1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
17-08-2017 17:11

Γιορντάνοφ: «Έρχομαι για κάτι σπουδαίο»

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ μίλησε στην εφήμερίδα Sportday για την μεταγραφή του στον Φοίνικα Σύρου και υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να κατακτήσει ο Φοίνικας έναν τίτλο.
Συνέντευξη στον Μαρίνο Πρίντεζη

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τον… κακό σου δαίμονα εντός παρκέ, τότε μία είναι η λύση. Να κάνεις τα πάντα για να τον «κερδίσεις» εκτός παρκέ και να τον φέρεις με το μέρος σου ώστε να έχεις όλα τα φόντα για να απογειωθείς! Ναι, ο Φοίνικας αυτό έκανε! Εριξε την «μπόμπα» με τον «σούπερ Μπόμπι» (όπως είναι το προσωνύμιο του) ή αλλιώς τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ και μαζί του θέλει να φτάσει πολύ ψηλά. Ψηλότερα από κάθε άλλη φορά. Ο 34χρονος διαγώνιος μιλώντας αποκλειστικά στην SportDay είπε χαριτολογώντας.

«Η αλήθεια είναι ότι… βοήθησα ώστε ο Φοίνικας να χάσει κάποιους τίτλους στο παρελθόν, αλλά τώρα είμαι με το μέρος του. Θυμάμαι για παράδειγμα τον τελικό κυπέλλου το 2013 στο Ρέθυμνο όταν αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό, αλλά και τον σπουδαίο 5ο ημιτελικό των πλέι οφ την σεζόν 2013-2014».

Μήπως έφτασε η ώρα να… ξεπληρώσει;

«Θα κάνω τα πάντα. Φυσικά το άθλημα δεν είναι ατομικό, αλλά ομαδικό. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε να κάνουμε κάτι πολύ καλό. Κάτι σπουδαίο τη νέα αγωνιστική σεζόν. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά προτιμώ τα έργα και την σκληρή δουλειά».

Ο διεθνής Βούλγαρος αναφέρθηκε στο στόρι της μεταγραφής του στους «πειρατές». «Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα. Πριν από ένα μήνα με είχε προσεγγίσει ο Φοίνικας, αλλά είχα αρνηθεί την πρόταση. Όμως η ομάδα επανήλθε, επέμεινε και έδειξε πόσο πολύ με ήθελε. Αυτό το εκτίμησα. Ισως να ήταν το πεπρωμένο μου. Να συνεχίσω στην Ελλάδα και στον Φοίνικα. Νιώθω ενθουσιασμένος και έτοιμος για να ξεκινήσω μια νέα περιπέτεια γεμάτη χαρές».

Στο μεσοδιάστημα υπήρξε κρούση και από μια πρώην ομάδα του. «Ειχα ξεκινήσει συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά στην πορεία ήρθε νέος προπονητής και η υπόθεση δεν προχώρησε». Φυσικά αυτό ουδόλως πείραξε τον νέο ηγέτη του Φοίνικα ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο της πλούσιας καριέρας του. «Πάντα μου άρεσε όταν ερχόμουν στην Σύρο διότι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ακόμα και αν ήξερα ότι αυτό θα δυσκόλευε την προσπάθειά μας. Ημουν και είμαι εντυπωσιασμένος από την δύναμη και την ενέργεια που προσέφερε ο κόσμος στην ομάδα. Εδειχναν και δείχνουν την αγάπη τους με τρόπο μοναδικό και αυτό πάντα αποτελεί τεράστιο κίνητρο για τον εκάστοτε παίκτη που αγωνίζεται». Οπότε… «περιμένω ένα γεμάτο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι για να μπορέσουμε όλοι μαζί να φτάσουμε ψηλά τον Φοίνικα». Μέχρι την κατάκτηση ενός πολυπόθητου τίτλου; «Μόνο νίκες. Με νίκες και μέσα από καλές εμφανίσεις, μπορούν να έρθουν και οι επιτυχίες. Εχουμε φιλοδοξίες και θα πολεμήσουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και στο φινάλε θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Προσωπικά θα προσπαθήσω να προσφέρω την εμπειρία μου και τις ικανότητές μου και να παίξω με καρδιά. Υγεία να έχουμε και να αποκτήσουμε χημεία που είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα «εμπόδια» της χρονιάς».

Ερχεται… ζεστός

Ο περσινός πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 534 πόντους (όντας μέλος της Κηφισιάς νίκησε τον πρώην «πειρατή» Μίγια Μρντακ), έρχεται φορτσάτος στο νησί ώστε να μπει για δουλειά. Ηδη ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ έχει ξεκινήσει το… ζέσταμα και αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στην Σύρο. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 28, αλλά ο 34χρονος διαγώνιος προπονείται στην Σόφια σε συνδυασμό με την απαραίτητη ξεκούραση. Αυτή ήταν και η τελευταία (και καλή) κίνηση του Φοίνικα που έχει υψηλές φιλοδοξίες.

Χαμός από διακρίσεις

Ο Φοίνικας Σύρου απέκτησε έναν ηγέτη, έναν τύπο που ξέρει καλά να μαγνητίζει τίτλους. Αλλωστε αυτό φαίνεται από τις κούπες που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο 34χρονος διαγώνιος. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα με την Λέφσκι Σόφιας. Στο ελληνικό κοινό έγινε γνωστός με την φανέλα του Ολυμπιακού (η ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα). Φορώντας τα ερυθρόλευκα, ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ κατέκτησε 2 νταμπλ (2013, 2014) και 2 λιγκ καπ (2013, 2015). Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος την σεζόν 2013-2014 και MVP των τελικών του κυπέλλου που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι επιτυχίες του δεν περιορίστηκαν σε συλλογικό επίπεδο, αλλά επεκτάθηκαν και σε εθνικό. Χρυσό μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα των Εφήβων το 2003, χάλκινο στο παγκόσμιο των Νέων της ίδιας χρονιάς ενώ με την εθνική ανδρών κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια στο παγκόσμιο του 2006 και του 2007.

Πηγή: Sportday - sportcyclades24.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.