΓΑΣ (οφείλω εδώ να εξάρω και τη βοήθεια των συνεργατών μου Παναγιώτη Σιδέρη και Γιώργου Διονά) να δρομολογήσουμε λύση μέσω της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και με την ετοιμασία νέας προγραμματικής σύμβασης και σύσταση νομικού προσώπου για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων με τρόπο συμφωνημένο από όλες τις πλευρές. Το γεγονός λοιπόν ότι η συμφωνημένη διαδικασία κινείται ήδη με την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας μόνο ως θετικό μπορεί να θεωρηθεί και στο σημείο αυτό οφείλω να αναγνωρίσω πως μόνο ως θετικό βήμα συναίνεσης μπορεί να θεωρηθεί και η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ με την οποία μας ευχαριστεί για τις προσπάθειες μας.  Ελπίζω οι διαδικασίες να συνεχιστούν με γρήγορο ρυθμό και εντός του 2017 οι εγκαταστάσεις να δοθούν προς χρήση και να αποτελέσουν τη στέγη των εθνικών μας ομάδων και όχι μόνο».



8 σχόλια

  • Comment Link pao29 Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 15:59 posted by pao29

    δεν βουλιαξε μονο το καραβι αλλα θελει να συμπαρασυρει και τους αλλους στον πνιγμο...αντε να φυγεις να ησυχασουμε...καπετανιε της μπανιερας...

  • Comment Link nikP Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 13:51 posted by nikP

    Αυτή την χώρα την φάγανε οι δικηγόροι. Όπως φάγανε και την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, και ετοιμάζονται να φάνε και τις ΗΠΑ..

    https://www.youtube.com/watch?v=35rErQtJ6uA

  • Comment Link Volleypath-os Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 13:45 posted by Volleypath-os

    Τα γεγονοτα ειναι αληθινα και οχι προιον μυθοπλασιας.....για οσους βεβαια βλεπουν με ανοιχτο μυαλο και οχι συμφεροντολογικο.
    Στις εκλογες του 2012 στο Βολο ο Μαυροματης με τους συνεργατες του(Στουραιτη,Ψαρουδακη,Χαλβατζη,....) και τους υποστηρικτες του (Χαριτωνιδη,Σαμαρα,Μπακοδημο,Αλαγιαννη,....)κερδισαν με ποσοστο περιπου 70%..
    Μετα απο 4 χρονια εσπασαν στα τρια,ο Μαυροματης με οσους του εμειναν,ο Στουραιτης με τον Ψαρουδακη και τους υπολοιπους διαφωνουντες,ο Καραμπετσος με Χαλβατζη,Χαριτωνιδη,Σαμαρα,....).
    Χρησιμοποιησαν και οι τρεις τις ιδιες μεθοδους υποσχεσεων,παροχολογιας και εξουσιοδοτησεων.Ο ενας τα χωνει στον αλλο.
    Το αποτελεσμα ολων αυτων...??? και οι τρεις μαζι πηρανε περιπου 80% ως παραταξεις.
    Για εξηγηστε μου λοιπον να καταλαβω τι αλλαξε η τι θα αλλαξει...???
    Συμπερασμα...κατηγορουνται τα σωματεια που παρουσιαστηκαν και ψηφισαν απο ολες τις παραταξεις οσους θεωρουν καταλληλους,με αποτελεσμα στο τελος να κατηγορειται ο Μελισσουργος,οπως παντα....γιατι δεν επρεπε κατα την αποψη τους να παρει τοσους πολλους ψηφους...Πως το εκανε χωρις εξουσιοδοτησεις και υποσχεσεις...????
    Μα καλα απο αυτους περιμενετε ειλικρινα να σωθει το ΒΟΛΛΕΥ...???

  • Comment Link Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 12:48 posted by Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    Μια ερώτηση. Κυριε Μαυρομάτη οταν ήταν εν ενεργεία διαιτητής ο κ. Καραμπέτσος γιατί δεν τον διαγράψατε από την διαιτησία,τη στιγμή που ξέρατε οτι συνεργάζεται, άτυπα,με εταιρία εμπορίας αθλητικού ρουχισμού,και κάνετε τώρα ,εκ των υστέρων, αυτή την καταγγελία.

  • Comment Link ΜΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 09:41 posted by ΜΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ

    Volleyroad αυτά που γράφεις κατάλαβες από τη συνέντευξη?? Φοβερή αντιληψη! Μπράβο αγόρι μου!!