1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-07-2019 15:47

Παραλήρημα του Αλεξίου για το αδιέξοδο της ΑΕΚ: Φασιστικές αναφορές της ΕΣΑΠ στην προκήρυξη!

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου και ο Γενικός Αρχηγός της Ερασιτεχνικής Νίκος Δευτεραίος ήταν προσκεκλημένοι της συχνότητας του sport-fm.gr και του συναδέλφου Κωσταντίνου Χατζηδημητρίου σχετικά με το αδιέξοδο που έχει έρθει το ανδρικό τμήμα βόλεϊ της «Ενωσης».

Ο Αλεξίου στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιτέθηκε και πάλι κατά πάντων και κυρίως προς την ΕΣΑΠ ζητώντας εμέσως την διάλυσης της. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την διάλυση των συμβολαίων των αθλητών και των ΤΑΑ.

Επιτέθηκε στους αθλητές και τους πιστωτές της «Ενωσης», στην ΕΣΑΠ και στο γραφείο Τύπου της ΕΣΑΠ και υποστήριξε πως το χρέος της ΑΕΚ είναι 200.000 Ευρώ.

Τόνισε ακόμα πως τον τελευταίο χρόνο δεν έγινε τίποτα στην ΕΣΑΠ. Σημειωτέων πως τον τελευταίο χρόνο αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ ήταν ο ίδιος ο Αλεξίου χωρίς να καταθέσει μισή πρόταση για την εξυγίανση ή την Ανάπτυξη αλλά αυτά θα τα δούμε εν καιρώ...

Ο Αλεξίου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μομφής κατά της διοίκησης της ΕΣΑΠ, δεν απάντησε ξεκάθαρα εάν θα κατέβει να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα και στο αποκορύφωμα του παραληρήματος του χαρακτήρισε φασιστικές τις αναφορές που γίνονται στη νέα προκήρυξη.  

Στο σούντιο ήταν καλεσμένος πως ήταν και ο Γενικός Αρχηγός της Ερασιτεχνικής Νίκος Δευτεραίος.

 

Αναλυτικά, όσα είπε o Αλέξης Αλεξίου στην εκπομπή «Sports Club» με τον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου:

Για την παραίτησή του από το Δ.Σ της ΕΣΑΠ: «Στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΑΠ παραβρέθηκα ως αντιπρόεδρος του συμβουλίου και υπέβαλα την παραίτησή μου. Ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα. Έχουμε ήδη τοποθετηθεί και θα εκδώσουμε μια νέα ανακοίνωση που θα γράφει μόνο την αλήθεια. Εμφανίστηκα εκεί έχοντας και την ιδιότητα του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Οφείλω να προστατεύω τα συμφέροντα του σωματείου. Το ΤΑΠ είναι ένα μορφώματα-ελληνική πρωτοτυπία. Συνεχίζουν να τα κρατούν σε ισχύ στο ανδρικό βόλεϊ, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Με το ΤΑΠ επιδιώκεται να λειτουργούν επαγγελματικά τα τμήματα βόλεϊ ανδρών και το παράδοξο είναι πως δεν λειτουργεί τίποτα έτσι. Ψάχνουμε χρήματα από ανθρώπους που εμφανίζονται λίγα χρόνια, καταστρέφονται οικονομικά, είτε από δήμους, είτε από ερασιτεχνικά σωματεία».

Για το πότε δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα αλλάξει η μορφή: «Πέρυσι, όταν η ΑΕΚ ανέβηκε στην Α1, μίλησε με όλους τους αρμόδιους φορείς. Δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα καταργηθούν τα ΤΑΠ και θα δημιουργηθούν οποιασδήποτε μορφής εταιρίες. Σε συζήτηση της ΕΣΑΠ με αρμόδιους φορείς αποφασίστηκε αυτό».

Για το ότι η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε τώρα: «Η συντονισμένη αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε τώρα γιατί πέρασε ένας χρόνος χωρίς να γίνει τίποτα. Ζητήθηκε από την ΑΕΚ να εγγυηθεί μέσω του ερασιτέχνη τη χρηματοδότηση του βόλεϊ, κάτι που είναι παράνομο. Ο νόμος είναι τόσο σαφής που απαγορεύει τις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων να διατίθενται στα ΤΑΠ. Πώς ζητάνε από τους ερασιτέχνες να καλύπτουν τις δαπάνες του ΤΑΠ; Είναι δυνατόν να μην πληρωθούν αθλητές που θέλουν να πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, για να πληρωθούν επαγγελματίες αθλητές;».

Για το ότι από όλα αυτά φαίνεται ότι η ομάδα δεν έχει τους πόρους να συμμετέχει στην Α1: «Προτείναμε διαδικασία εξυγίανσης του ανδρικού βόλεϊ. Δεν είναι τυχαίο ότι το αθλητικό δυναμικό έχει συρρικνωθεί, ότι ουσιαστικά η ανάπτυξη του βόλεϊ βασίζεται κυρίως στις γυναίκες. Δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι χορηγοί ή χρηματοδότες για να καλύψουν το βόλεϊ ως λίγκα. Δεν είπαμε να διαλύουμε τα πάντα, είπαμε ότι πάμε σε ένα νέο μοντέλο ώστε ή να γίνουν άμεσα εταιρίες, ή να γυρίσουμε στο καθεστώς σωματείων, όπως γίνεται στα υπόλοιπα αθλήματα. Γιατί είναι περισσότερο ή λιγότερο επαγγελματίες ή ερασιτέχνες οι πολίστες;».

Για το αν φταίει ο Ταρνατόρος: «Δεν προσωποποιώ τίποτα. Όταν έφυγα από το συμβούλιο του εξήγησα ότι δεν έχω προσωπικό θέμα με κανέναν. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αν μαζευόμασταν όλοι μαζί και είχαμε μια ενιαία φωνή, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πρώτα από όλα κοιτάμε το συμφέρον της ΑΕΚ και μετά της ΕΣΑΠ. Εμείς τι κάναμε και σπάσαμε την ομερτά; Δώσαμε προτάσεις, που δεν εισακούστηκαν. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα μετάβασης από τον ερασιτεχνισμό στον επαγγελματισμό. Εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν στους αρμόδιους φορείς και από εκεί και πέρα ο καθένας ας πάρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να μη συμμετάσχει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών: «Θα μας έρθει η προκήρυξη. Είπαμε ότι διαφωνούμε σε κάποια σημεία, με τη φασιστική αναγραφή στην προκήρυξη που λέει πως αν μια ομάδα δεν υπογράψει για την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Είναι δυνατόν να μιλάμε για αδυναμία αυτοδιάθεσης των προσωπικών σου συμφερόντων; Θα την υπογράψουμε με τις τροποποιήσεις που θέλουμε και αν θέλουν ας μας δεχτούν. Διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά και θα δούμε τι θα γίνει.

Αν η προκήρυξη καταπατά δικαιώματα της ΑΕΚ και άλλων ομάδων, που δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΤΑΠ, θα είναι άμεση η πρόταση μομφής για αλλαγή της διοίκησης της ΕΣΑΠ και επανασυζήτηση της προκήρυξης. Δεν μας ενδιαφέρει η καθυστέρηση. Αφού αγαπάνε το βόλεϊ περισσότερο από όσο εμείς, ας έρθουν να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να δούμε τι θα γίνει. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να χάσει τα δικαιώματά της, να δεχτεί να παίρνουν όλα τα σωματεία 20.000 ευρώ για τις ανάγκες τους και να δεχτεί να διαχειρίζονται τα τηλεοπτικά της δικαιώματα άλλοι. Ανέβηκαν δύο ομάδες στην Α1 και θα λάβουν το ήμισυ των χρημάτων από τους υπόλοιπους. Γιατί να δεσμεύονται από κάτι που έχει υπογράψει κάποιος άλλος;».

Για το αν υπάρχουν χρέη στην ΑΕΚ: «Έχουμε πληρώσει το ίδιο ή και περισσότερο από όσο οι υπόλοιποι. Έχουμε βγάλει ανακοίνωση μετά την πρώτη επίθεση που δεχτήκαμε από την ΕΣΑΠ. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ένωση σωματείων και αυτά πρέπει να στηρίζει. Είναι δυνατόν να βγάζει ο κ. Ταρνατόρος χαρτιά και να τα κουνάει στον κ. Δευτεραίο για να πει ότι υπάρχουν 16 καταγγελίες; Έχουμε πληρώσει τα περισσότερα χρήματα από το τρέχον ρόστερ.

Μιλάμε με τους υπόλοιπους για να εξοφληθούν. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς. Μπήκαμε σε διαδικασία να εξοφλήσουμε χρέη που υπάρχουν πριν από το 2000. Ήταν το χρέος 700.000 και έχει μειωθεί στις 200.000 στο βόλεϊ των ανδρών. Την εξυγίανση τη δείχνουν οι πράξεις μου. Πέρυσι κάναμε μια συμφωνία, να μπούμε όλοι σε μια ρύθμιση αλλά αν προκύψει θέμα ρευστότητας να μην το σπάσει ένας. Στην πρώτη καθυστέρηση μισής δόσης, μας έκαναν καταγγελία. Αυτός ο εκβιασμός δεν γίνεται να υπάρξει.

Κάποιος που έπαιξε πριν χρόνια για δύο παιχνίδια, και του έχεις δώσει από τα 66.000 τα 67.000, γίνεται να έρθει να σου πει ότι του χρωστάς άλλα 30; Η ΕΣΑΠ οφείλει να στηρίζει τα σωματεία. Δεν μπορεί να ζητάει αμοιβή για την παρέμβασή της. Δεν γίνεται πουθενά αυτό. Το γραφείο τύπου της ΕΣΑΠ δεν γίνεται να παίρνει θέση κατά σωματείου. Όλοι αυτοί πληρώνονται από τα σωματεία. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Θέλουν να το καταλάβουν; Έχει καλώς».

Για το ότι η ΑΕΚ έχει υποβιβαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια: «Όταν συμμετέχεις σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει λάθη και ατέλειες, είναι προφανές ότι είναι λάθος και μόνο η συμμετοχή σου. Δουλεύουμε κάθε μέρα για την ΑΕΚ. Αυτοί που δουλεύουν κάνουν λάθη και θέλουμε να τα διορθώσουμε. Μαζί με τα δικά μας, θέλουμε να διορθώσουμε και τα παράπλευρα».

Για το ότι δεν συμφώνησε επίσημα άλλος σύλλογος με τις προτάσεις της ΑΕΚ: «Αύριο θα ζητήσουμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της ΕΣΑΠ για να ακούσετε πόσες φορές το σύνολο των ομάδων, ακόμα και ο πρόεδρος, μας είπαν ότι έχουμε δίκιο. Το τι και γιατί ψηφίστηκε έχετε και έχουμε την εμπειρία να γνωρίζουμε γιατί έγινε έτσι. Το ότι δεν δέχονται κάποιοι είναι ότι κάποιοι θέλουν να διατηρηθεί αυτό το μοντέλο».

Για το αν υπάρχουν παίκτες και προπονητές στο βόλεϊ ανδρών: «Προφανώς υπάρχουν. Έχουν κλείσει το ρόστερ τους άλλοι πέρα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Αυτό δείχνει το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ. Δεν γίνεται να έχουν κλείσει το ρόστερ μόνο 2-3 ομάδες. Οι θέσεις της ΑΕΚ δεν είναι προσωπικές μας, είναι απόρροια συγκεκριμένης απόφασης του Δ.Σ. Είμαστε και οι 15 σε αυτό, άρα συγκεκριμένη στρατηγική του Δ.Σ. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη, όπως και πέρυσι, να διαμορφώσει το ρόστερ της».

Για το γηπεδικό: «Η ΑΕΚ είχε ένα οικόπεδο. Όταν έχεις ένα οικόπεδο και όχι γήπεδο και έρχεται κάποιος και στο χρηματοδοτεί για να στο φτιάξει, μόνο από την κατασκευή του έργου το σωματείο αποκτά περιουσία και έσοδα από το γήπεδο. Ως σωματείο που έχει ιδρύσει την ΠΑΕ έχει δικαιώματα. Αυτά τα έσοδα η ΑΕΚ θα το απολαμβάνει περισσότερο όταν η ποδοσφαιρική ομάδα μπει στο γήπεδό της. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ ευεργετήθηκε από τον μεγάλο διοικητικό της ηγέτη, τον κ. Μελισσανίδη, να απολαύσει το γήπεδο που χτίζεται, είναι μεγάλο περιουσιακό αβαντάζ.

Το μπάσκετ ως μπάσκετ που λειτουργεί αυτόνομα με τις ακαδημίες του, με τον δικό του μεγάλο διοικητικό ηγέτη, κ. Αγγελόπουλο και έχει πάρει ήδη το δρόμο του και έχει στέγη. Όταν στην στέγη αυτή τακτοποιείται και το θέμα τις σάλας, η ΑΕΚ είναι ευχαριστημένη. Το χάντμπολ έχει τακτοποιηθεί στην αίθουσα Κασιμάτης. Εμείς την φτιάξαμε, δεν μας την έδωσε το ΟΑΚΑ. Έχουμε προαναγγείλει γήπεδο χάντμπολ και βόλεϊ, αλλά εξαρτάται και από άλλους αρμόδιους φορείς. Είχαμε τις δεσμεύσεις πριν τις εκλογές και πιστεύουμε πως θα διατηρηθούν. Φυσικά υπάρχει και το σπίτι της ερασιτεχνικής, που είναι περιουσία του κ. Μελισσανίδη και θα το διαθέσει στον ερασιτέχνη». 

Δευτεραίος: «Η ΑΕΚ είναι μια και αδιαίρετη»

Από τη μεριά του, ο Γενικός Αρχηγός της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Νίκος Δευτεραίος είπε:

Για την κόντρα με την ΕΣΑΠ: «Η διοίκηση της ΑΕΚ είναι πάντα εδώ για να υποστηρίζει την ιστορία της και να κάνε περήφανο τον κόσμο της. Είναι δομικό το πρόγραμμα, όχι οικονομικό. Όταν είσαι ευχαριστημένος με ελάχιστα χρήματα στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν έχεις βλέψεις για επαγγελματισμό. Η διαφωνία μας δεν προέκυψε επειδή η ΑΕΚ δεν μπορεί να στηριχθεί οικονομικά. Αυτό είναι αναληθές. Είμαστε υπερήφανοι που παλεύουμε για την ΑΕΚ και δεν θα σταματήσουμε. Νομίζουν ότι επειδή έφεραν δύο δεκάρες, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Για τις προτάσεις που κατέθεσαν: «Κάναμε μια πρόταση, να φύγει η κεντρική διαχείριση και να διαχειριστούμε μόνοι τα τηλεοπτικά, να πάνε ποσοστά στις ομάδες 5-12 και να γίνει άλλο συμβόλαιο από τις ΕΣΑΠ για τις υπόλοιπες ομάδες. Δείξαμε ανοχή στη διοίκηση, δώσαμε χρόνο για να αλλάξουν, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Ομερτά υπάρχει μόνο με τον κόσμο της ΑΕΚ και την ιστορία του. Θέλουμε να αλλάξει το προφίλ του αθλήματος. Αν γινόταν λάθη στο παρελθόν δεν πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται».

Για τις τροποποιήσεις στην προκήρυξη: «Η ΕΣΑΠ είναι όργανο των ομάδων και όχι των αθλητών. Θα περιμένουμε να έρθει και να δούμε τι τροποποιήσεις θα γίνουν. Θα τη φέρουμε στο ΔΣ της ερασιτεχνικής και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για τις προσπάθειες που γίνονται: «Δεν έχουμε ένα άθλημα, έχουμε 26. Τα βάλαμε σε τάξη, τα οργανώσαμε, όλα είναι κερδοφόρα. Θέλουμε να γίνει έτσι και το βόλεϊ ανδρών. Η ΑΕΚ έχει λεφτά, αλλά τα διαθέτει όπως θέλει. Βάζει λεφτά όπου υπάρχει πραγματικός αθλητισμός. Θέλουμε να ανθίσει το άθλημα. Αν νομίζουν πως μπορούν να παίξουν ζάρια στην πλάτη της ΑΕΚ, να ξέρουν πως αυτό τελείωσε.

Όταν οι διαιτητές αντέδρασαν, εφαρμόστηκε το βίντεο τσεκ και ικανοποιήθηκαν. Τους είπαμε πως αν ακούσουν αυτά που λέμε, να διορθωθούν τα λάθη, το βόλεϊ θα αλλάξει, θα ξαναγίνει το δεύτερο τρίτο άθλημα στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ δίνει λογαριασμό στο λαό της, δεν γίνεται να διαιωνίζουμε το λάθος».

Για την συνεργασία με ΠΑΕ και ΚΑΕ: «Η ΑΕΚ είναι μια και αδιαίρετη. Εμείς, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Αγγελόπουλος, παλεύουμε όλοι μαζί. Υπάρχει η κάρτα φίλου, που έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ερασιτεχνική. Όλοι μαζί είμαστε εδώ για την ΑΕΚ. Καλυπτόμαστε 100% και από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ»

Για τη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό: «Η ΑΕΚ πάντα δείχνει τον πολιτισμό που την διακρίνει. Πάντα προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με τις άλλες ομάδες, χωρίς κινήσεις πίσω από το παραβάν. Στο χάντμπολ είχαμε πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα. Δεν θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο. Αυτό είναι το πρόσωπο που θέλουμε και στο βόλεϊ».


Υ.Γ. Επειδή ο κύριος Αλεξίου αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν σε εκπροσώπους του Τύπου και πριν πάρουν το λόγο τα αρμόδια νομικά και πειθαρχικά όργανα. Συγχαίρουμε τον συνάδελφο Κώστα Χατζηδημητρίου που διαχώρισε την θέση του.

Να γιατί η διοίκηση της ΑΕΚ επιθυμεί την διάλυση του ανδρικού βόλεϊ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.