1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-01-2023 00:33

Ο ιστορικός αθλητικός σύλλογος που πήρε το όνομα του από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Είναι αρχές 1960 και ο Αθλητικός Όμιλος «Αττικός» στον Κολωνό αποφασίζει να επενδύσει μόνο στην ομάδα του ποδοσφαίρου διαλύοντας τις αξιόλογες ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ.

 

Οι καλοί αθλητές της εποχής και οι παράγοντες που διαφώνησαν με αυτή την απόφαση παίρνουν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα νέο αθλητικό σύλλογο.

Αρχικά προκρίνεται η ονομασία «Νέοι Κολωνού». Πρωτεργάτης είναι ο παπά Βασίλης, κατά κόσμον Βασίλης Παγώνης, που λίγο αργότερα χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης.

Παπάς παλιάς κοπής

Παλιός αθλητής και ο ίδιος «άνθρωπος του λαού, του σαλονιού, αλλά και του πεζοδρομίου» ο παπά Βασίλης ήταν ιερέας «παλιάς κοπής» με πλούσια δράση σε όλα τα επίπεδα «στο σαλόνι και στο αλώνι» που έλεγαν και οι βαρύμαγκες του Κολωνού. Του έβγαζαν το καπέλο στον πατέρα Βασίλειο ο οποίος οργάνωνε τα αθλητικά πράγματα της περιοχής που τότε έσφυζε από ζωή και η έννοια της γειτονιάς ήταν στο απώγειο της.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο ethnos.gr.Διαβάστε όλο το άρθρο στο ethnos.gr.

Σχετικά άρθρα

  • Ο Νηρέας Κολωνού είναι «ζωντανός» και σας περιμένει!
    Στην γειτονιά των «ευγενών και πριγκίπων» της Αθήνας στον ιστορικό Κολωνό παλιές δόξες του αθλητισμού και του ελληνικού βόλεϊ ορθώνουν τη φωνή τους και αρχίζουν ανένδοτο αγώνα με βασικά αιτήματα την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής.
  • Οι «θρύλοι» του Κολωνού στηρίζουν την επανεκκίνηση του Νηρέα
    Η αίθουσα θεάτρου στον β΄όροφο του κτιρίου του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία του Κολωνού είχε γεμίσει ασφυκτικά και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ιστορικού Νηρέα που συνδιάστηκε με την ιστορική επανεκκίνηση στις αγωνιστικές δραστηριότητες του συλλόγου.
  • Η επανάσταση του Κολωνού για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου (video)
    Στην γειτονιά των «ευγενών και πριγκίπων» της Αθήνας στον ιστορικό Κολωνό παλιές δόξες του αθλητισμού και του ελληνικού βόλεϊ ορθώνουν τη φωνή τους και αρχίζουν ανένδοτο αγώνα με βασικά αιτήματα την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής.
  • Έλαμψαν με την απουσία τους στο κάλεσμα του ιστορικού Νηρέα
    Η πραγματική ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και ειδικά του ελληνικού βόλεϊ βγαίνει από τα στόματα των παλαιμάχων αθλητών, διαιτητών, παραγόντων και αγνών φιλάθλων και τεκμηριώνονται με ντουκουμέντα.
  • Συνέντευξη Τύπου από τον Νηρέα Κολωνού
    Την ανάγκη για δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στον Κολωνό θα εξηγήσει το ΔΣ του ιστορικού Νηρέα που επανιδρύθηκε προσφάτως. Η συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί στο καφέ-Καπράλος, όπου θα παραστούν και παλιοί αθλητές της ομάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.