1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-10-2013 12:23

«Δεν θα παλέψουμε για την παραμονή, στόχος η 4αδα» (φωτο)

Η Ειρήνη Κελεσίδου και η Φωτεινή Μπίσκου παραχώρησαν συνέντευξη στα "Πράσινα Νέα" και μας μίλησαν για την νέα σεζόν της γυναικείας ομάδας τονίζοντας πως ο κόσμος αποτελεί τη δύναμη της ομάδας.

Το Τριφύλλι χτίζει σιγά σιγά την ομάδα που θα δημιουργήσει τη νέα δυναστεία και έχει επενδύσει σε νέα κορίτσια με ταλέντο και όρεξη για δουλειά.

Δύο από τα νέα πρόσωπα που υπάρχουν στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού είναι η Ειρήνη Κελεσίδου και η Φωτεινή Μπίσκου. Αμφότερες ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα και όπως θα διαπιστώσετε στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν είναι έτοιμες για σκληρή δουλειά και λόγια μέσα στο γήπεδο.

Οι δύο πράσινες μας παραχώρησαν συνέντευξη για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τον κόσμο που θα κάνει "Τάφο του Ινδού" το κλειστό της Κυψέλης. Παράλληλα, κάνοντας ένα διάλειμμα μας μιλούν και για τον ελεύθερο χρόνο τους.

Του Κώστα Χολίδη

Αρκετά αυτά από εμάς, ο λόγος στα κορίτσια...

Πρώτα απ' όλα πείτε μας για το πως έγινε η συμφωνία σας με τον Παναθηναϊκό;

Κελεσίδου: "Είχα μιλήσει με τον κ. Ρούση. Είχε γίνει μία πρώτη συζήτηση όταν είχαν έρθει στην Αθήνα και ακολούθησε ακόμα μία όταν ήμουν στο Λουτράκι. Ήθελε ο Παναθηναϊκός, ήθελα εγώ και κάπως έτσι ήρθα στην ομάδα".

Μπίσκου: "Όπως η Ειρήνη έτσι και εγώ μίλησα με τον κόουτς. Παρά το γεγονός ότι είχα κάνει εγχείρηση χιαστού μου είπε ότι με ήθελε στην ομάδα. Ε, όταν σε θέλει ο Παναθηναϊκός δεν μπορείς να αρνηθείς".

Πως έχει πάει μέχρι στιγμής η προετοιμασία;

Κελεσίδου: "Το δύσκολο κομμάτι το οποίο είναι η προετοιμασία έχει τελειώσει. Θεωρώ ότι πήγε αρκετά καλά. Υπάρχει όρεξη από όλες τις κοπέλες κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ο προπονητής μας έχει βοηθήσει σε όλα τα κομμάτια. Το κλίμα είναι πολύ καλό και η ομάδα θεωρώ ότι θα είναι αρκετά ανταγωνιστική. Ελπίζω να φανεί όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Μπίσκου: "Εγώ πιστεύω ότι το γεγονός πως άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας ευνόησε. Υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Σίγουρα η Ζένια και η Γκούζου που είναι πιο έμπειρες μας βοηθάνε. Όλες δουλεύουμε σε μεγάλο βαθμό και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά".



 Μιας που αναφερθήκατε στην Α1, πως βλέπετε το φετινό επίπεδο;

Μπίσκου: "Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Έχουν γίνει καλές μεταγραφές από όλες τις ομάδες. Ο καθρέπτης της δουλειάς μας όμως είναι μέσα στο γήπεδο και εκεί θέλουμε να μιλήσουμε εμείς".

Κελεσίδου: "Συμφωνώ πως το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο σε σχέση με πέρσι παρά την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τις ομάδες. Έχουν γίνει κάποιες καλές μεταγραφές. Το σημαντικότερο όμως είναι το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο".

Οι στόχοι της ομάδας για φέτος ποιοι είναι;

Μπίσκου: "Θα θέλαμε να πάμε καλά στο πρωτάθλημα και να είμαστε μέσα στην τετράδα. Από εκεί και πέρα ό,τι μας βγει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό"

Κελεσίδου: "Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για θέση στην κατάταξη. Σίγουρα δεν θα παλέψουμε για την παραμονή. Θεωρώ ότι θα τα πάμε αρκετά καλά και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά".

Οι δικοί σας;

Μπίσκου: "Θέλω πρώτα απ' όλα να πάει καλά η ομάδα. Πιστεύω ότι το αξίζουμε τόσο με βάση τη δουλειά που έχουμε κάνει εμείς όσο και από τη δουλειά του κόουτς. Από εκεί και πέρα σε προσωπικό επίπεδο θέλω να βοηθήσω την ομάδα και εγώ όσο μπορώ από την πλευρά μου"

Εσύ Ειρήνη έχεις και το δύσκολο ρόλο του να διαδεχθείς την εμβληματική αρχηγό, Ξανθή Μυλωνά..

Κελεσίδου: "Είναι αρκετά δύσκολο το να διαδέχεσαι την Ξανθή. Πέρα από την ποιότητα της ως αθλήτρια είναι και η σημαία του Παναθηναϊκού. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και ελπίζω να τα καταφέρω".

Πιστεύετε ότι η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας για εσάς ή θεωρείτε πως ισοσκελίζεται από τη δίψα που έχετε για διάκριση;

Κελεσίδου: "Η εμπειρία αποκτάτε εάν έχεις δίψα για κάτι. Εμείς έχουμε δίψα για να διακριθούμε και μέσα από αυτό θα έρθει και η εμπειρία. Η παρουσία τόσο της Τσίμα όσο και της Γκούζου θα μας βοηθήσει και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Μπίσκου: "Συμφωνώ με την προλαλήσασα (γέλια)"



 
Πάντως είναι γεγονός πως μέσα από την οικονομική κρίση έχει δοθεί μια μεγάλη ευκαιρία στα νεαρά κορίτσια...

Μπίσκου: "Σίγουρα είναι μια ευκαιρία. Οι απαιτήσεις όμως μιας ομάδας Α1 είναι μεγάλες. Εαν όμως θέλουμε να κάνουμε επαγγελματικά αυτό το άθλημα πρέπει να το κάνουμε".

Κελεσίδου: "Το ότι παίζουμε δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να δουλεύουμε και να προσπαθούμε για να καταφέρουμε κάτι. Πρέπει τα μυαλά μας να είναι στο κεφάλι.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το ότι ο Γιώργος Ρούσης αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρά κορίτσια;

Κελεσίδου: "Ο κόουτς βοηθά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού τόσο στα τεχνικά όσο και στα τακτικά. Μας βοηθά πραγματικά πάρα πολύ. Θέλει να δουλεύει με νεαρές αθλήτριες και υπάρχει αμοιβαία προσπάθεια ώστε με δουλειά να βελτιωθούμε μέσα στη χρονιά".

Μπίσκου: "Ο κόουτς και πέρσι είχε μια νεανική ομάδα όπως είναι και η φετινή. Ξέρει πάρα πολύ καλά το πως θα μας βάλει μέσα στο κλίμα του Παναθηναϊκού και μας βοηθάει τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και πιστεύω ότι αυτό θα βγει και στο γήπεδο".

Πάντως και οι υπεύθυνοι του τμήματος είναι στο πλευρό σας...

Κελεσίδου: "Για κάθε αθλητή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξέρει πως η διοίκηση είναι στο πλευρό του. Εμείς το ζούμε αυτό από την αρχή της χρονιάς με τους ανθρώπους του τμήματος να βρίσκονται εκεί σε κάθε προπόνηση"

Μπίσκου: "Όπως είπε και η Ειρήνη σε κάθε προπόνηση οι άνθρωποι του τμήματος είναι σημαντικό. Αυτό δίνει σε μας μια σιγουριά πως όταν χρειαστούμε κάτι θα είναι εκεί για να μας βοηθήσουν".

Είστε και οι δύο καινούριες στην ομάδα να υποθέσω ότι περιμένετε να παίξετε στην γεμάτη Κυψέλη;

Μπίσκου: "Ο κόσμος είναι υπέροχος και θα είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύω ότι και μόνο που τους έχουμε στο πλευρό μας είναι σημαντικό. Ο κόσμος είναι η δύναμή μας"

Κελεσίδου: "Γνωρίζω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αφού την έχω ζήσει ως αντίπαλος. Αυτή τη φορά θα τους έχω στο πλευρό μου και σίγουρα θα μας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό να έχει κόσμο που σε στηρίζει σε κάθε μας"



 

Green Master Chef

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στις συνήθειες των κοριτσιών εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο ελεύθερος χρόνος τους είναι ελάχιστος μεταξύ των προπονήσεων.

Και οι δύο προτιμούν να πηγαίνουν βόλτες με φίλους και να περνούν χαλαρά τον ελεύθερο χρόνο τους. Η Ειρήνη Κελεσίδου πηγαίνει και βλέπει καμία ταινία και έχει ως αγαπημένη της την "Αμελί". Την ίδια ώρα η Φωτεινή μας είπε πως δεν τις αρέσει τόσο πολύ το να παρακολουθεί ταινίες, ενώ ως αγαπημένη της είπε το "Notebook".

Η συζήτηση πάντως άναψε όταν το θέμα πήγε στις μαγειρικές ικανότητες. Αμφότερες μένουν μακριά από τα σπίτια τους οπότε είναι αναγκασμένες εκ των πραγμάτων να μαγειρεύουν και παρά το νεαρό της ηλικίας τους δήλωσαν πως είναι καλές μαγείρισσες.

Εμείς πάντως από την πλευρά μας προτιμήσαμε τη σίγουρη λύση μιας κρέπας....



 

Το who is who των δύο κοριτσιών

Ονοματεπώνυμο: Ειρήνη Κελεσίδου
Τόπος Γεν: Θεσσαλονίκη
Ημερ. Γεν: 16/05/1991
Θέση: Λίμπερο
Προηγ. ομάδες: Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Αριθμός φαν: 4
 

Ονοματεπώνυμο: Φωτεινή Μπίσκου
Τόπος Γεν: Άργος
Ημερ. Γεν: 23/10/1992
Θέση: Ακραία
Προηγ. ομάδες: ΑΕΚ Άργους, Γ.Σ. Άργους,Αγία Παρασκευή

Αριθμός φαν: 6
 

Απολαύστε ορισμένες φωτογραφίες από τα παρασκήνια της συνέντευξης στην Πλάκα...

















 
πηγή: prasinanea.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.