1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-02-2021 23:52

Παθιασμένες Αμαζόνες επικράτησαν στο θρίλερ 3-2 του Μαρκόπουλου

Με όπλο το σερβίς (9 'ασσοι), οι παθιασμένες Αμαζόνες πήραν μεγάλη νίκη με 3-2 σετ κόντρα στο Μαρκόπουλο για την 6η αγωνιστική του Α' ομίλου της Volley League Γυναικών. Οι νεοφώτιστες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1, βρήκαν την ψυχή και την ενέργεια που χρειαζόταν, ώστε να κατακτήσουν το δίποντο που τους έδωσε την δυνατότητα να ανέβουν στην τέταρτη θέση του Α΄ομίλου με 9 πόντους. Από την άλλη το Μαρκόπουλο έχασε αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι το προβάδισμα που αποκτούσε, υπέπεσε σε λάθη στα κρίσιμα σημεία των σετ και γνώρισε την δεύτερη φετινή του ήττα.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με ρυθμό, πολλά ράλι πόντων, αρκετές ανατροπές, και τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη αλλά τελικά να επικρατούν οι γηπεδούχες Αμαζόνες, οι οποίες έδειξαν ότι ήθελαν πολύ περισσότερο τη νίκη.

Μεγάλη μονομαχία είχαμε από το πρώτο σετ. Αρχικά το Μαρκόπουλο με την Μπετάρντ στο σερβίς ξέφυγε με 4-8. Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής των Αμαζόνων, Στέλιος Ατσιδαύτης, έβγαλε την Αμερικανίδα από το ρυθμό που είχε και στη συνέχεια οι γηπεδούχες με την Χρυσομάλλη στο σερβίς, έκαναν σπουδαίο σερί 8-2 και πέρασαν μπροστά 12-10 με επίθεση της Γκρέκα.

Στην εξέλιξη του σετ, η Αρβανιτοπούλου ανεβασε τον δείκτη του σκορ σε 15-12. Η Μπετάρντ με φοβερό καρφί ισοφάρισε σε 16-16 ενώ ξέσπασμα των Αμαζόνων με την Μαστοράκη έφερε τις γηπεδούχες στο 20-16. Και πάλι η ομάδα του Μαρκόπουλου χάρις στην ποιότητα των παικτριών του κατάφερε με σερί 3-7 να ισοφαρίσει το σκορ σε 23-23 και να δώσει διαστάσεις θρίλερ.

Η Ευαγγελίου έστειλε το σερβίς στο φιλέ, και έβαλε τις Αμαζόνες σε σετ μπολ με 24-23 οι οποίες δεν μπόρεσαν να το κατακτήσουν. Η Μπεντάρτ απάντησε άμεσα σε 24-24 και η καταλυτική Γκουντιμένκο με δύο προσωπικές φάσεις, έκανε την ανατροπή και βοήθησε την ομάδα των Μεσογείων να επικρατήσει με 24-26 και να κάνει το 0-1. 

Μεγάλη μάχη είχαμε και στο δεύτερο σετ. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο σκορ μέχρι το 14-14. Με ξέσπασμα των Αμαζόνων που είχε αιχμή την Χριστοδούλου, οι νεοφώτιστες βρέθηκαν μπροστά με 19-15 ενώ η Αρβανιτοπούλου με μπλοκ έφερε το σκορ στο +5 (20-15). Το Μαρκόπουλο δεν παράτησε το σετ και κατάφερε με σερί 3-7 να πλησιάσει στο 24-22 με την Νικολογιάννη. Η Χριστοδούλου όμως με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 25-22 και έφερε το ματς στα ίσια.

 Σπουδαία ανατροπή είχαμε στο τρίτο σετ. Αρχικά το Μαρκόπουλο μπήκε φουριόζο και πήρε μεγάλη διαφορά με 9-16. Οι γηπεδούχες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η μεγάλη χαλάρωση της ομάδας των Μεσογείων σε συνδυασμό με την βοήθεια που έδωσαν η είσοδος των Σιδεράτου, Κωτσιάκη και η Βάϊντοβα που βρήκε ρυθμό στο σερβίς και πήρε συνεχείς άσσους, έδωσαν την ευκαιρία στις παίκτριες του Ατσιδαύτη με αντεπίθεση διαρκείας να «γυρίσουν» το σετ, και να περάσουν μπροστά με 21-18 από πλασέ της Χρυσομάλλη. Το παιχνίδι πήγε ποντο πόντο αλλα η Αρβανιτοπούλου με πρώτο χρόνο κατάφερε να το τελειώσει με 25-21, και να δώσει προβάδισμα με 2-1 σετ στις γηπεδούχες. 

Φινάλε-θρίλερ είχαμε στο τέταρτο σετ με τις Αμαζόνες να φτάνουν σε σετ μπολ με 25-24 αλλά και το Μαρκόπουλο να εκμεταλλεύεται την κόπωση και τα λάθη τους και να βρίσκει λύσεις στα κρίσιμα σημεία με τις Μπεντάρτ, Νικολογιάννη. Η ομάδα του Τζιανκρόσι χρειάστηκε τέσσερα ματς μπολ, ώστε να φτάσει στο εκπληκτικό 28-30 και με 2-2 να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ

Το πέμπτο και καθοριστικό σετ ξεκίνησε σε απόλυτη ισορροπία μέχρι το 6-6. Από εκείνο το σημείο, και με την Αθηνά Χρυσομάλλη να πιέζει από το σερβίς, οι γηπεδούχες έχτισαν διαφορά (11-7), την ώρα που οι αθλήτριες του Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο είχαν πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Οι Αμαζόνες πήραν όλες τις κρίσιμες φάσεις ,και σε συνδυασμό με τα λάθη του Μαρκόπουλου έφτασαν στο  τελικό 15-09 και στη σπουδαία νίκη με 3-2 σετ.

Για τις νικήτριες που αγωνίστηκαν χωρίς την τραυματία αρχηγό τους Δάφνη Βαρουδάκη, η Αλέξαντρα Βαΐντοβα ήταν η πρώτη σκόρερ με 19 πόντους, έχοντας ως άξιες συμπαραστάτριες τη πασαδόρο Χρυσομάλλη, την νεαρή κεντρική και αποκάλυψη του ματς, Βασιλική Αρβανιτοπούλου (16π.), Χρυσάνθη Χριστοδούλου (17π.) τη Σοφία Γκρέκα (12π.) ενω πολλέ λύσεις έδωσαν οι Κωτσιάκη, Σιδεράτου και Μαστοράκη.

Για το Μαρκόπουλο η Ασημίνα Νικολογιάννη είχε 22 πόντους με 3 άσσους και 4 μπλοκ, με την MVP της 5ης αγωνιστικής Γιασμίν Μπεντάρντ να έχει 19. Σπουδαίο παιχνίδι έκανε και η Ιωάννα Γκουντιμένκο με 15 πόντους με 8 μπλοκ και ηταν καθοριστική σε πολλα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Διαιτητές: Σταρίδας, Τσίτσικας, Παρατηρητής: Καπάνταης, Επόπτες: Τσίτσικας Ν., Σπίγγου, Γραμματεία: Δένδη.

*Οι πόντοι των Αμαζόνων προήλθαν από 9 άσσους, 64 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων και του Μαρκόπουλου προήλθαν από 6 άσσους, 52 επιθέσεις, 19 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων ενω όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός, το παιχνίδι σημαδεύτηκε απο πολλές παραβάσεις "πιαστών" και υπερβάσεων στο φιλέ σε καθοριστικά σημεία του ματς, τα οποία όμως δεν σφυρίχτηκαν, με τα περισσότερα παράπονα να είναι απο πλευράς γηπεδούχων.

Τα σετ: 3-2 (24-26, 25-22, 25-21, 28-30, 15-09)

Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Στέλιος Ατσιδαύτης): Αρβανιτοπούλου 16 (10/16 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Χρυσομάλλη 4 (3/5 επ., 1 άσσος), Χριστοδούλου 17 (13/41 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ. - 28% άριστες), Μαστοράκη 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Βαϊντοβα 19 (15/45 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. - 15% άριστες), Γκρέκα 12 (12/32 επ.) / Σαμπάτη (λ, 54% υπ. - 32% άριστες), Σιδεράτου 2 (2/7 επ.), Κωτσιάκη 10 (6/11 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ).

Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL (Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο): Δικαιούλια 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Μπράιαν 9 (7/35 επ., 2 μπλοκ, 48% υπ. - 29% άριστες), Νικολογιάννη 22 (15/49 επ., 3 άσσοι, 4 μπλοκ, 35% υπ. - 24% άριστες), Μπαντάρντ 19 (15/41 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Αρναούτου 5 (4/4 επ., 1 μπλοκ), Γκουντιμένκο 15 (6/11 επ., 1 άσσος, 8 μπλοκ) / Κόττα (λ, 55% υπ. - 18% άριστες), Παυλοπούλου, Γράβαρη, Ευαγγελίου, Λεπενιώτη, Σπανάκη, Καραγιάννη.

Στέλιος Ατσιδαύτης (Α.Ο.Ν. Αμαζόνες): «Θα μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Υπήρχαν πολλά σετ που ήταν μπροστά μια ομάδα και γύρισε το σκορ. Το κομβικό σημείο ήταν η θέληση που είχαμε, πολεμήσαμε πολύ στην άμυνα, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι για το μπλοκ και ήμασταν προετοιμασμένοι για το πως λειτουργούν στις επιθέσεις τους. Το θέλαμε πολύ. Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς αν και υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί και κάποιες ελλείψεις όπως η Δάφνη Βαρουδάκη που τραυματίστηκε στη Σαντορίνη. Η ομάδα δείχνει ότι έχει λύσεις για να είναι ανταγωνιστική στην κατηγορία».

Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil): «Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί οι Αμαζόνες είναι ομάδα που μάχεται σε κάθε μπάλα. Νομίζω ότι η προσέγγισή μας ήταν λάθος και εν ήμασταν πολύ σκληροί σήμερα. Δεν παίξαμε το δικό μας βόλεϊ, παίξαμε στο ρυθμό τους. Χάσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να πάρουμε πόντους σε κρίσιμα σημείο και γιατί πήραμε λάθος αποφάσεις

. Για να είμαι ειλικρινής ο 1 πόντος που πήραμε ήταν αρκετός σήμερα. Έκανε όλες τις επιλογές που μπορούσα να κάνω. Χρησιμοποιήσαμε ακόμα και αθλήτρια 16 χρονών. Πιθανώς σήμερα να ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας για φέτος. Πιθανώς να ήμασταν υπερβολικά ενθουσιασμένοι μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, γιατί παίζουμε μέσα στην εβδομάδα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη και πρέπει να δουλέψουμε όσο γίνεται μέχρι τότε».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.