Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
18-09-2017 17:48

Καραγκούνη, Τσοπούλου: «Επιβράβευση το χρυσό»

Ο στόχος του χρυσού μεταλλίου επετεύχθη για τις Πένυ Καραγκούνη, Κωνσταντίνα Τσοπούλου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χθες στο Δυρράχιο της Αλβανίας.
Μία πρωτιά που ήταν... μονόδρομος για την Εθνική μας ομάδα, καθώς λόγω τραυματισμού της Πένυς Καραγκούνη δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις και η ανάγκη για βαθμούς ήταν επιτακτική.

«Θέλαμε πολύ να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Αυτός ήταν ο στόχος και για να είχε αξία όλη η χρονιά, έπρεπε να πάμε έστω τελικό και να πάρουμε τους βαθμούς. Τους είχαμε ανάγκη γιατί μείναμε πολύ πίσω στη σεζόν, λόγω του τραυματισμού μου στο χέρι», είπε αρχικά η Πένυ Καραγκούνη, με την συμπαίκτρια της Κωνσταντίνα Τσοπούλου να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος: «Είμαστε χαρούμενες, στόχος ήταν να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο πολλούς βαθμούς γιατί τους χρειαζόμασταν».

Όσον αφορά το επίπεδο της διοργάνωσης η Πένυ Καραγκούνη ανέφερε: «Γενικά ήταν ένα βατό τουρνουά. Οι περισσότερες ομάδες ήταν χαμηλότερου επιπέδου και θεωρητικά οι καλύτερες ομάδες ήταν οι δύο που παίξαμε σε ημιτελικό και τελικό», με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου να συμπληρώνει: «Το τουρνουά ξεκίνησε εύκολα και θεωρώ ότι δυσκολευτήκαμε στον ημιτελικό και στον τελικό. Είμαστε ικανοποιημένες από την απόδοση μας, ειδικά στον τελικό που η ομαδική δουλειά λειτούργησε πολύ καλά. Στον ημιτελικό ζοριστήκαμε απέναντι στη Τουρκία, χάσαμε την συγκέντρωση μας στο δεύτερο σετ και ζοριστήκαμε αρκετά στο τάι μπρέικ. Στον τελικό παίξαμε καλύτερα. Το 2-0 δεν δείχνει την δυσκολία του αγώνα, στο πρώτο σετ το γυρίσαμε από 17-13 και στο τέλος πήραμε τη νίκη».

Η Εθνική ομάδα έκλεισε έναν χρόνο μαζί με σκληρή δουλειά για να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η Πένυ Καραγκούνη θεωρεί ότι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αποτελεί επιβράβευση για την ομάδα.

«Το χρυσό μετάλλιο ήταν επισφράγιση της δουλειάς που κάνουμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήταν ένα βραβείο για εμάς και ένεση αυτοπεποίθησης εν όψει και της τελευταίας διοργάνωσης που θα συμμετέχουμε για φέτος, στο δεύτερο Βαλκανικό στην Τουρκία στο τέλος του μήνα». Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Τσοπούλου είπε: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτιά. Λόγω του τραυματισμού της Πένυς χάσαμε αρκετά προγραμματισμένα διεθνή τουρνουά και χάσαμε αρκετούς βαθμούς. Ήταν σημαντικό που πετύχαμε τον στόχο μας με την κατάκτηση της 1ης θέσης. Φυσικά το ίδιο θέλουμε να επαναλάβουμε και στην Τουρκία τέλος του μήνα».