1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-06-2020 18:10

Ο κορονοϊός ακύρωσε την κορυφαία χρονιά των Masters

Δεν ανακοινώθηκε τελικά το φιλόδοξο καλεντάρι των τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος Masters στο μπιτς βόλεϊ και για πρώτη φορά μετά το 1992 ματαιώνεται η διοργάνωση λόγω φυσικά των επιπτώσεων από την πανδημία του covid-19. Λίγους μήνες νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος είχε δώσει τα χέρια με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, και τα επιτελεία Δήμου και Ε.Ο.ΠΕ. είχαν ολοκληρώσει τις πολύμηνες διεργασίες και η συμφωνία ήταν έτοιμη για τις τελικές υπογραφές, όμως η πανδημία του κορονοϊού έφερε τα πάνω κάτω.

Μετά από 10 χρόνια ακριβώς (Syntagma Golden Cup 2010) η σεζόν του 2020 θα έκλεινε με το Τουρνουά του Συντάγματος, στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

Επίσης το τουρνουά της Αριστοτέλους θα διεξαγόταν για 3η συνεχή χρονιά, και μάλιστα αναβαθμισμένο με συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό, ενώ και οι υπόλοιπες διοργανώσεις MASTERS 2020 θα ήταν σε κεντρικά σημεία, όπως στην πόλη της Ξάνθης (κεντρική πλατεία όπου διεξάγεται το καρναβάλι), στην Σαλαμίνα (στα πλαίσια των εορτασμών των 2000 χρόνων), το Αγρίνιο (κεντρική πλατεία), το Κατάκολο (κεντρική προβλήτα). Άγιος Νικόλαος και Ρόδος βρισκόντουσαν κοντά στην οριστικοποίηση διεθνών διοργανώσεων, όπως είχε ήδη γίνει με την Ιο, με τις οριστικές συμφωνίες να αναβάλει το σοκ του τραυματισμού της Βίκυς Αρβανίτη.

Περισσότερες από 20 ακόμη πόλεις, νησιά και δημοφιλείς τοποθεσίες θα συμμετείχαν στην νέα διάρθρωση διοργανώσεων που θα εφαρμοζόταν από φέτος, με τουρνουά ενός έως τριών αστέρων, στα πρότυπα του Παγκοσμίου Σιρκουί.

Δυστυχώς οι αναπάντεχες εξελίξεις από τον Μάρτιο και μετά οδήγησαν τελικά στην απόφαση για ματαίωση του φετινού προγράμματος των Masters όπως εξάλλου συνέβη και με σειρά άλλων μεγάλων διοργανώσεων που απαιτούν πόρους, χρόνο προετοιμασίας, και ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής.

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθει μετά από αξιολόγηση των συνθηκών και κρίθηκε ότι η αναστολή για φέτος και επανασχεδιασμός των μεγάλων διοργανώσεων για το 2021 θα προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού αλλά και του αθλήματος που τα τελευταία χρόνια προσέλκυσε νέους αθλητές, νέους φιλάθλους αλλά και σημαντικούς πόρους από χορηγούς, τηλεόραση και φορείς (Δήμους, Περιφέρειες, ιδιώτες κλπ).

Προκειμένου οι αθλητές να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε τουρνουά για φέτος το καλοκαίρι, η Ε.Ο.ΠΕ. θα εγκρίνει κατά περίπτωση ανεξάρτητες διοργανώσεις που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και με βασική προϋπόθεση την εγγύηση εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν κατά την περίοδο τέλεσης τους.

Για τον λόγο αυτό αναστέλλονται (μόνο για την περίοδο 2020) οι περιορισμοί συμμετοχής των αθλητών σε ανεξάρτητες διοργανώσεις όπως προβλέπονται στους σχετικούς κανονισμούς του αθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεξάρτητες διοργανώσεις θα στηριχθούν μεν για να υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στο άθλημα, αλλά θα υπάρχει και ένα αρκετά αυστηρό πλαίσιο από την Ομοσπονδία προκειμένου οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες, οργανωτικές αλλά και υγειονομικές.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ.:

Μετά την ακύρωση του Παγκοσμίου τουρνουά Beach Volley στην Ίο, οριστική είναι πλέον και η ακύρωση των φετινών MASTERS, δηλαδή των μεγάλων Εθνικών διοργανώσεων του Beach Volley για το 2020. Ο σχεδιασμός της Ε.Ο.ΠΕ. περιελάμβανε εντυπωσιακές διοργανώσεις σε Αθήνα (Σύνταγμα), Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους) και άλλες κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων και δημοφιλείς προορισμούς, με στόχο να κορυφωθεί το ενδιαφέρον στο τριετές πλάνο αναβάθμισης των πανελλήνιων πρωταθλημάτων.  

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη μετά από αξιολόγηση των συνθηκών και κρίθηκε ότι η αναστολή για εφέτος και ο επανασχεδιασμός των μεγάλων διοργανώσεων για το 2021 θα προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού, αλλά και του αθλήματος που τα τελευταία χρόνια προσέλκυσε πολλές νέες ομάδες ανδρών και γυναικών, φιλάθλους, αλλά και πόρους από χορηγούς, τηλεόραση και υποστηρικτικούς φορείς.

Επιπροσθέτως και προκειμένου οι αθλητές να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε τουρνουά για εφέτος το καλοκαίρι, η Ε.Ο.ΠΕ. θα εγκρίνει κατά περίπτωση ανεξάρτητες διοργανώσεις που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και με βασική προϋπόθεση την εγγύηση εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν κατά την περίοδο τέλεσης τους.

Για τον λόγο αυτό αναστέλλονται (μόνο για την περίοδο 2020) οι περιορισμοί συμμετοχής των αθλητών σε ανεξάρτητες διοργανώσεις όπως προβλέπονται στους σχετικούς κανονισμούς του αθλήματος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.