1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-07-2020 19:29

Παναθηναϊκός: Κατεβάζει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο ο Τάκης Μαλακατές

Ο κύβος ερρίφθη και όλα δείχνουν ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την επόμενη ημέρα, ιδιαίτερα στο θέμα του γηπέδου, θα έχει τελικά διοίκηση αποφεύγοντας τον σκόπελο του Πρωτοδικείου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίσκεται πλέον και επίσημα εκτός κάδρου και δεν προτίθεται να συμμετάσχει καθ´ οποιονδήποτε τρόπο. Μια θέση για την οποία ενημερώθηκαν αρμοδίως όσοι βρίσκονται εντός Παναθηναϊκού.

Μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, όταν και ήταν προγραμματισμένη η πρώτη Γενική Συνέλευση, δεν υπήρχε υποψήφιος πρόεδρος ούτε για... δείγμα!

Ο κλοιός άρχισε να σφίγγει, άπαντες αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο ο Παναθηναϊκός να βρεθεί χωρίς διοίκηση, η Θύρα 13 κινητοποιήθηκε, και τελικά μέσα από ανησυχίες και προβληματισμούς, οι υγιείς δυνάμεις που απέμειναν στον Παναθηναϊκό βρήκαν μια πρώτη λύση: Ο επί σειρά ετών παράγοντας στα ερασιτεχνικά τμήματα του τριφυλλιού, Τάκης Μαλακατές μπαίνει μπροστάρης στην επόμενη μέρα σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, που ενδεχόμενα να είναι και η μοναδική λύση για τον σύλλογο που σπαράσσεται από «εσωκομματικές» διαφωνίες, άλλοτε σε πολεμικούς τόνους κι άλλοτε σε σταθερό επίπεδο διαφωνίας.

Παρότι στο τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κατείχε θέση αναπληρωματικού μέλους, θεωρείται ότι δεν ανήκει σε κάποια «διοικητική ομάδα» και οπωσδήποτε δεν κατεβαίνει ως υποψήφιος από την πλευρά Γιαννακόπουλου που με κάθε τρόπο πλέον διατρανώνει ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται στα κοινά του συλλόγου, ούτε αυτοπροσώπως, ούτε μέσω τρίτων.

Ίσως το όνομα Μαλακατέ να μην είναι ευρέως γνωστό στον αθλητικό χώρο, καθώς βρίσκεται για δεκαετίες κοντά στον Παναθηναϊκό, σχεδόν πάντα όμως, πίσω από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Όχι όμως και της προσφοράς καθώς η οικογένεια Μαλακατέ βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό σχεδόν 70 χρόνια. Ο πατέρας του Τάκη Μαλακατέ, Ιωάννης ήταν αθλητής μπάσκετ και στίβου από το 1954, ενώ μετά το 1980 κατείχε διοικητικά πόστα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Σήμερα, ο γιος του, Τάκης Μαλακατές είναι έτοιμος να ηγηθεί στο μοναδικό ψηφοδέλτιο το οποίο μέχρι αυτή την ώρα είναι γνωστό ότι θα κατατεθεί. Και δεν αποκλείεται να είναι το μόνο και στις εκλογές της Τρίτης αν δεν υπάρξει κάποια νέα κίνηση. Ο έμπειρος παράγοντας έκανε γνωστή την απόφαση του στους συνεργάτες του και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα υπόλοιπα μέλη της διοικητικής πυραμίδας.

Ο Μαλακατές τις τελευταίες μέρες έτρεξε συναντήσεις και επαφές προκειμένου να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα διοικητικό μοντέλο με υγεία στην επόμενη μέρα.

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με το χρέος να έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη διοίκηση Γιαννακόπουλου αλλά και ταυτόχρονα με ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο. Την πιθανότατη απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, που θα στερήσει σε μεγάλο βαθμό έσοδα από εγγραφές μελών, αγορά εισιτηρίων κλπ.

Ως εκ τούτου, η στήριξη έγκειται στα δυνατά πορτοφόλια που θα θελήσουν να στοιχηθούν γύρω από το ψηφοδέλτιο του Μαλακατέ αλλά και στον απλό κόσμο που θα θελήσει να δώσει χείρα βοηθείας σε αυτή την κρίσιμη καμπή.

Τα καθοριστικά ζητήματα με τα οποία θα καταπιαστεί η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί την Τρίτη 7 Ιουλίου είναι δύο:

1. Το φλέγον θέμα της Διπλής Ανάπλασης και ποια θα είναι η απάντηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην πρόταση που θα ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων.

2. Η δημιουργία ικανών, ανταγωνιστικών ομάδων στα ομαδικά τμήματα.

Όλα αυτά βέβαια απαιτούν πόρους από χορηγίες αλλά και τη στελέχωση των τμημάτων μάρκετινγκ που θα ξεκινήσουν ουσιαστικά από την αρχή, μετά την εκλογή νέου ΔΣ.

Σε κάθε περίπτωση, πέντε μέρες πριν τις εκλογές, η πρώτη υποψηφιότητα είναι έτοιμη να καταθέσει ψηφοδέλτιο και ο Παναθηναϊκός να βγει από τη φουρτούνα. Απομένει να φανεί αν θα υπάρξει και η απαιτούμενη οικονομική βοήθεια, μετά την εποχή Γιαννακόπουλου, ώστε να σταθεί γερά στα πόδια του...

Πηγή: sdna.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.