Εκτυπώστε τη σελίδα
24-10-2019 12:15

Παναγιώτης Πελεκούδας: «Το νομικό καθεστώς στο βόλεϊ χρειάζεται αλλαγή άμεσα» (vid)

Έναν χρόνο στην προεδρία του Π.Α.Σ.Α.Π. έκλεισε πριν λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Πελεκούδας. Ο διεθνής κεντρικός του Παναθηναϊκού από τον Οκτώβριο του 2018 που ανέλαβε πρόεδρος του συνδέσμου αθλητών βόλεϊ έχει ως στόχο στην αναβάθμιση του προϊόντος και με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους αθλητές. Ο Παναγιώτης Πελεκούδας στη media day του Παναθηναϊκού μίλησε στη κάμερα του volleynews.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη που έχει το βόλεϊ για αλλαγές, έτσι ώστε να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη.
«Για να είμαι δεύτερη χρονιά στον Παναθηναϊκό αυτό σημαίνει ότι πέρυσι πήγε καλά από την δικιά μου την πλευρά αλλά και από την πλευρά της διοίκησης, έτσι ώστε να έρθουμε σε συμφωνία και να κάνω νέα όνειρα με τον σύλλογο. Όσο περνάει ο καιρός νιώθω και πιο οικεία και είναι μεγάλο κέρδος για εμένα».

Για τον ρόλο του παρουσιαστή που είχε στη κλήρωση μαζί με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και τον Μενέλαο Κοκκινάκη: «Το άθλημά μας δεν πάσχει από ποιότητα αλλά από θέληση να βελτιωθεί και νέες ιδέες για να εξελιχθεί. Νομίζω πως η ενασχόληση των νέων παιδιών με την προβολή του βόλεϊ κάνει μόνο καλό. Κινήσεις τέτοιου τύπου θα βοηθήσει να ανέβει το βόλεϊ και να αποκτήσει την αίγλη που είχε πριν 10 χρόνια. Αυτό είναι ο στόχος ο δικός μας, της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ».

Για τις προτάσεις του Π.Α.Σ.Α.Π.: «Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με αυτό το καθεστώς. Ήδη για να γίνει αυτό το πρωτάθλημα, οι παράγοντες και η λίγκα έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα. Με αυτό το νομικό καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί το βόλεϊ και πρέπει να πάμε σε ένα άλλο μοτίβο. Ακόμα δεν ξέρω ποιο πρέπει να είναι αυτό, γιατί δεν το έχουμε αποφασίσει αλλά το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές και πιο αυστηρά τα πράγματα στα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων και τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί κάθε σωματείο απέναντι στους αθλητές. Το πιο εύκολο να κάνουμε θα ήταν να φύγουμε και να αφήσουμε αυτούς που δημιούργησαν το όποιο πρόβλημα να το λύσουν και οι ίδιοι. Οι αθλητές έχουμε κάποιες παραπάνω εικόνες και από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θα ήταν λάθος μας να μην ασχοληθούμε. Πρέπει να κάνουμε όλοι λίγο πίσω και να βρούμε την χρυσή τομή για να φύγει το βόλεϊ από αυτό το περίεργο νομικό καθεστώς».

Media