Εκτυπώστε τη σελίδα
16-07-2021 17:32

Πρώτο σερβίς για το Agios Nikolaos Championships με την συνέντευξη Τύπου του τουρνουά (vid)

Με φόντο την πανέμορφη και ξακουστή λίμνη του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Agios Nikolaos Championships, γεγονός που ουσιαστικά αποτελεί το ξεκίνημα του μεγάλου τουρνουά της άμμου.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Αντώνης Ζερβός καλωσόρισε τις ομάδες στη Κρήτη, και ευχήθηκε υγεία σε όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης εξεφάσε την επιθυμία, του χρόνου που θα υπάρχουν καλύτερες συνθήκες να γίνει και μια διεθνή διοργάνωση. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η Ελένη Καζάκου και η Δήμητρα Χαριτίδου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ Α.Ε. που με δύο δίωρες μεταδόσεις το Σάββατο (17/7, 19:30-21:30) και την Κυριακή (18/7, 19:30-21:30) θα μεταδώσουν το κορυφαίο γεγονός για το άθλημα της άμμου.

 

Αντώνης Ζερβός (Δήμαρχος Αγίου Νικολάου): «Είμαστε εδώ να συζητήσουμε διεθνή διοργάνωση»




«Σας καλωσορίζω στον Άγιο Νικόλαο. Πίσω από εμένα και τον κ. Αλεξάκη είναι όλος ο Δήμος και έχουμε δείξει ότι μας αρέσει να δυσκολεύουμε δύσκολες καταστάσεις. Πράγματι μετά από τρία πετυχημένα χρόνια, είπαμε φέτος να το ξεκινήσουμε και ο Θεός βοηθός. Φαίνεται ότι αυτή τη φορά όντως μας βοηθάει. Όλα αυτά τα χρόνια φάνηκε το επίπεδο του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και γι'αυτό κρατήθηκε η διοργάνωση εδώ.

Η επιτυχία είναι συνολική. Πρώτα είναι οι αθλητές, μετά η Ομοσπονδία και ύστερα εμείς που θέλουμε μία πρόσθετη προβολή για το τόπο μας. Πάντα κοντά μας είναι και η Περιφέρεια Κρήτης. Ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης πάντα είναι πάρων με τον τρόπο του. Η Κρήτη έχει διαχειριστεί το ζήτημα με τον κορονοϊό και είμαστε όλοι μαζί. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα, γιατί υπήρξα θετικός στον ιό.

Η λύση είναι εμβολιασμός και πάλι εμβολιασμός. Δεν υπάρχει άλλο εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Εξακολουθώ από τον Σεπτέμβριο που νόσησα να έχω ζητήματα. Εύχομαι να μην περάσει κανείς αυτή την ταλαιπωρία. Γι'αυτό ας τρέξουμε όλοι και ας αφήσουμε στην άκρη τους όποιους ενδοιασμούς γιατί δεν τελειώσαμε ακόμα".


Για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν διεθνή διοργάνωση το 2022: «Εμείς εδώ είμαστε. Όπως ήμασταν έτσι παραμένουμε. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Η συνεργασία μας με την Ομοσπονδία είναι άψογη και έχουμε την δυνατότητα να το διοργανώσουμε».

Ελένη Καζάκου (Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ.): «Όλοι έβαλαν πλάτη για τη διοργάνωση»




«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα που φιλοξενούμε για τέταρτη φορά στον Άγιο Νικόλαο τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό και τον Αντιδήμαρχο κ. Χάρη Αλεξάκη που έδωσαν τεράστιο αγώνα το 2017 για να πραγματοποιήσουν στη πόλη τα τελικά του μπιτς βόλεϊ. Όλα αυτά τα χρόνια η διοργάνωση έχει πάει πολύ καλά. Παρόλο που υπήρχε το κενό του 2020 λόγω της πανδημίας, ο Δήμος και όλοι οι συνδιοργανωτές έβαλαν πλάτη και δείχνουν την στήριξή τους στην Ομοσπονδία».

Για το αν ήρθε η ώρα να δούμε ομάδα μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο: «Αυτό ήταν μία συζήτηση που κάναμε χθες και είπαμε πως θέλουμε να αφήσουμε την σφραγίδα μας αλλά και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα υποδομής. Είμαστε σε συζητήσεις να δραστηριοποιήσουμε το σωματείο της πόλης και να δούμε πως μπορούμε να το ξεκινήσουμε. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου».».

Δήμητρα Χαριτίδου (Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ.): «Ο Άγιος Νικόλαος είναι πάντα στα πλάνα μας»




«Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι για πρώτη φορά στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου και όλους τους φορείς, τους χορηγούς που στηρίζουν τον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, το μοναδικό μεγάλο τουρνουά για το 2021 και κρατούν το άθλημα στο επίπεδο που το είχαμε φτάσει τα τελευταία χρόνια με πολύ κόπο.

Το μπιτς έχει ανοδική πορεία και ο προγραμματισμός της Ομοσπονδίας ήταν να τα αναβαθμίσουμε όλα και να κάνουμε κάποια διεθνή. Ελπίζω του χρόνου να είναι όλα καλά με τον κορονοϊό και θα έχουμε ένα εκπληκτικό σιρκουί. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας μέρος το οποίο είναι πάντα στα πλάνα μας».

Media