Εκτυπώστε τη σελίδα
12-09-2016 22:41

Φιλίποφ: «Στρατιώτης της Εθνικής, δεν πήγα και έφυγα»

Στο Αίγιο και στην κλήρωση της Volleyleague βρέθηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ. Ο διεθνής πασαδόρος μίλησε στο volleynews.gr για την φετινή σεζόν που ξεκινάει, το στάδιο της αποθεραπείας του, τους στόχους του Ολυμπιακού, καθώς και για το θέμα που δημιουργήθηκε με την Εθνική ομάδα.
«Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου με τον Ολυμπιακό και βήμα βήμα αισθάνομαι καλύτερα και θα είμαστε έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα φαίνεται ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και φέτος, έρχονται καλοί παίκτες στο πρωτάθλημα. Επέστρεψαν και μερικοί top class παίκτες και αυτό είναι ένα μικρό βήμα μπροστά για το ελληνικό βόλεϊ».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να τους επαναλαμβάνουμε συνέχεια. Πρέπει να είναι στην κορυφή, αυτό είναι το DNA του. Γι'αυτό δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς, πιστεύω και ελπίζω ότι θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στο πρωτάθλημα, είναι νωρίς ακόμα να πούμε πολλά γιατί τον Μάρτιο-Απρίλιο φαίνεται τι πραγματικά άξιζε η κάθε ομάδα».

Όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με την Εθνική: «Δεν είναι ότι πήγα και έφυγα. Είμαι σε ένα στάδιο αποθεραπείας, ήμουν 4 μήνες χωρίς να κάνω προπόνηση και τους 2 από αυτούς έκανα αποθεραπεία για 8 ώρες την ημέρα και απλά δεν ήμουν έτοιμος την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να βοηθήσω την Εθνική. Το γνωρίζουν στην ομάδα και στην Ομοσπονδία ότι δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω. Μου ήρθε ένα χαρτί να παρουσιαστώ στην προετοιμασία της Εθνικής, πήγα και είδα ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Δεν είχα τα απαραίτητα που χρειαζόμουν για την αποθεραπεία, μου τα πρόσφερε ο Ολυμπιακός, ενημέρωσα τον μάνατζερ κ. Γκιούρδα και γύρισα πίσω στο σύλλογο για να γίνω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμος. Προσφέρω όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική, είμαι στρατιώτης της Εθνικής, ήθελα να είμαι εκεί αλλά αυτή την χρονική περίοδο επαναλαμβάνω δεν μπορούσα να βοηθήσω».