Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
28-07-2015 23:24

«Η μαμά Τσιαρτσιάνη συνδυάζει τις δύο αγάπες της ζωής της»

Με μια συνέντευξη, η CEV τίμησε τη Μαρία Τσιαρτσιάνη για την επιστροφή της στο μπιτς βόλεϊ στο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με τίτλο «Η μαμά Τσιαρτσιάνη συνδυάζει τις δύο αγάπες της ζωής της», η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζήτησε από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μιλήσει για την οικογένειά της και το μπιτς βόλεϊ.
Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το μίνι αφιέρωμα:

«Πριν από τρία χρόνια η Μαρία Τσιαρτσιάνη και η Βίκυ Αρβανίτη έπαιζαν με την Μαρλίν φαν Ιέρσελ και την  πρώην παρτενέρ της Σανε Κέιζερ για το χρυσό μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήμτος. Την Τρίτη, στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης στο Κλάγκενφουρτ,  τρεις από τις τέσσερις ξανασυναντήθηκαν. Ο Πρωταθλήτριες Ευρώπης Μεπελινκ και Φαν Ιερσελ νίκησαν με 2-1, αλλά η «μαμά» Τσιαρτσιάνη και η Αρβανίτη πήραν αρκετά θετικά από αυτό το ματς.

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη έχει επιστρέψει στη σκηνή του μπιτς βόλεϊ, μετά την χειρουργική επέμβαση και τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, της Σοφίας που σήμερα είναι 22 μηνών. Δεν ήταν όμως σίγουρη ότι θα ήταν ανταγωνιστική: «Όταν έμεινα έγκυος, ειδοποίησα τη Βίκυ, ότι είχα αποφασίσει ότι οποιαδήποτε επιστροφή θα γινόταν μετά τη γέννηση του παιδιού.  Φυσικά άφησε την πόρτα ανοιχτή, αλλά δεν ήταν σίγουρο εκείνη την εποχή και τώρα νιώθω ευλογημένη. Έχω ξεκινήσει μια οικογένεια. Η μητρότητα είναι μια εμπειρία από μόνη της και νομίζω ότι είναι κάτι που κάθε γυναίκα πρέπει να το ζήσει. Μάλιστα, η χαρά κορυφώθηκε όταν  επέστρεψα στο μπιτς βόλεϊ και είμαι σε θέση να παίζω στο Παγκόσμιο Σιρκουί.  Ωστόσο δεν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα, χωρίς την υποστήριξη του συζύγου μου και της οικογένειάς μας».

Η Τσιαρτσιάνη παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Κριστόφ Ντίκμαν, έναν κορυφαίο πρώην αθλητή του μπιτς βόλεϊ και αυτό σίγουρα βοηθά στη διαχείριση της καθημερινότητας και της δεύτερης καριέρας: «Νομίζω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε όλα αυτά, αν ο σύζυγος μου δεν ήταν ένας πρώην παίκτης  μπιτς βόλεϊ, η καλύτερα απλά αθλητής.  Ο Κριστοφ κατανοεί τα συναισθήματά μου και ξέρει πόσο σημαντικό είναι το μπιτς βόλει για μένα. Στην πραγματικότητα ο ίδιος υπήρξε εξαιρετικά υποστηρικτικός από την αρχή της κοινής ζωής μας, αλλά ακόμη περισσότερο τώρα που έχουμε μια κόρη. Είναι ο τέλειος σύζυγος και αυτός είναι ο λόγος που τον παντρεύτηκα», πρόσθεσε με χαμόγελο η Τσιαρτσιάνη.

Την περασμένη εβδομάδα, η ίδια και η Αρβανίτη  μπήκαν στο κυρίως ταμπλό του Γκραν Σλαμ της Ιαπωνίας και σιγά - σιγά,  αλλά σταθερά βρίσκουν τον δρόμο για να επιστρέψουν στην ελίτ.  «Αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία μου σεζόν στο άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ και θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή. Αφότου έγινα μητέρα, βλέπω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Θέλω να πω ότι μου αρέσει το παιχνίδι και είμαι αποφασισμένη να νικήσω αλλά την ίδια στιγμή έχω την οικογένειά μου. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στους γονείς μου και στην οικογένειά Κριστόφ. Δεν θα μπορούσα να αφήσω τη Σοφία το σπίτι χωρίς να ξέρω ότι υπάρχει μέριμνα».

Η Τσιαρτσιάνη και η Αρβανίτη έχασαν τον εναρκτήριο αγώνα τους στο Κλάγκενφουρτ, αλλά είχαν πολύ καλή απόδοση απέναντι στην Πρωταθλήτριες: «Νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι και ελπίζω σε περισσότερα στα επόμενα», είπε η Αρβανίτη. «Εμείς απλά θέλουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε», είπε η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία που σε αυτή τη φάση, μοιράζεται τα πάντα με την συμπαίκτριά της, αλλά όχι η μητρότητα. «Έχει  να φροντίσει εμένα τώρα και δεν έχει χρόνο για δικά της παιδιά», αστειεύτηκε η Τσιαρτσιάνη.

Είναι δύσκολο για αυτές αλλά εξακολουθούν να ελπίζουν ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσω του Continental Cup. «Θα είναι δύσκολο. Κρατάμε τη βελτίωση και χρειαζόμαστε περισσότερα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο για να επιστρέψουμε στο επίπεδο που ήμασταν πριν», είπε η Αρβανίτη.

Και στο τέλος της ημέρας, η Μαρία θα έχει πάντα ένα γλυκό χαμόγελο από την μικρή κόρη της, η οποία την παρακολουθεί στενά, καθώς στέκεται δίπλα στο γήπεδο παρέα με τον πατέρα της. «Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη, πρώτον γιατί έχω τη Σοφία και δεύτερον  γιατί είμαι σε θέση να παίζω μπιτς βόλει», καταλήγει η Μαρία.

Μια ευτυχισμένη οικογένεια και μια ωραία ιστορία για να διηγηθείς…