Εκτυπώστε τη σελίδα
22-06-2021 17:28

Continental Cup: Σερβίς πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες

Αύριο Τετάρτη (23/6) έχουμε το πρώτο σερβίς στο Continental Cup - Προ-Ολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στη Χάγη της Ολλανδίας με τη συμμετοχή και των εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ γυναικών.

Οι Βίκυ Αρβανίτη/Πένυ Καραγκούνη και οι Έλενα Μπάκα/Μαρία Κλέπκου βρίσκονται από χθες το μεσημέρι στην ολλανδική πόλη, αποφασισμένες να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου (το μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο θα δοθεί στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά). 

Πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας στο δρόμο για το Τόκιο είναι η Λιθουανία και πρώτες στη μάχη ρίχνονται οι Αρβανίτη/Καραγκούνη που αντιμετωπίζει στις 10:40 (ώρα Ελλάδας) τις Ούρτε Αντριουκάιτιτε, Μόνικα Παουλικιένε, ενώ στις 11:30 ακολουθεί η αναμέτρηση των Μπάκα/Κλέπκου με τις Ιέβα Ντουμπαουσκάιτε, Γκέρντα Γκρουντζινσκάιτε (είναι στο Νο 103 της παγκόσμιας κατάταξης). Να σημειώσουμε ότι στην ομάδα της Λιθουανίας υπήρξε αλλαγή της τελευταίας στιγμής καθώς ενώ αρχικά στις λίστες είχε δηλωθεί η Μόνικα Ποβιλάιτιτε τη θέση της πήρε η Παουλικιένε.

Υπενθυμίζουμε ότι για να προκριθεί στην επόμενη φάση η Ελλάδα χρειάζεται δύο νίκες και εφόσον μετά τους δύο πρώτους αγώνες υπάρχει ισοπαλία (1-1 νίκες) τότε θα ακολουθήσει το Golden match στις 22:30 (ώρα Ελλάδας).

Τα ελληνικά δίδυμα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους σήμερα το μεσημέρι και συγκριτικά με τη χθεσινή πρώτη προπόνηση στη Χάγη υπήρχε και πάλι πολύ δυνατός αέρας, αλλά ευτυχώς οι προβλέψεις θέλουν αύριο να είναι καλύτερες οι συνθήκες.

«Γενικά είμαστε και παρά τις δυσκολίες με τον αέρα έχουμε κάνει δύο πολύ καλές προπονήσεις και τα κορίτσια είναι πανέτοιμα. Υπάρχει αισιοδοξία, λογικό είναι να υπάρχει και άγχος, αλλά τόσο όσο πρέπει πριν από ένα μεγάλο τουρνουά κι είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουμε πολύ καλά τη διοργανώση. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, αλλά αν εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει και δεν δώσουμε δικαιώματα τότε δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα», δήλωσε ο Θανάσης Πανούσος, άμεσος συνεργάτης του Τίε Σαντάνα.