1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
06-06-2013 16:38

Ορεστιάδα: «Θα πάρουμε το δρόμο της δικαιοσύνης»

Η Ορεστιάδα απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέροντας ότι δεν είχε θεσμικό ρόλο για να παραστεί στο Δ.Σ. Θεωρεί ότι μόνο η συμμετοχή της στα πλέι οφ της Α2 ανδρών είναι απόδειξη ότι διεκδικεί την συμμετοχή της στην Volleyleague, ενώ καταγγέλει ότι ο κανονισμός καταστρατηγήθηκε από τους «αξιότιμους» (ο ΑΟΟ βάζει τα εισαγωγικά) εκπροσώπους των ομάδων.
Η ανακοίνωση της Ορεστιάδας:

«Κατ΄ αρχάς πέραν πάσης αμφιβολίας όλος ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας και δη του volley έμεινε άναυδος στο άκουσμα της σκανδαλώδους απόφασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ. Σύμφωνα μ΄ αυτήν, επικυρώθηκε η βαθμολογία της Α1 κατηγορίας ανδρών, βάσει της οποίας μία ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, που αγωνιστικά υποβιβάστηκε, έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, κατά παρέλκυση βασικών διατάξεων του γενικού κανονισμού της Ε.Ο.Π.Ε.. Ως αντιστάθμισμα, η απάντηση της ΕΣΑΠ προς τις άκρως δικαιολογημένες ενστάσεις και διαμαρτυρίες του Α.Ο.Ο. επί της επίμαχης απόφασης ήταν πως δεν αναλώνεται σε διαλόγους με Αθλητικά Σωματεία διαμέσου του τύπου και πως ουδέποτε ο ακριτικός σύλλογος κοινοποίησε επισήμως τα αιτήματά του στην Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών: Με ποιο θεσμικό ρόλο θα ήταν δυνατό να παρασταθεί και να εκπροσωπηθεί ο Α.Ο.Ο. στο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, από τη στιγμή που η μοναδική μας ενημέρωση σχετικά με το θέμα αυτό ήταν μέσω του τύπου ‘’αξιοσέβαστοι’’ κύριοι της ΕΣΑΠ και ποια ακριβώς αιτήματα να καταθέσει ενώπιον του Δ.Σ., από τη στιγμή που η ομάδα μας συμμετείχε έως την τελευταία ημέρα στο πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη με όλες της τις δυνάμεις για την άνοδό της στην Α1 κατηγορία; Η συμμετοχή μιας ομάδας στα play off ανόδου δεν αποτελεί επαρκή έκφραση της επιθυμίας της και υποβολή αιτήματος για την άνοδό της. Και τι ακριβώς θα άλλαζε με την παράστασή μας ενώπιον του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, αφού αυτό όφειλε να εφαρμόσει την αθλητική νομοθεσία και να επικυρώσει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος σύμφωνα μ’ αυτήν; Ανάλογα με την παράσταση ή όχι μιας ομάδας ενώπιον του Δ.Σ. εφαρμόζεται διαφορετική νομοθεσία;

Ο Α.Ο.Ο κατέλαβε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της Α2 κατηγορίας, έλαβε μέρος στους αγώνες μπαράζ και τερμάτισε τρίτος. Με βάση την Προκήρυξη ΕΟΠΕ περί πειθαρχικού δικαίου (Άρθρο 17Α) σε περίπτωση υποβιβασμού ΤΑΑ στην Α2 Εθνική Κατηγορία το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ δύναται με κοινή απόφασή του με την ΕΟΠΕ, είτε να αναπληρώσει την υποβιβαζόμενη ομάδα ΤΑΑ με οποιαδήποτε άλλη ομάδα άλλου σωματείου, της Α2 Εθνικής Κατηγορίας είτε να διεξάγει το πρωτάθλημα της Α1 με τις υπόλοιπες (αδειοδοτηθείσες) ομάδες/ΤΑΑ. Ο Κανονισμός είναι σαφέστατος “αξιότιμοι” κύριοι της ΕΣΑΠ, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αγνοήθηκε ή ερμηνεύτηκε ‘’σε ελεύθερη απόδοση’’, με απώτερο σκοπό να διατηρήσετε πάση θυσία το ΑΘΗΝΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΟ μοντέλο αθλητισμού και να προασπίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά σας, που απορρέουν από την τακτική χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ προς ‘’αδελφά’’ σωματεία και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Επειδή δεν θέλουν κάποια σωματεία να κάνουν άσκοπα ταξίδια στην ακριτική μας πόλη, καταδικάζετε μια ομάδα, που άλλη δεν έχει προσφέρει περισσότερα στο ελληνικό βόλεϊ και αγωνιστικά και από απόψεως ήθους και σε επίπεδο διοίκησης στα αρμόδια εκλεγμένα όργανα της Ελληνικής Πετοσφαίρισης.

Παρόλο που εκφράζετε στη λιτή ανακοίνωσή σας το σεβασμό σας προς το Σύλλογό μας και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, εμπράκτως δεν τον δείξατε ποτέ, αντ΄ αυτού, μην εφαρμόζοντας τον Κανονισμό, μας περιθωριοποιείτε και μας αγνοείτε προκλητικά. Οι ‘’πόρτες’’ για μας ήταν και είναι πάντα κλειστές, εν αντιθέσει με όσα ισχυρίζεστε. Δίνετε απαντήσεις στον Τύπο επικοινωνιακού χαρακτήρα χάριν εντυπωσιασμού. Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι σας. Εμείς θα διεκδικήσουμε μέχρι τον τελευταίο βαθμό αυτό που δικαιούμαστε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο. Εμείς σεβόμαστε την αθλητική νομοθεσία και τους κανονισμούς και με αυτούς, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας, θα πορευτούμε στο δίκαιο αγώνα μας.

Επειδή ακριβώς έχουμε γνώση των κανονισμών, θα ακολουθήσουμε το δρόμο της δικαιοσύνης, προς αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, το οποίο το προσβάλλατε βάναυσα με την απόφασή σας. Όσο κι αν διακαώς το απεύχεστε, η Ορεστιάδα, που δίδαξε βόλεϊ, θα βρίσκεται πάντα εδώ για να σας υπενθυμίζει την Ιστορία της».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.