Εκτυπώστε τη σελίδα
27-08-2019 23:38

Ευρωπαϊκό γυναικών: Με την βαλίτσα για την Ουγγαρία κόντρα στην παγκόσμια Σερβία

Με την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες ήδη τσεκαρισμένη, η Εθνική ολοκληρώνει την Τετάρτη (17.00 ERT Sports) τις υποχρεώσεις της στον Α΄ όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Σερβία.
Και μόνο ο τίτλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που έφερε μαζί της στην Άγκυρα η ομάδα του Ζόραν Τέρζιτς δείχνει τη δυσκολία που έχει ο αγώνας. Η Σερβία έχοντας το «3 στα 3» στον όμιλο με μόλις 2 χαμένα σετ, παίζει για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη προκειμένου να παίξει την πρωτιά στον όμιλο στο ντέρμπι της Παρασκευής με την Τουρκία. Η Εθνική μας θα ψάξει να πάρει ότι παραπάνω μπορεί από το δύσκολο ματς αφού υπάρχουν σενάρια που μπορούν να την φέρουν ακόμη στην 3η θέση του ομίλου σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα Φινλανδία-Βουλγαρία στην τελευταία αγωνιστική.

Ζόραν Τέρζιτς: «Ντέρμπι με την Ελλάδα»

Ο κόουτς των Σέρβων πάντως Ζόραν Τέρζοιτς δείχνει να υπολογίζει την Ελλάδα. «Γνώμη μου είναι ότι η αναμέτρηση με την Ελλάδα θα είναι ντέρμπι. Από τα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα Ελλάδα, Γαλλία, Φινλανδία και Βουλγαρία θεωρώ πως η ελληνική ομάδα είναι η καλύτερη και δείχνει πιο δεμένη από τις υπόλοιπες και φυσικά βγάζει πολύ πάθος στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι από το 2002 που είμαι στις Εθνικές ομάδες της Σερβίας δεν είχα δει ποτέ την Ελλάδα σε καμία διοργάνωση και η άποψη που είχα, είναι ότι πρόκειται για μία κακή ομάδα, όμως έκανα λάθος. Εμείς από την πλευρά μας παρόλο που είμαστε αήττητοι, δεν έχουμε παίξει στο επίπεδο που ήμασταν πέρυσι και αυτό με ανησυχεί. Θα πρέπει και εμείς να βελτιωθούμε, γιατί αλλιώς η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει ζημιά από την στιγμή που θα παίξει και χωρίς άγχος. Σίγουρα της αξίζει να βρίσκεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τις εμφανίσεις που έχει κάνει στην Τουρκία».

Ο Ναράνχο «ακτινογραφεί» την Σερβία

«Να διασκεδάσουν». Αυτή θα είναι μια από τις οδηγίες που θα δώσει ο Γκιγιέρμο Ναράνχο στις παίκτριες του πριν την έναρξη του ματς με τη Σερβία. Ο Ισπανός γνωρίζει την παγκόσμια δυναμικότητα του αντιπάλου και απλά θεωρεί ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να κερδίσει σε εμπειρίες κόντρα στα Σερβικά μεγαθήρια. «Τι μπορεί να πει κανείς για μια ομάδα που είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η κουβέντα λογικά σταματάει στον τίτλο της. Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έχει τις 2 από τις 5 καλύτερες κεντρικές στον κόσμο. Η διαγώνια είναι ίσως η καλύτερη στον κόσμο και οι ακραίες έχουν απίστευτο ρεπερτόριο για να προκαλέσουν πρόβλημα σε κάθε αντίπαλο. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το διασκεδάσουμε. Να μπορέσουν οι αθλήτριες να πάρουν το καλύτερο μέσα στο γήπεδο. Όταν παίζεις κόντρα στη Σερβία παίζεις κόντρα στον εαυτό σου. Μάχεσαι με τον εαυτό σου απέναντι στις καλύτερες παίκτριες του κόσμου» ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ελλάδα-Σερβία για 49η φορά

Τον 49ο μεταξύ τους αγώνα στην ιστορία θα δώσουν Ελλάδα και Σερβία. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια προηγείται με 37 νίκες στο παρελθόν με την Ελλάδα να μετράει 11. Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων χρονολογείται την πρωτοχρονιά του 1974 όταν χάσαμε στην Αθήνα από την τότε Γιουγκοσλαβία με 3-0. Στις 9/8/1985 πετύχαμε την πρώτη νίκη στην Καβάλα με 3-0, ενώ τελευταία φορά κερδίσαμε στον Πειραιά στις 7 Μαίου του 2004 με 3-0 σετ. Τελευταία φορά ανταμώσαμε στα Χανιά στις 7 Οκτωβρίου του 2011 όταν χάσαμε 3-0. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τελικής φάσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που θα παίξουν Ελλάδα-Σερβία.