1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-05-2013 16:21

«Έκλεισε ο κύκλος μου στη Λατίνα»

Ο Ανδρέας Φράγκος μετά από δύο χρόνια στην Λατίνα βρίσκεται και πάλι στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για την έναρξη της προετοιμασίας με την Εθνική Ανδρών στην Ορεστιάδα την προσεχή Δευτέρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στους δύο αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο. Παράλληλα περιμένει στο ακουστικό του μία καλή πρόταση με προτεραιότητα ομάδα του εξωτερικού.

Έκλεισες τον κύκλο σου στην Λατίνα;

«Όπως φαίνεται, ναι. Δεν έχουμε συζητήσει για ανανέωση του συμβολαίου. Με κανέναν παίκτη δεν έχει γίνει συζήτηση για ανανέωση οπότε μία μικρή ελπίδα υπάρχει. Ήταν πολύ καλά στην Λατίνα. Θα ήθελα να μείνω αλλά είναι ακόμα νωρίς και δεν εξαρτάται από εμένα».

Θα σκεφτόσουν μία πρόταση από ελληνική ομάδα;

«Ως επαγγελματίας θα συζητούσα κάθε πρόταση που θα ήταν προς συμφέρον της καριέρας μου και της αγωνιστικής βελτίωσης. Το ιδανικό είναι να αγωνίζεσαι σε δυνατό πρωτάθλημα και σε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους».

Πως ήταν η εφετινή χρονιά στη Λατίνα;

«Ήταν πολύ ιδιαίτερη και αρκετά δύσκολη. Είχαμε υψηλούς στόχους και στο CEV Cup, υπήρχε πίεση. Και πολύ άγχος. Πετύχαμε ορισμένους από τους στόχους μας».

Ήταν καλό για το πρωτάθλημα που δεν υποβιβάζονταν ομάδες στην Α2;

«Ήταν καλό και κακό. Εξαρτάται πως θέλεις να δεις τα πράγματα. Τις ομάδες δε νομίζω να τις επηρέασε καθώς οι στόχοι για όλους παρέμειναν οι ίδιοι».

Συμφωνείς με την αύξηση των ομάδων σε 14 στο ιταλικό πρωτάθλημα;΄

«Ναι, είναι καλό για το πρωτάθλημα, για τους παίκτες, για τον ανταγωνισμό. Παίζουν περισσότεροι παίκτες και αυτό είναι καλό και ανοίγουν περισσότερες θέσεις. Από πλευράς μάρκετινγκ είναι επίσης θετικό διότι όσο πιο πολλές ομάδες συμμετέχουν τόσο πιο έντονος είναι ο ανταγωνισμός».

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις ομάδες στην Ιταλία;

«Ναι, πολύ θα έλεγα αλλά τηρούνται οι κανόνες και οι νόμοι κι έτσι τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Αν μπορείς κατεβαίνεις στο πρωτάθλημα, αν δεν μπορείς μένεις έξω. Δεν ξέρω εάν τελικά θα αυξηθούν οι ομάδες σε 14 διότι η Βίμπο Βαλέντια και η Σαν Τζιουστίνο έχουν προβλήματα και δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρουν να αγωνιστούν».

Σου δόθηκαν οι ευκαιρίες που περίμενες ή έμεινες στον πάγκο πιο πολύ απ΄ όσο έπρεπε;

«Δε μπορώ να πω πως δε μου δόθηκαν ευκαιρίες. Το θέμα με τη συμμετοχή μου είχε να κάνει περισσότερο με τις προϋποθέσεις που υπήρχαν και με το στήσιμο που είχε η ομάδα. Δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής αλλά μόνο ότι συμμετείχα στην πορεία αυτής της ομάδας ήταν πολύ σημαντικό και πολύ χρήσιμο για τη συνέχεια της καριέρας μου».

Την Κυριακή θα γίνει ο 5ος και τελευταίος τελικός του καμπιονάτο μεταξύ της Τρεντίνο του Τζούριτς και της Πιατσέντσα. Ποια είναι η πρόβλεψη σου;

«Θα είναι ένας αμφίρροπος αγώνας. Θα ήθελα να πάρει τον τίτλο η Τρεντίνο για να χαρεί ο Δημήτρης Τζούριτς αλλά δεν θα είναι εύκολο. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Έχουν καλούς πασαδόρους, ποιοτικούς ακραίους και δυνατούς διαγώνιους. Φυσικά οι κεντρικοί είναι από τους καλύτερους. Ο τίτλος θα κριθεί στον πόντο».

Την Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι στόχοι των προκρίσεων σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα;

«Αν η Εθνική ομάδα δουλέψει καλά και προετοιμαστεί χωρίς προβλήματα μπορεί να πετύχει. Σ΄ αυτή τη φάση η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Οι δύο αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο θα είναι δύσκολοι. Το Βέλγιο έχει δυναμώσει πολύ και γνωρίζω σχεδόν όλους τους παίκτες του. Παίζουν στην Ιταλία και με κάποιους ήμουν και συμπαίκτης. Απορούν με την Ελλάδα διότι δεν γνωρίζουν ποια ομάδα θα κατεβάσουμε. Όπως εμείς έτσι και αυτοί δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτή την πρόκριση. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

πηγή: volleyleague.gr

3 σχόλια

  • Comment Link ευα Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 15:06 posted by ευα

    ας ερθει στην ολυμπιακαρα ξανα

  • Comment Link Συρος Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 12:21 posted by Συρος

    Να ερθει να κανει τι ? στην ιταλια ο χρονος συμμετοχης του ήταν ελαχιστος και σε μια ομαδα που δεν πρωταγωνιστουσε !!! για παγκο να τον παρεις ? για παγκο εχουμε ήδη πολλους...βασικούς θελουμε !!! Ηδη ο Ιορντανοφ εκλεισε και για του χρονου...εμεις να δουμε τι Διαγωνιο (βαρομετρο σε καθε ομαδα) θα παρουμε...

  • Comment Link Jml Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 00:33 posted by Jml

    Ελα στη ΣΥΡΟ. Την μονη φερεγγυα ομαδα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.