Εκτυπώστε τη σελίδα
20-06-2021 23:43

Ios Luxurios Grand Slam: Πρώτη θέση στη παραλία Μυλοπότα για Μιχελάκη, Μούχλια και Γεωργοπούλου, Μαριάτου

Ο Γιώργος Μιχελάκης με τον Βασίλη Μούχλια στους άνδρες και η Αθηνά Γεωργοπούλου με την Ροδάνθη Μαριάτου στις γυναίκες ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ios Luxurios Grand SlamI, στον πρώτο σταθμό του φετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ. Η διοργάνωση είχε τον υψηλότερο συντελεστή των τουρνουά της κατηγορίας OPEN (1), με τους νικητές και τις νικήτριες να προσθέτουν από 125 βαθμούς στην ατομική τους βαθμολογία και οι φιναλίστ από 112,5.

Στους άνδρες, οι δευτεραθλητές Ελλάδας το 2019, Γιώργος Μιχελάκης και Βασίλης Μούχλιας στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο κεντρικό γήπεδο στην παραλία Μυλοπότα της Ίου, χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή απέναντι στην ομάδα Εθνικού σχεδιασμού που αποτελείται από τον Στέλιο Τζιουμάκα και τον Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Ο Μιχελάκης με τον Μούχλια στο πρώτο σετ προηγήθηκαν με 19-15, όμως με συνεχόμενα μπλοκ του Στέλιου Τζιουμάκα και εντυπωσιακές άμυνες του Δημήτρη Χατζηνικολάου έγινε η ανατροπή για το 22-20 και το 1-0 σετ.

Ο Μιχελάκης με τον Μούχλια αντέδρασαν στο δεύτερο σετ, το κατέκτησαν με 21-18 και ο τελικός κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, οι δευτεραθλητές Ελλάδας έπρεπε να κάνουν νέα ανατροπή, καθώς βρέθηκαν πίσω με 7-3. Με σερί 4-0 πέρασαν μπροστά με 8-7, δεν έχασαν ξανά το προβάδισμα για το τελικό 15-13.

Εντυπωσιακός ήταν και ο τελικός των γυναικών που προηγήθηκε αυτού των ανδρών. Η Αθηνά Γεωργοπούλου μετά από δύο συνεχόμενες δεύτερες θέσεις στα τουρνουά OPEΝ της Ίου την τελευταία διετία, μαζί με την Ροδάνθη Μαριάτου έφθασαν το 2021 μέχρι το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Στον τελικό του Ios Luxurios Grand Slam έκαναν την ανατροπή από το 1-0 σετ επί των Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη, από τις οποίες πήραν και ρεβάνς για την ήττα που γνώρισαν στη φάση των ομίλων. Η πρώτη θέση κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τις Γεωργοπούλου, Μαριάτου να σώζουν το ματς μπολ των αντιπάλων τους (14-13) και με σερί 3-0 διαμόρφωσαν το 16-14 και το τελικό 2-1 σετ.

Τις απονομές έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Ίου Γκίκας Γκίκας, η διευθύνων σύμβουλος της χορηγού εταιρείας LUXURIOS Βάσω Πετρίδου και η Γενική Γραμματέας του συλλόγου Α.Σ. Ίου Κατερίνα Αρτέμη.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

 Φωτο: Αντώνης Σολάρης