1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-10-2013 13:58

Σερβίς και όποιος αντέξει...

Πολύ παλιά τα πρωταθλήματα Α1 Ανδρών ήταν υπόθεση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Για λίγο υπόθεση του Αρη και όλη την προηγούμενη δεκαετία υπόθεση του Ηρακλή. Τη σεζόν 2012-13 ο Ολυμπιακός έκανε το τρεμπλ και δικαίωσε τα προγνωστικά. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οι προπονητές των 12 μονομάχων αλλά και οι αθλητές συμφωνούν πως ξεκινάει το πλέον απρόβλεπτο και πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Κι αν μέχρι τώρα όλοι έδιναν αναφανδόν προβάδισμα στον Ολυμπιακό, μετά τον τραυματισμό του Γιορντάνοφ, τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ και την άνοδο των υπολοίπων ομάδων της κατηγορίας, όλοι άρχισαν να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους. Κι αν δεν υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη για τον πρωταθλητή και τις ομάδες της 4άδας, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην... ουρά.

Ο Παναθηναϊκός, η Παναχαϊκή και η Νίκη Αιγινίου φωτογραφίζονται ως προτεινόμενοι για τα πλέι άουτ, αλλά ποιος μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το φινάλε μετά από 160 αγώνες και 7 μήνες εξαντλητικού μαραθωνίου; Με άλλα λόγια, από τα πρωταθλήματα των δύο και των τριών... ταχυτήτων μπήκαμε στο πρωτάθλημα του «όποιος αντέξει».

Στο φετινό πρωτάθλημα έγιναν 88 μεταγραφές παικτών, εκ των οποίων οι 31 είναι ξένοι από 16 χώρες. Τη μεγαλύτερη κοινότητα έχουν οι Αμερικανοί με 8 παίκτες. Η πιο ψηλή ομάδα του πρωταθλήματος είναι η νεοφώτιστη ΓΕ Παναχαϊκή με μέσο όρο ύψους 1,96 μ. και η πιο «κοντή» ο Α Ο Κηφισιάς με μ.ό. 1,90 μ. Η πιο μεγάλη σε ηλικία ομάδα είναι του Ολυμπιακού με 30 έτη και 4 μήνες και η πιο «νέα» ο ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου με 25 έτη και 4 μήνες.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα έχει η NOVA που μαζί με τον ΟΠΑΠ είναι και οι βασικοί χορηγοί του πρωταθλήματος, καλύπτοντας περίπου το 25% του συνολικού τζίρου του πρωταθλήματος. Η πιο ακριβή ομάδα είναι του Ολυμπιακού (περίπου 550.000 ευρώ) που, όμως, κράτησε τη δύναμη του για να αγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το χαμηλότερο μπάτζετ έχουν οι Παναχαϊκή, Παναθηναϊκός, Νίκη, Αρης, Κηφισιά που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Πρωτιά στου Ρέντη, ιστορία στην Πάτρα

Χρονικά το πρώτο σερβίς του πρωταθλήματος θα γίνει σήμερα (6 μ.μ.) στου Ρέντη μεταξύ Ολυμπιακού και Λαμία όπου όπως και πέρυσι θα βρεθούν αντίπαλοι την 1η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν χωρίς τον Γιορντάνοφ. Μία ώρα αργότερα θα γίνει η ιστορική αναμέτρηση Παναχαϊκή - Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα των Πατρινών στη Βόλεϊ Λιγκ.

Την ίδια ώρα η Κηφισιά με τον Σουλτανόπουλο θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Σύρου στο ντέρμπι δύο φορμαρισμένων ομάδων. Στις 8 μ.μ. η Νίκη Αιγινίου θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο τηλεοπτικό ματς της ημέρας. Η Νίκη έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 στο Αιγίνιο πριν από μια εβδομάδα για το Λιγκ Καπ. Την ίδια ώρα ο Αρης του Κράβαρικ θα υποδεχτεί τον Εθνικό μια εβδομάδα μετά τη μονομαχία τους στο Λιγκ Καπ που κρίθηκε με 3-2 τους «κιτρινόμαυρους». Αύριο Κυριακή (4 μ.μ.) θα παίξουν Παμβοχαϊκός - ΑΕΚ.

Τι έκαναν οι ομάδες...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εκανε τις λιγότερες αλλαγές, αφού ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ανανέωσε ο Δημήτρης Καζάζης. Ενισχύθηκε με τον Καλντέρα αντί του Ποτόσνικ και γύρισε ο Κουρνέτας μετά από τέσσερα χρόνια. Παραμένει το μεγάλο φαβορί, αλλά το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με δυσκολίες χωρίς τον τραυματία Γιορναντάνοφ. Στόχος είναι η 1η θέση, αλλά και η απώλειά της δεν θα είναι έκπληξη.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ: Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά έκανε τις περισσότερες αλλαγές στη μεταγραφική περίοδο (10 συνολικά). Γύρισε ο Αμερικανός Ντουσάρμ, αποκτήθηκε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός Τζουστινιάνο και ήρθε από τον ΠΑΟΚ ο Κανέλλος. Η ομάδα ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά της, αλλά και πέρυσι έκανε πολύ κακό ξεκίνημα και απείλησε να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Στόχος είναι η είσοδος στην 4άδα.

ΠΑΟΚ: Παρά την 3η θέση έγιναν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι. Ο Στέλιος Καζάζης έχτισε την ομάδα πάνω στον Μαυροβούνιο πασαδόρο Ντάμπουβιτς, ενώ ήρθε και ο Σλοβένος ακραίος Ποτόσνικ. Η ομάδα δίνει έμφαση στην υποδοχή. Στόχος η είσοδος στην 4άδα και η γεμάτη Πυλαία.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη διατήρησε τις δυνάμεις της και επιπλέον ενισχύθηκε με τον Σέρβο ακραίο Μιγιαΐλοβιτς που κάλυψε το κενό του Κουμεντάκη που έφυγε στη Ραβένα. Το κέντρο θωρακίστηκε με τον Ανδρεάδη από τον Ηρακλή και τον λίμπερο Δαρίδη από τον Μίλωνα. Η μαεστρία του Σιδηρόπουλου κάνει τη διαφορά. Πρώτος στόχος είναι η 4άδα μετά το μεγάλο όνειρο του τελικού.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: Η 5η θέση την προηγούμενη σεζόν απογοήτευσε, αλλά και πείσμωσε του Συριανούς που με τις οδηγίες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτιαξαν νέα και οργανωμένη ομάδα που βασίζεται πάνω στον Αυστριακό διαγώνιο Τσας, τον Ουκρανό Ντιάτσκοφ και τον Σλοβάκο Πίτερ Γιάνουσεκ. Η ομάδα στηρίζεται πάνω στον Τερζή που οδήγησε τον Παμβοχαϊκό στον περσινό τελικό. Πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην 4άδα, αλλά οι δυνατότητες είναι και για τελικό.

ΑΡΗΣ: Πέρασε δύσκολο καλοκαίρι ο Αρης, με πολλές διοικητικές και οργανωτικές ανακατατάξεις. Ο Θωμάς Γιώτας ανέλαβε το τμήμα και η πρώτη κίνηση ήταν να πάρει τον Αντρέι Κράβαρικ προπονητή μετά από 15 χρόνια στον Ηρακλή. Ηρθαν ο Αρμενάκης από τον ΠΑΟΚ, ο Σέρβος Ραντούνοβιτς και ο κεντρικός Χατζηπαραδείσης από τον Ηρακλή. Στόχος είναι η είσοδος στην 4άδα, αλλά πιο ρεαλιστικός μοιάζει η 6άδα.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Παραμονές της έναρξης έβαλε... φωτιά στο πρωτάθλημα αλλά και στις προβλέψεις για την πορεία της. Οι δύο νίκες που έκανε στο Λιγκ Καπ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό άλλαξαν άρδην τα δεδομένα και το σίγουρο είναι πως η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη θα παίξει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο ειδικά μετά και την απόκτηση του Σέρβου Ράντοβιτς. Εμεινε ο Βραζιλιάνος Σόουζα και ενίσχυσαν το μπλοκ Σουλτανόπουλος, Μουρούτης. Στόχος είναι η παραμονή.

ΓΣ ΛΑΜΙΑ: Στην 9η συμμετοχή της στη Βόλεϊ Λιγκ η Λαμία για άλλη μια φορά αναμένεται να είναι η ευχάριστη έκπληξη. Ο Ολλανδός Ολιεμαν είναι το βαρύ πυροβολικό, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε με Ριζόπουλο, Κιόση, Εφραιμίδη και τους Αμερικανούς Πέτι, Λαβάγια. Παραμονή και γεμάτο Χαλκιοπούλειο οι στόχοι που θέτει ο Γιώργος Γιάτσης.

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: Η απώλεια του Ντάμποβιτς ταλαιπώρησε τη νίκη Αιγινίου, αφού ο Σουηδός πασαδόρος Λουστάκου δεν άρεσε και αλλάχτηκε με τον Καναδό Μπλανκενάου. Στο Αιγίνιο πιστεύουν πως εάν κάνουν ένα καλό ξεκίνημα θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Παραμονή και γεμάτο γήπεδο οι στόχοι της ομάδας. Αποκτήθηκαν Μαυροβουνιώτης, Αγγελής από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Βασίλης Γεωργόπουλος θα σηκώσει το βάρος του διαγώνιου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η νέα διοίκηση Μιχαλαριά κέρδισε το πρώτο στοίχημα στον οργανωτικό τομέα με διακανονισμούς, ρυθμίσεις, οργάνωση και προβολή του τμήματος. Δυστυχώς, όμως, το χαμηλό μπάτζετ δεν επέστρεψε την απόκτηση ξένων που θα κάνουν τη διαφορά κι έτσι ο Γιάννης Λάιος το μόνο που έχει να κάνει είναι υπομονή και σκληρή δουλειά. Ενισχύθηκε η ομάδα με Καριπίδη, Μπέλο από Κηφισιά, ενώ κλειδί θα είναι η απόδοση του Αμερικανού ακραίου Πενόλιο. Στόχος η παραμονή.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: «Τα παιδιά από την Πάτρα» ζουν μοναδικές και ιστορικές στιγμές στην παρθενική τους παρουσία στη Βόλεϊ Λιγκ. Με μια ομάδα που αποτελείται κατά 99% από Πατρινούς και ηγέτη τον Νίκο Ρουμελιώτη πάει για το θαύμα της παραμονής. Η ομάδα έχει μόνο ξένο τον Μαυροβούνιο ακραίο Ραντούνοβιτς, αλλά το μεγάλο της όπλο είναι η έδρα. Είναι η μοναδική ανδρική ομάδα που η σύνθεσή της αποτελείται από παράγοντες γυναίκες με επικεφαλής την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης Βάσω Καραντάσιου, σύζυγου του Νίκου Ρουμελιώτη.

ΑΕΚ: Η διοίκηση των Κωτσάτου, Αλεξίου πέτυχε έναν μικρό άθλο καθώς μέσα σε δύο μήνες οργάνωσαν το τμήμα από το «μηδέν», πλήρωσαν τα παλιά χρέη, έκαναν διακανονισμούς και στο παρά... πέντε νίκησε τον Ολυμπιακό 3-2 για το Λιγκ Καπ. Αυτή η νίκη άλλαξε τα δεδομένα δικαιώνοντας αυτούς που πίστευαν πως η ΑΕΚ θα είναι μέσα στις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας. Η παρουσία των Ισπανών Τόρες, Γκενς, η έλευση του Πέτρογλου και ο Κολομβιανός διαγώνιος Παγιάν κάνουν τη διαφορά.

Πηγή: Εγημερίδα Goalnews
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.