1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-05-2022 14:12

Το Athens Golden Cup επιστρέφει στη πλατεία Συντάγματος

Μετά από 12 χρόνια το Πανελλήνιο Σιρκουί Beach Volley επιστρέφει στο Σύνταγμα με οικοδεσπότη τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων που μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα φέρουν το κορυφαίο καλοκαιρινό άθλημα στην καρδιά της Αθήνας.
To Athens Golden Cup 2022 θα διεξαχθεί το τετραήμερο 2-5 Ιουνίου 2022 και θα είναι μία επίσημη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022, με ειδικό χαρακτήρα.

Η διοργάνωση θα προσφέρει υψηλό αγωνιστικό θέαμα καθώς θα συμμετέχουν οι κορυφαίες Ελληνικές ομάδες ανδρών και γυναικών και προσκεκλημένες ομάδες από το εξωτερικό. Θα περιλαμβάνει επίσης δράσεις κοινωνικής ευθύνης, αγώνες κοινού και μαθήματα από γνωστούς άσους του beach volley σε νεαρούς φίλους του αθλήματος μέσα από το πρόγραμμα «Μάθε Beach Volley».

Το τουρνουά Athens Golden Cup είναι το πρώτο από τα τέσσερα (4) κορυφαία τουρνουά για το Πρωτάθλημα Beach Volley 2022, με επόμενο σταθμό στην Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Grand Slam,  Πλ. Αριστοτέλους 16-19 Ιουνίου),  Ξάνθη (Xanthi Masters, Κεντρική πλατεία Ξάνθης 15-17 Ιουλίου), Άγιος Νικόλαος (Agios Nikolaos Finals, Μαρίνα Αγ. Νικόλαου 29-31 Ιουλίου).

Πέρα από τα 4 αυτά τουρνουά που αποτελούν τους πιο σημαντικούς σταθμούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και θα έχουν Πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση, τον μεγαλύτερο συντελεστή βαθμολογίας και τα υψηλότερα χρηματικά έπαθλα, το καλεντάρι του Beach Volley περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα ακόμη τουρνουά σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, όπως Ικαρία, Σύρος, Ιος, Θάσος, Ρόδος, Ωραιόκαστρο, Καμένα Βούρλα, Χαλκιδική, Καλαμάτα, Καλαμαριά, Παραλία Λάρισας, Ηράκλειο.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley έχει σχετικά μικρή ηλικία αφού ξεκίνησε το σε επίσημη μορφή το 1994 (καθιερώθηκε ως Ολυμπιακό άθλημα το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης), και είναι μόλις η 2η φορά που ένα επίσημο τουρνουά διοργανώνεται στην πιο εμβληματική Ελληνική πλατεία, την Πλατεία Συντάγματος, με την πρώτη φορά να είναι το 2010.

Ο σχεδιασμός μία κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας με τις παράλληλες δράσεις ανάπτυξης και κοινωνικού χαρακτήρα του αθλητισμού, θα αποτελέσει μία τετραήμερη γιορτή για όλους τους φιλάθλους.

Στην διοργάνωση δεν θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου (είσοδος δωρεάν για τους θεατές) ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα όπως θα ισχύουν κατά την διάρκεια τέλεσης του.
 
Το Athens Golden Cup είναι μία συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ.Α. (ΟΠΑΝΔΑ), και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ).

Χορηγοί επικοινωνίας θα είναι η ΕΡΤ και ο Αθήνα 9,84.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος είπε για τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το εναρκτήριο σερβίς στο Σύνταγμα: "Μετά τα πέτρινα χρόνια, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ο Δήμος Αθηναίων είναι πιο δυνατοί και έτοιμοι για να διοργανώσουν ένα κορυφαίο τουρνουά που θα είναι σημείο αναφοράς για την αφετηρία του Πανελληνίου Σιρκουί 2022. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και καλώ του Αθηναίους να έρθουν στο Σύνταγμα για να κάνουμε όλοι μαζί το πιο όμορφο και το πιο ζεστό σερβίς της εφετινής σεζόν".

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.