1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-12-2020 14:21

Ανασκόπηση 2020: Ο πρωταθλητής κορονοϊός, οι κορυφές του Παναθηναϊκού και η ευχή του VN για το νέο έτος

Σε μία χρονιά χωρίς προηγούμενο, με τον κορονοϊό να βγαίνει πρωταθλητής στα περισσότερα ομαδικά σπορ, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, το βόλεϊ ήταν αυτό που το 2020 κατάφερε να τελειώσει τη σεζόν 2019-2020 στο τάραφλεξ, με την Volley League Ανδρών και τα πανελλήνια εφήβων-νεανίδων να αναδεικνύουν πρωταθλητές εντός γηπέδου.


Στο 2020 πρόλαβαν να ολοκληρωθούν μόνο 4 διοργανώσεις με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό, καθώς κατέκτησε τον Φεβρουάριο (πριν την έξαρση της πανδημίας) το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στη κορυφή της Ελλάδας μετά από 14 χρόνια, φτάνοντας τους 19 τίτλους πρωταθλήματος.

Επίσης στους έφηβους ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Τελευταία διοργάνωση που διεξήχθη φέτος ήταν και τα τελικά των νεανίδων, με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. να φθάνει στον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία του και μάλιστα συνεχόμενη.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τον Αύγουστο θα είχαν πραγματοποιηθεί οι προκριματικοί όμιλοι των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, όμως η έξαρση της πανδημίας δεν το κατέστησε εφικτό και μετά από δύο μεταθέσεις, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να διεξαχθούν τον Μάιο του 2021.

Από τις λίγες ευχάριστες ειδήσεις του 2020 ήταν και η επιστροφή της Βίκυς Αρβανίτη στην αγωνιστική δράση μετά από έναν χρόνο. Η Ολυμπιονίκης αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ τον Οκτώβριο του 2019 υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα και μετά από 14 μήνες, δύο χειρουργεία και αμέτρητες φυσιοθεραπείες η Βίκυ Αρβανίτη επέστρεψε και μαζί με την Πένυ Καραγκούνη θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ευχή του volleynews.gr

Η αλήθεια είναι πως όλα όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊού είναι πρωτόγνωρα και κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η επόμενη μέρα. Αυτό που μας έμαθε το 2020 είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως όλα όσα στερηθήκαμε θα πρέπει να γίνουν ορόσημο για τις επόμενες ημέρες που θα έρθουν. Μέσα στο σκοτάδι που έφερε το 2020, ο αθλητισμός μπορεί να μας οδηγήσει και πάλι στο φως και να μετατρέψουμε όλη αυτή την κατάσταση σε μία νέα ευκαιρία. Σε μία ευκαιρία για πιο ουσιαστική επικοινωνία με πνεύμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και σύμπνοιας για τον συνάνθρωπό μας.

Ας ελπίσουμε το 2021 να μας βρει υγιείς, δυνατούς και με γνώμονα το κοινό καλό για να επουλωθούν όλες οι πληγές, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

V.N.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.