Εκτυπώστε τη σελίδα
13-07-2019 19:47

Ματέο Πάρις: Ο συριανός πασαδόρος της Πιατσέντσα που σχεδιάζει επιστροφή στον Φοίνικα

Στην Σύρο για τις καλοκαιρινές του διακοπές βρίσκεται ο Ματέο Πάρις. Ο Ιταλός πασαδόρος που σύνδεσε το όνομα του με τον Φοίνικα Σύρου, με την πρώτη ευκαιρία βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων καθώς έχει παντρευτεί την Συριανή Ασημίνα και βρίσκεται συχνά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.


Όπως μας τόνισε και ο ίδιος «πλέον νιώθει σας… Συριανός». Αυτό βέβαια είναι απολύτως φυσικός καθώς έχει δημιουργήσει οικογένεια με Συριανή και οι δεσμοί πλέον με το νησί δεν είναι μόνο… αθλητικοί.

Ο Πάρις έδειξε απόλυτα ενημερωμένος τα τελευταία νέα της ομάδας της Σύρου και έδειξε αρκετά στεναχωρημένος που το… πειρατικό δεν έχει καταφέρει να βρει τον.. δρόμος. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα σε διοικητικό επίπεδο, καθώς ακόμη και σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος. Μετά από μία σπουδαία σεζόν στην Β’ Ιταλίας με την Πιατσέντζα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Πάρις ανανέωσε το συμβόλαιο του και θα ακολουθήσει την Πιατσέντα στα σαλόνια της ιταλικής λίγκας. Μάλιστα κατάφερε να πάρει την άνοδο αήττητη και να κατακτήσει ταυτόχρονα και το ταμπλ. Ο Πάρις έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Πιατσέντζα και μάλιστα νιώθει ικανοποιημένος που θα του δοθεί και πάλι η ευκαιρία να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Μην ξεχνάμε πως το Ιταλικό πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη.

Με τον Πάρις είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, να μας πει για την χρονιά που έκλεισε στην Ιταλία, αλλά κι αυτή που θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και για τον… αγαπημένο του Φοίνικα.

Αρχικά ο Ιταλό πασαδόρος αναφέρθηκε στην χρονιά που έκλεισε με τεράστια επιτυχία για την ομάδα του η οποία επέστρεψε στα σαλόνια της Α1, κατακτώντας αήττητη το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο.

«Η χρονιά για την ομάδα του την Πιατσέντζα ήταν.. ονειρική. Μετά από πολύ δουλειά και σκληρή προσπάθεια καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητη να επιστρέψουμε στην Α1 και ταυτόχρονα να κατακτήσουμε και το κύπελλο. Η Πιατσέντζα είναι πολύ ιστορική ομάδα και της αξίζει να βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία. Πλέον τα πάντα κινούνται στον σύλλογο σε ταχύτατους ρυθμούς. Από την πλευρά μου νιώθει ευτυχής που ήμουν μέλλος αυτής της επιτυχίας και πλέον θα μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστικό στο κορυφαίο επίπεδο, αφού όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα στην Ιταλία είναι το καλύτερο του κόσμου. Αγωνίζονται σε αυτό οι κορυφαίοι αθλητές του πλανήτη και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μόνο κέρδος μπορείς να έχεις μέσα απ’ αυτήν την εμπειρία», είπε αρχικά ο Πάρις.

Για τη νέα χρονιά που έρχεται ο Ιταλός πασαδόρος είπε: «Η διοίκηση έχει ήδη κάνει κάποιες κινήσεις, έχουν αποκτηθεί αθλητές που θα δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα. Θέλουμε να αγωνιστούμε στο κορυφαίο επίπεδο και δεν βλέπω την στιγμή να ζήσω αυτές τις μοναδικές εικόνες. Η Πιατσέντζα είναι μία από τις ιστορικές ομάδες της Ιταλίας και της αξίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Πιστεύω πως μέσα από τη δουλειά θα δημιουργήσουμε μία πολύ καλή κι ανταγωνιστική ομάδα».

Έρχεσαι στη Σύρο σε κάθε ευκαιρία, είναι πλέον το δεύτερό σου… σπίτι;

«Ναι φυσικά, η Σύρος πλέον είναι το δεύτερό μου σπίτι. Έχω δημιουργήσει οικογένεια, έχω παντρευτεί με την Ασημίνα και έχουμε και μία μικρή κορούλα. Θέλουμε η μικρή μας να έχει εικόνες από την Σύρο κι από την Ελλάδα γενικότερα. Ερχόμαστε στο νησί σε κάθε ευκαιρία, αφού μας αρέσει και το αγαπάμε. Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε».

Ο Πάρις έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είναι ενημερωμένος κι από τις κινήσεις που έχουν γίνει στο μεταγραφικό μέτωπο.

«Γνωρίζω πολλά πράγματα από όσα συνέβησαν ή συμβαίνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα στην περσινή χρονιά δεν ήταν καλό που υπήρχαν δύο ομάδες λιγότερες, αλλά αυτό πιστεύω πως θα διορθωθεί και δεν θα το δούμε ξανά. Από εκεί πέρα ο Ολυμπιακός έδειξε πως ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως η μόνη ομάδα που έδειξε να του… αντιστέκεται και να τον κοιτά στα… μάτια ήταν ο Φοίνικας. Παρακολουθώ μέσω διαδικτύου όλους τους αγώνες που έδειχναν τον Φοίνικα, γιατί δεν μπορώ να κρύψω την αγάπη που έχω γι’ αυτήν την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή μπήκε στην καρδιά μου κι έζησα πολύ ωραίες εικόνες. Τώρα όσον αφορά το Ελληνικό πρωτάθλημα, βλέπω πως εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αρκετά δυνατός θα είναι και ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει αποκτήσει αρκετά καλούς αθλητές που θα του δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα. Πιστεύω πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ωραία παιχνίδια».

Στην συνέχεια ο Ιταλός αναφέρθηκε στις διοικητικές εξελίξεις στον Φοίνικα και έδειξε αρκετά στεναχωρημένος.

«Γνωρίζω πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή στον Φοίνικα δεν είναι και τόσο καλή. Έχω μάθει πως γίνονται προσπάθειες όμως τίποτα ακόμη δεν είναι οριστικό. Είναι άδικο για τον Φοίνικα, αλλά και για ίδιο το νησί. Ο Φοίνικας έχει μεγάλη ιστορία στο Βόλεϊ κι ακούγεται αρκετά συχνά κι εκτός Ελλάδας. Έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα γενικότερα. Ελπίζω να βρεθεί η λύση και ο Φοίνικας να προχωρήσει παρακάτω. Η ομάδα του Φοίνικα έχει αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο, έχει χάσει το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες. Κοίταξε στα μάτια στον ΠΑΟΚ και πάλι στον τελικό πρωταθλήματος. Έχει κατακτήσει το league cup, αλλά κι έχει συμμετοχές στο final four του κυπέλλου. Είναι κρίμα αυτή η ομάδα να μην μπορεί να αποκτήσει σταθερότητα. Θα έπρεπε όλο το νησί να νιώθει υπερήφανο για τον Φοίνικα, κι όλοι μαζί να στήριζαν αυτή την ομάδα».

Τέλος στο ερώτημα αν κάποια στιγμή θέλει να γυρίσει πίσω στην ομάδα ο Πάρις απάντησε με ένα μεγάλο… ναι.

«Ναι. Φυσικά και θέλω να γυρίσω κάποια στιγμή. Φυσικά και θέλω να αγωνιστώ και πάλι με τα χρώματα του Φοίνικα. Η ομάδα αυτή μπήκε από την πρώτη στιγμή στην καρδιά μου. Θέλω να πετύχω πράγματα με τον Φοίνικα κι ελπίζω κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να τα διεκδικήσουμε. Εύχομαι όταν έρθει αυτή η ώρα ο Φοίνικας να έχει βρει το δρόμο μου, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να αποκτήσουμε τίτλου και να φέρουμε περισσότερα χαμόγελα στους φιλάθλους αλλά και σε όλους τους Συριανούς».

Στη φωτογραφία ο Mατέο Πάρις με τον Eυάγγελο Λεονταρίτη