Εκτυπώστε τη σελίδα
10-04-2013 11:23

O Tέλης, ο Αποστόλης και η Δήμητρα...

ΤΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Πολλά ακούσθηκαν για την περιβόητη δήλωση του Τέλη Σωτήρχου , όταν ρωτήθηκε "τι έχετε να πείτε για την κριτική που σας έκαναν όλο το χρόνο;" και απάντησε "εγώ ασχολούμαι με τη δουλειά μου, δεν ασχολούμαι με γκόμενες"

Σε ραδιοφωνική εκπομπή ρωτήθηκε να διευκρινίσει και τόνισε "δεν θέλω να επεκταθώ, αυτοί που έπρεπε, πήραν το μήνυμα" , κι όταν του είπαν "δεν αναφέρεσθε σε άτομα μέσα στον Ολυμπιακό;", σχολίασε "απάντησα στην ερώτηση σας". Προφανώς αναφερόταν σε ανθρώπους μέσα στον Ολυμπιακό.

Σε μια ιστορική στιγμή για το σύλλογο, έβγαλε τα απωθημένα του. Ίσως ήταν αναμενόμενο, ανθρώπινο και δικαιολογημένο, ίσως και περιττό. Και μπαίνει ξανά το μεγάλο ερώτημα "οι παίκτριες κάνουν μάγκα τον προπονητή ή ο προπονητής τις παίκτριες;"

Αυτό που επισήμαναν πάντως οι περισσότεροι για τον τελευταίο τελικό, ήταν το ταιμ αουτ που πήρε ο Απόστολος Οικονόμου στο 24-23 του τρίτου σετ. Ακολούθησε ένα σερί 0-3 και εκεί κρίθηκε το πρωτάθλημα. Δεν είθισται να παίρνει ταιμ αουτ, ο προπονητής της ομάδας που παίζει σετ μπολ με το σερβίς στα χέρια των παικτριών του.

Ουδείς μπορεί να πει τι θα ακολουθούσε αν ο Οικονόμου δεν έπαιρνε ταιμ αουτ. Το σίγουρο είναι ότι το ματς και το πρωτάθλημα κρίθηκε από την αποφασιστικότητα και τη μαγκιά της Γιακουμή. Ότι κι αν είπαν ο Οικονόμου και ο Σωτήρχος, τη διαφορά την έκανε μια παίκτρια, η αρχηγός του Ολυμπιακού. Δυο μπλοκ, με ένα σπάσιμο μπάλας και μια επίθεση στις τρεις πιο σημαντικές φάσεις του πρωταθλήματος είναι απίστευτη επίδοση σε άνδρες και γυναίκες.

Και να προσθέσουμε και το μπλοκ που έκανε στην Κις, όταν το σκορ ήταν 22-21 στο τρίτο σετ, αλλά και στα σερβίς στο 11-12 που εκτίναξε στον δείκτη του σκορ στο 11-17, αλλά και την επίθεση στο 20-22.

Ας ανάψουν μια λαμπάδα στον Πειραιά στο μπόι της Γιακουμή, που δικαίωσε όλους αυτούς που επέμεναν στην απόκτηση της, αλλά και στο πείσμα της ίδιας που περίμενε περίπου τέσσερις μήνες

για να δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ και να παίξει στον Ολυμπιακό, αφού ο Ηρακλής Κηφισιάς δεν την παραχωρούσε. Η Γιακουμή, όσο υπερβολικό κι ακούγεται τους έκανε όλους μάγκες.

Βέβαια η συνεχής αναφορά στην αρχηγό του Ολυμπιακού, δεν μειώνει την αξία των συμπαικτριών της, αφού για να φτάσουμε στον τρίτο τελικό, χρειάσθηκαν οι 3 εύστοχες επιθέσεις της Τένεβα στο δεύτερο σετ του πρώτου τελικού και η απόδοση της Κοσμά στον δεύτερο τελικό. Αν δεν υπήρχαν αυτές, δεν θα φτάναμε στον τρίτο τελικό...

Iδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη Ράντι Τένεβα, που άκουσε πολλά (ιδιαίτερα από εμάς), αλλά ξεπέρασε και τα προσωπικά προβλήματα της για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό, σε νίκη επί της ΑΕΚ στον πρώτο τελικό.

Αλλά και στη Στέλλα Χριστοδούλου, που την έμπλεξαν σε διάφορα σενάρια, τα οποία τα άφησε στο σπίτι της και μπήκε με ψυχή λιονταριού στους τελικούς και απέδειξε ότι είναι η είναι η κορυφαία ελληνίδα πασαδόρος.

Και για να μην αδικήσουμε τον Οικονόμου, να επισημάνουμε ότι δεν είχε όλα τα όπλα του στους τελικούς, γιατί διαφορετικά θα διαχειριζόταν την ομάδα του, με Χέγιος, Τσίμα, Τοστίδου στη δωδεκάδα του.

Χωρίς αυτές δεν είχε καν αλλαγή από τον πάγκο και αναγκάσθηκε να ανασύρει την τέταρτη ακραία , την Φένια Παπαγεωργίου, που ναι μεν υπερέβαλε εαυτόν, αλλά ξεκίνησε τη χρονιά ως βασικό λίμπερο. Οι ανάγκες της ομάδας την μετέτρεψαν σε ακραία.

Αυτό για το οποίο κρίνεται ο Οικονόμου, είναι ότι δεν δοκίμασε την ομάδα με διαγώνια την Μποροβίντσεκ ή την Γκούζου(έπαιξαν και οι δυο στο παρελθόν σε αυτή τη θέση) και κλασσική ακραία την Κις, που έτσι κι αλλιώς έπαιρνε υποδοχή σε δυο περιστροφές.

Κι όσον αφορά τους τραυματισμούς, δυστυχώς υπάρχουν στον αθλητισμό. Έτσι έχασε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το 2008 με τον τραυματισμό της Τένεβα, αλλά και κύπελλο στους άνδρες με τον τραυματισμό του Χριστοφιδέλη στο Ρέθυμνο.

Και έτσι πήρε ο Ηρακλής το πρώτο πρωτάθλημα του, όταν ο Γκιούρδας πάτησε στο πόδι του Χάκινεν στο φαιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ του Οπόλε και δεν αγωνίσθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ιστορία γράφει τον πρωταθλητή και όχι τους τραυματισμούς των ηττημένων.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αποχώρηση του Κώστα Παπαδημητρίου από την ΑΕΚ, που θεώρησε αδιανόητο να χάνει το πρωτάθλημα μια ομάδα που προηγείται με 2-0 νίκες, λες και είναι αυτό πουθενά γραμμένο.

Αυτός είναι ο αθλητισμός, κι αυτή είναι η γοητεία του. Και ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 2-0 του Παναθηναϊκού το 1998 και το έχασε με 3-2. Και στο μπάσκετ είχε προηγηθεί 2-0 ο Ολυμπιακός της ΑΕΚ και το έχασε.

Απλά ο συμπαθής πρόεδρος της ΑΕΚ πίστεψε ότι κέρδισε το πρωτάθλημα, όταν πήρε τις δυο νίκες στην κανονική περίοδο. Υπαγόρευσε το σύστημα που τον συμφέρει στην ΕΟΠΕ, η Ομοσπονδία του έκανε το χατίρι, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τις μεγάλες κόκκινες καρδιές των παικτριών του Ολυμπιακού.

Πάντως οι πληροφορίες που θέλουν την ΑΕΚ να κάνει ένσταση και να ζητάει να προσμετρηθούν και οι νίκες της περσινής περιόδου για να της δοθεί η κούπα ελέγχεται ως ανακριβής. Απέσυρε μάλιστα και το αίτημα της για μεταφορά των νικών της εφετινής περιόδου στην επόμενη περίοδο, γιατί πλέον το σκορ είναι 2-3 εις βάρος της.

ΥΓ:  Οι οπαδοί του Παναθηναικού χειροκροτούσαν τις παίκτριες τους , ακόμη και μετά από ήττες...

 

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

11 σχόλια

  • Comment Link ola kokkina Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 20:08 posted by ola kokkina

    παλιός φίλος αν δεν υπήρχε το παλτό ο Ολυμπιακός δεν είχε περάσει την Κηφισιά ( αν είδες τα παιχνίδια Ολυμπιακού και Κηφισιάς).Και την Τένεβα ο παντογνώστης παλτό την έλεγε και την αλλαγή κεντρικής ανούσια την έλεγε.Ο Λεμονίδης έχει γίνει γνωστός πλέον ως ο μεγαλύτερος κομπλεξικός δημοσιογράφος που γράφει εδώ μέσα. Kαι λίγος σεβασμός σε μια 19χρονη αθλήτρια δεν θα έβλαπτε που έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια φέτος.Το τελευταίο που γράφω είναι σχόλιο που είχε κάνει ο Λάιος ! Αλλά μάλλον ο παντογνώστης Λεμονίδης ξέρει καλύτερα. Φήμες λένε ότι ετοιμάζει είδη τα άρθρα που θα γράψει αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει το κύπελλο.Μάλιστα στα προφητικά του άρθρα γράφει και ποιοι έφταιγαν για την απώλεια.

  • Comment Link λεμονια Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 19:45 posted by λεμονια

    Aν είχες την παραμικρή ιδέα από το άθλημα κ. Λεμονίδη θα ήξερες πως σε τέτοιες ανατροπές και οι παίκτριες και ο προπονητής είναι μάγκες από μόνοι τους ! Δεν γίνεται στις ήττες να φταίει μόνο ο Τέλης και στην νίκες μόνο οι πάικτριες. Ο Σωτήρχος τόνισε πως αναφέρεται στους επικριτές που δεν άφησαν σε ησυχία την ομάδα. Αυτοί οι τύποι δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπιακό . Αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου άνθρωπο του Ολυμπιακού κάνεις μεγάλο λάθος. Και εσείς και ο Περπερίδης γράφετε άρθρα μόνο για να ασκήσετε (πικρόχολη ) κριτική.Πρέπει να μάθετε πως ότι γράφετε πλέον δεν αγγίζει ούτε τις παίκτριες ούτε τον προπονητή.

  • Comment Link παλιός φίλος Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 19:34 posted by παλιός φίλος

    ο Λεμονίδης ήταν είναι και θα είναι κύριος. ο Σωτήρχος που μιλάει για γκόμενες να μας εξηγήσει γιατί χρειάστηκε να περάσει ένας χειμώνας για να ακολουθήσει αυτά που έγραφε ο Λεμονίδης δηλαδή να αφήσει στον πάγκο το παλτό που έφερε και δεν χρησιμοποιούσε τις Ελληνίδες ακραίες. ο καθένας έχει γράψει την ιστορία του στον χώρο και κάποιοι γνωρίζουν και αυτά που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί...

  • Comment Link Kat Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 16:14 posted by Kat

    Πόσο πονάει ο λεμόνιδησ επρεπε να εγραφες

  • Comment Link ΕΘΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 12:45 posted by ΕΘΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ

    Πόσο πονάει οταν ο Λεμονίδης ..."μιλάει" !!!!