1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
19-07-2015 15:38

Καραγκούνη, Μεθενίτη και Δηλαβέρη, Τέζα για τον τίτλο στη Σκόπελο

Η κορυφή στο βάθρο χωράει μόνο μία ομάδα, με τις Πέννυ Καραγκούνη / Πηγιάννα Μεθενίτη και Αθηνά Δηλαβέρη / Αρετή Τέζα να είναι οι «μονομάχοι» του 2ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2015, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Σκόπελο.
Τους συγκλονιστικούς ημιτελικούς των ανδρών, διαδέχθηκαν οι εντυπωσιακοί ημιτελικοί του κυρίως ταμπλό των γυναικών, που κέντρισαν την προσοχή των ντόπιων αλλά και ξένων τουριστών, οι οποίοι γέμισαν τις εξέδρες των εγκαταστάσεων της Χώρας Σκοπέλου, την παραλία αλλά και τον δρόμο στις νέες εγκαταστάσεις του νησιού των Σποράδων. 

Πρώτες «έκλεισαν» θέση για τον μεγάλο τελικό οι Αθηνά Δηλαβέρη και Αρετή Τέζα, οι οποίες δυσκολεύτηκαν αλλά τελικά έκαμψαν την αντίσταση των Μάρθα Κούρδογλου και Βάσω Ματιάδη με 2-1 σετ (17-21, 21-14, 15-8). 

«Επιτέλους μετά από καιρό επιστρέψαμε στη δράση με τη διεξαγωγή τουρνουά Masters. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο αλλά ευτυχώς το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το πολύ ωραίο τουρνουά που γίνεται στην Σκόπελο», ανέφερε αρχικά η Αθηνά Δηλαβέρη και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε με την Αρετή σχετικά «μαγκωμένα», αλλά όσο περνάει ο καιρός αρχίζουμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Παίζουμε ολοένα και καλύτερα. Στον τελικό αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, που προπονείτι αρκετό καιρό μαζί, τις Μεθενίτη και Καραγκούνη, με τις οποίες έχουμε πολύ καλή σχέση. Και οι δύο ομάδες το θέλουμε πάρα πολύ και ευχόμαστε να γίνει ένα πολύ καλός τελικός και να χαρίσουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο. Και φυσικά όποιος παίξει καλύτερα θα κερδίσει». 

Στον δεύτερο ημιτελικό οι Πέννυ Καραγκούνη και Πηγιάννα Μεθενίτη πήραν το… αίμα τους πίσω, μετά τον αποκλεισμό τους στο 1ο τουρνουά της Θεσσαλονίκης από τις Γιούλη Παρασκάκη και Κωνσταντίνα Τσοπούλου. Οι διεθνείς μας με «όπλο» το καλό μπλοκ και το σερβίς πήραν τη νίκη με 2-0 σετ (21-18, 21-17) των μαχητικών αντιπάλων τους και ταυτόχρονα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. 

Η Πέννυ Καραγκούνη αμέσως μετά την νίκη της ομάδας της υπογράμμισε: «Υπάρχει τεράστια διαφορά του πρώτου παιχνιδιού στην Θεσσαλονίκη με το σημερινό με τις Τσοπούλου και Παρασκάκη. Στην Καρδία δεν μπήκαμε τόσο δυνατά όσο τα κορίτσια, που μας πήραν μια σημαντική διαφορά την οποία δεν μπορέσαμε να καλύψουμε. Κάτι που δεν επιτρέψαμε να γίνει στο σημερινό παιχνίδι. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία στο μπλοκ-άμυνα και σταθερότητα στο side out, κάτι που χρειάζεται για να κερδίσεις οποιαδήποτε ομάδα. Συγχαρητήρια στις κοπέλες, που είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που «πάλεψαν» στο τουρνουά της Σκοπέλου. Το επίπεδο των ομάδων στο γυναικών ταμπλό είναι αρκετά καλό και εύχομαι να διατηρηθεί έτσι».

Η «Βασίλισσα» του μπλοκ στο beach volley εν συνεχεία ανέφερε: «Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τον Δήμο Σκοπέλου γιατί είναι εξαιρετικό αυτό το τουρνουά και χαίρομαι πολύ που διεξάγονται στα ελληνικά νησιά τέτοια τουρνουά. Και φυσικά ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε».
«Κλείνοντας» ενόψει του τελικού με τις Δηλαβέρη / Τέζα, η Πέννυ Καραγκούνη σημείωσε: «Το δίδυμο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τις Τσοπούλου/ Παρασκάκη. Πρόκειται για έμπειρες παίκτριες, που παίζουν άλλο τακτικό παιχνίδι. Στόχος μας είναι ο τίτλος, για να ανέβει και η ψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας εντός και εκτός συνόρων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.