1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
15-09-2017 18:07

Τιάγκο Γκελίνσκι: «Να οδηγήσουμε τη Χαλκίδα στην πεντάδα»

Ο Τιάγκο Γκελίνσκι γεννήθηκε πριν 30 χρόνια στη Σάντα Καταρίνα, μια πολιτεία της Βραζιλίας με 7 εκατομμύρια πληθυσμό νότια του Ρίο Γκράντε και δυτικά της Αργεντινής. Χαμογελαστός και φιλόδοξος ο νέος «μαέστρος» του Ηρακλή Χαλκίδας απολαμβάνει τη ζωή στην Ελλάδα
Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πλούσιο περιεχόμενο με αξιόλογες παρουσίες στη super liga της Βραζιλίας, μια χρονιά στην Αργεντινή και κλήσεις στην εθνική ομάδα. Το 2007 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων με τη Σελεσάο, ενώ σε συλλογικό επίπεδο επιχειρεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο Βραζιλιάνος πασαδόρος αποκαλύπτεται στο φίλαθλο κοινό μέσα από τη πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Γιώτα για την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.iraklisxalkidas.gr.

Σε ποια πόλη της Βραζιλίας γεννήθηκες;

«Γεννήθηκα στην Σάντα Καταρίνα αλλά πλέον πηγαίνω μόνο για διακοπές γιατί χρειάζεται να παίζω βόλεϊ σε άλλα μέρη. Η πόλη μου είναι παραθαλάσσια και μοιάζει με τη Χαλκίδα. Εδώ όμως η Θάλασσα έχει πιο πολύ μπλε χρώμα και είναι πιο όμορφη απ’ ότι στη πατρίδα μου».

Έρχεσαι πρώτη φορά στην Ευρώπη;

«Όχι έχω ξαναέρθει με την εθνική ομάδα νέων για παιχνίδια. Επίσης έχω ταξιδέψει με την οικογένεια μου. Έχω ιταλικό διαβατήριο και έχω πάει αρκετές φορές στην Ιταλία. Όμως στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και αγαπώ αυτή τη χώρα»

-Πως νοιώθεις στην Ελλάδα και τη πόλη της Χαλκίδας;

«Νοιώθω πολύ καλά. Έχω μάθει μερικές Ελληνικές λέξεις όπως: πάμε, καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα. Η Χαλκίδα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, μια φανταστική πόλη. Νοιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου»

Στη Βραζιλία το πιο δημοφιλές άθλημα είναι το ποδόσφαιρο. Πως προτίμησες το βόλεϊ;

«Το δημοφιλέστερο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο αλλά το βόλεϊ είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο. Η εθνική κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρυσι στο Ρίο και είναι από τις καλύτερες ομάδες στο κόσμο. Άρα το βόλεϊ στη Βραζιλία είναι πολύ δημοφιλές»

-Ποια είναι η άποψη σου για την ομάδα της Χαλκίδας;

«Ξεκινήσαμε τη προετοιμασία μας πριν τρεις εβδομάδες όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη ενέργεια, έχουμε βάλει ψηλούς στόχους και θέλουμε να τους πετύχουμε»

Τι γνωρίζεις για το Ελληνικό πρωτάθλημα;

«Γνωρίζω πόσες νίκες χρειάζονται για τους στόχους μας, ξέρω τις τρεις καλύτερες Ελληνικές ομάδες, επίσης γνωρίζω ξένους παίκτες που έχουν αγωνισθεί εδώ.Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και θέλουμε να πάμε τη Χαλκίδα στις πέντε κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.