Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
19-05-2014 14:08

Βίκυ, Μαρία ξανά μαζί: «Σα να μην πέρασε μια μέρα»

Στις 27 Οκτωβρίου του 2012 η Μαρία Τσιαρτσιάνη κι η Βίκυ Αρβανίτη έχασαν με 2-1 (19-21, 21-18, 15-13) μετά από ένα δραματικό ματς από τις Αμερικανίδες Κέισι / Ρος και κατέλαβαν την 7η θέση στο τουρνουά OPEN της Μπανγκσαέν στην Ταϊλάνδη (στην ένθετη φωτογραφία διακρίνονται Μαρία και Βίκυ στο συγκεκριμένο τουρνουά).
Στις 27 Οκτωβρίου του 2012 η Μαρία Τσιαρτσιάνη κι η Βίκυ Αρβανίτη έχασαν με 2-1 (19-21, 21-18, 15-13) μετά από ένα δραματικό ματς από τις Αμερικανίδες Κέισι / Ρος και κατέλαβαν την 7η θέση στο τουρνουά OPEN της Μπανγκσαέν στην Ταϊλάνδη (στην ένθετη φωτογραφία διακρίνονται Μαρία και Βίκυ στο συγκεκριμένο τουρνουά).

Αυτή ήταν η τελευταία κοινή τους εμφάνιση στην άμμο, καθώς η Μαρία αποφάσισε να μπει στοχειρουργείο για να λύσει το πρόβλημα με τον λαβωμένο ώμο της.

Σχεδόν 20 μήνες αργότερα, κι αφού στη ζωή της Μαρίας υπάρχει πλέον κι η 7 μηνών Σοφία, το κορυφαίο σύγχρονο ζευγάρι της άμμου ενώθηκε και πάλι καθώς η Τσιαρτσιάνη έχοντας πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς (για την κατάσταση του ώμου της), αλλά κυρίως νιώθοντας την ίδια λαχτάρα για να επιστρέψει σε δράση από χθες τέθηκε στη διάθεση του Ομοσπονιακού τεχνικού Κώστα Ταμπουρατζή και ξεκίνησε προπονήσεις μαζί με τη Βίκυ.

«Όταν γεννήθηκε η Σοφία, προτεραιότητα μου ήταν η κόρη μου και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν κι εγώ περίεργη για να δω πως θα αντιδράσω και κυρίως αν θα νιώσω την ανάγκη να παίξω ξανά. Τώρα η Σοφία μεγάλωσε λίγο, φαίνεται ότι ο ώμος μου είναι υγιής κι από τη στιγμή που εξακολουθώ να θέλω να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία πιστεύοντας ότι μπορώ να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν», είπε η 34άχρονη Μαρία η οποία ξέσπασε σε γέλια όταν την ρωτήσαμε αν αισθάνεται σαν ρούκι που τώρα δοκιμάζει να κάνει τα πρώτα της βήματα…

«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα γιατί είμαι καιρό έξω… Όλα μοιάζουν γνώριμα, αλλά ταυτόχρονα μοιάζουν και σχεδόν καινούργια, αφού και ψυχολογικά και σωματικά ήμουν για αρκετό καιρό έξω από αυτή τη διαδικασία. Δεν θα έλεγα ότι έχω άγχος. Περισσότερο μπορώ να πω ότι νιώθω λαχτάρα για να ξαναμπώ στο γήπεδο να ξεκινήσω προπονήσεις, αγώνες, αλλά και απορία για να δω αν μπορώ να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν», ήταν τα λόγια της ενώ το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει από μονή της προπονήσεις «για προσωπική ευχαρίστηση κι όχι με σκοπό την επανένταξη μου και γι’ αυτό θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να βρεθώ στην επιθυμητή κατάσταση».

Είκοσι μήνες μετά ξαναβρίσκεται στο γήπεδο με τη Βίκυ, το αγωνιστικό της έτερον ήμισυ. 
«Έχουμε περάσει μαζί πάρα πολλά… Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές κι αυτό μας έδεσε ακόμη περισσότερο. Φυσικά όλο αυτόν τον καιρό είχαμε επαφή, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει αυτή η επαφή στο γήπεδο», παραδέχθηκε κι όταν την ρωτήσαμε για την παρουσία και της μικρής Σοφίας (η οποία παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις της μαμάς) συμπλήρωσε: «Θα είναι η μασκότ της ομάδας, αφού είναι πολύ μικρή για να την αφήνω πίσω και θα μας ακολουθεί παντού».


«Η Σοφία είναι πλέον το τρίτο μέλος της ομάδας, η μασκότ μας, αλλά και το μέλλον του μπιτς βόλεϊ αφού έχει αρχίσει την εκπαίδευση από πολύ μικρή», συμπληρώνει η Βίκυ με χαμόγελο και συμφωνεί με τη Μαρία για τα περίεργα συναισθήματα που νιώθει και η ίδια.

«Είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα αφού ξαναβρισκόμαστε στο γήπεδο μετά τον Οκτώβριο του 2012 και είναι σα να ξεκινάμε και πάλι από την αρχή… Παρόλο που γνωριζόμαστε τόσο καλά νιώθω ότι ξαναζώ την πρώτη μέρα το 2009 όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά ως ζευγάρι στην άμμο», λέει και συνεχίζει: «Με την Μαρία γνωριζόμαστε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και γρήγορα πιστεύω ότι θα βρούμε τον κώδικα επικοινωνίας μέσα στο γήπεδο. Χημεία υπάρχει, αλλά σίγουρα χρειάζεται ένα στάδιο προσαρμογής, αφού η Μαρία προέρχεται από μια εγκυμοσύνη, από ένα χειρουργείο και δεν είναι 100% έτοιμη».

Η Βίκυ πάντως δεν ξέχασε και την μέχρι πρότινος παρτενέρ της Πέννυ Καραγκούνη, η οποία σ’ αυτούς τους 20 μήνες ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο και σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά.

«Ήταν μια πολύ καλή συνεργασία για μένα, αλλά και για την Πέννυ η οποία πήρε εμπειρίες συμμετέχοντας σε μεγάλα τουρνουά. Τώρα η επιστροφή της Μαρίας θα μας βοηθήσει να έχουμε δύο δυνατές ομάδες γιατί κι η Πέννυ αυτό το διάστημα αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες τις οποίες τώρα θα προσπαθήσει να μεταφέρει στην Εύη (Χρήστου). Θα είμαστε δύο ανταγωνιστικές ομάδες κι αυτό είναι ότι καλύτερο για την επόμενη μέρα στο Μπιτς Βόλεϊ».
 
Volleyball.gr