1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
15-10-2015 18:42

Τσιαρτσιάνη: «Έκπληξη και απογοήτευση»

Την απογοήτευσή της για την απόφαση της Βίκυς Αρβανίτης να τερματίσει την συνεργασία τους, εξέφρασε η Μαρία Τσιαρτσιάνη με ανακοίνωση που εξέδωσε. Τόνισε την έκπληξή της, αλλά και την πίστη της στις ελπίδες που είχαν για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού όπως λέει, ο τραυματισμός της, δεν ήταν ικανός να την κρατήσει πίσω. Ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί και αρκέστηκε στο αινιγματικό: «Η αντίληψη που έχω για την έννοια της ομάδας, δεν μου επιτρέπει ούτε να ασκήσω κριτική στην απόφαση της Βίκυς, ούτε και να επιρρίψω δημοσίως ευθύνες για τις όποιες αποτυχίες».
«Η απόφαση της Βίκυς για τη λήξη της συνεργασίας μας, την οποία ανακοίνωσε πρόσφατα και δημόσια, μου προκάλεσε έκπληξη και απογοήτευση. 
Πριν από ενάμιση χρόνο, μετά από πρόταση της Βίκυς, ξεκινήσαμε μαζί μια νέα προσπάθεια με στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Όλο αυτό το διάστημα της προσπάθειάς μας είχα πίστη, παρά τις δυσκολίες. Μάλιστα το τελευταίο τρίμηνο πετύχαμε δύσκολες νίκες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους (στις θέσεις 7,12,15,16 της Ολυμπιακής κατάταξης) κι έτσι είχαμε βάσιμες ελπίδες ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τις ομάδες του τελικού του Κοντινένταλ, οι οποίες είναι ομολογουμένως χαμηλότερου επιπέδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τη διάγνωση του ιατρικού μας τιμ δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας για τις ενοχλήσεις που είχα τελευταία στον ώμο μου και μετά από το χρονικό διάστημα της καθιερωμένης ανάπαυλας και της προγραμματισμένης ενδυνάμωσης, θα ήμουν εντελώς έτοιμη να ξεκινήσω την προετοιμασία για τη νέα χρονιά.

Η αντίληψη που έχω για την έννοια της ομάδας, δεν μου επιτρέπει ούτε να ασκήσω κριτική στην απόφαση της Βίκυς, ούτε και να επιρρίψω δημοσίως ευθύνες για τις όποιες αποτυχίες.

Είμαι ευγνώμων για όλους όσους μας στήριξαν αυτά τα χρόνια και θέλω ειδικά να ευχαριστήσω τη Βίκυ και τους εξαιρετικούς μας συνεργάτες, τον Κ. Ποθητάκη (που δήλωσε παρών τον Ιούνιο και μας βοήθησε σε όλη την πορεία), το Γ. Βαβέτση, τον Κ. Ψαρογιώργο, το Δ. Αυτοσμίδη και τη Μ. Ψυχουντάκη. Επίσης τις εταιρείες Stoiximan, Red Bull, Adidas και ECOS για την πολυετή και αρμονική συνεργασία και φυσικά την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης».

8 σχόλια

  • Comment Link volfan Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 13:49 posted by volfan

    Όλα όσα γράφετε είναι ωραία και συμφωνώ. Απλά εδώ υπάρχει και ένα διαφοροποιό στοιχείο: ότι στο ρίο δε θα παίξουν και οι 5 βραζιλιανικές ομάδες. Θα είναι μόνο 2. Άρα για το συγκεκριμένο τουρνουά με το μεγάλο πρεστίζ και τη μεγάλη τιμή, τα πράματα είναι ενθαρρυντικά. Είναι σαφές ότι ζευγάρια όπως η φερνάντα με την ελίζε μάγια ή η λέχτονεν ή η σλούκοβα έχουν ανέβει πολύ (πάρα πολύ), αλλά όχι τόσο ώστε να είναι ανυπέρβλητα. Οπότε και με δεδομένο το κοντινένταλ και επειδή η ομάδα είχε βρει πατήματα (με την αίρεση των τραυματισμών που δεν έχω ιδέα), μπορούσε να περάσει και πηγαίνοντας μπορούσε να προχωρήσει με τύχη και σε καλή φόρμα. Δυο βραζιλιάνικες, η ουόλς εφόσον είναι καλά, η φαν ίερσελ και η λούντβιχ είναι αχτύπητες. Όλα τα άλλα κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι παιχνίδια που χάνεις και κερδίζεις. Και επειδή ο στόχος εξαρχής ήταν το ρίο και επειδή για τη μαρία αποτελούσε αυλαία έτσι κι αλλιώς, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην εξαντληθεί αυτή η ευκαιρία. Τέλος πάντων, μένουμε με κάμποσες ωραίες αναμνήσεις.

  • Comment Link bvfan Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 08:33 posted by bvfan

    Νομίζω οτι όλοι όσοι παρακολουθούμε το άθλημα αντιλαμβανόμαστε ότι το παγκόσμιο επίπεδο και η δυναμική του σπορ έχει αλλάξει. Πάρα πολλές χώρες έχουν επενδύσει με επιτυχία και έχουν ξεφυτρώσει ομάδες με παίκτριες με φοβερά προσόντα ενώ παλιά στην ουσία κυριαρχούσαν οι βραζιλιάνες και οι αμερικανίδες. Οι επιτυχίες του διδύμου Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη για εμένα είναι εξίσου σημαντικές με τις παλιότερες διότι επιτεύχθηκαν σε δυσκολότερο επίπεδο και με χειρότερες οικονομικές συνθήκες και υποστήριξη. Εδώ από το Φεβρουάριο η ομάδα δεν έχει προπονητή (και δεν μιλάω για τον κ. Ποθητάκη που βοήθησε όπως μπορούσε και είναι προς τιμήν του)! Από εκεί και πέρα η ίδια η Αρβανίτη μετά το τραυματισμό της Τσιαρτσιάνη, επέλεξε να δοκιμάσει με την Καραγκούνη χάνοντας τους βαθμούς που θα μπορούσαν να έχουν κρατήσει λόγω μητρότητας. Στη συνέχεια ζητώντας από την Τσιαρτσιάνη να ξαναπαίξουν ήξερε ότι αυτό απαιτεί και ένα Χ χρόνο προσαρμογής. Για εμένα το συμπέρασμα είναι ότι α) δεν υπάρχει προγραμματισμός από την Ομοσπονδία (ούτε για αυτήν την ομάδα, ούτε για το μέλλον) και β) τελικά η Αρβανίτη μοιάζει να παίρνει μόνη τις όλες τις αποφάσεις. Και τελικά δεν ξέρω κατά πόσο ένας παίκτης ο οποίος βρίσκεται "μέσα στο πρόβλημα" μπορεί να κρίνει σωστά.

  • Comment Link Iris5 Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 16:23 posted by Iris5

    Παρακολουθω χρονια τις εθνικες ομαδες beach volley γυναικών και βλέποντας τα αποτελεσματα των τελευταιων ετων μπορω να πω οτι το beach volley εχει χασει τις παλιες δοξες, οπως αναφερατε τις χρονιες του Stavanger οπου Αρβανιτη και Καραντασιου επαιρναν συνεχεια μεταλλια. Απο εκει και μετα ηρθαν καποιες επιτυχιες και με Αρβανιτη και Τσιαρτσιανη ως διδυμο αλλα σιγουρα απειχε πολυ απο τις παλιες επιτυχιες.
    Με την επανενωση της ομαδας Αρβανιτη Τσιαρτσιανη ολοι περιμεναμε να δουμε καποιο φως στο τουνελ..δυστυχως δεν βλεπω αυτη η ομαδα να ειναι αυτη που ολοι ξεραμε βασει των φετινων τους αποτελεσματων στο παγκοσμιο. Δεν ξερω τι εχει μεσολαβησει και για ποιο λογο εφτασε η Αρβανιτη ως νεοτερη της ομαδας και ισως η μονη ελπιδα για να γινει κατι στο μελλον να παρει αυτη την αποφαση. το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει εκει στην ομοσπονδια να δουν τι θα γινει με αυτο το ερμο το αθλημα που εχει προσφερει τοσες επιτυχιες και να κανουν μια επενδυση στο μελλον γιατι σε λιγο θα ξεχασουμε οτι υπαρχει.

  • Comment Link bvfan Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 10:16 posted by bvfan

    Και αναρωτιέσαι και από την άλλη, μα δεν υπάρχει ένας προγραμματισμός ή έστω ένας προπονητής να μαζέψει τα μπόσικα ή να στρογγυλέψει λίγο τα πράγματα -αν υπήρχαν τριβές. Γιατί στα ομαδικά αθλήματα παίζει κι αυτό το ρόλο του. Και συμπαίκτρια στο επίπεδο της Τσιαρτσιάνη σίγουρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η φάση μοιάζει "βάζω τα χεράκια μου και βγάζω τα ματάκια μου"

  • Comment Link agnostos Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 10:08 posted by agnostos

    Τι να πει κανείς, έτσι άφησε και την ΚΟυτρουμανίδου, να δούμε που θα βρει συμπαίκτρια τώρα στό επίπεδο της Τσιαρτσιανη. Δεν πειράζει θα πάρει άλλον έναν Πανελλήνιο τίτλο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.